Direktlänk till inlägg 16 april 2012

Ålderstecken cirka 5 cm

Av Winner Horse - 16 april 2012 15:01

Detta är en alldeles sann histora. Plats och människor är avidentifierade med hänsyn till deras integritet och självaktning.


En kvinna ska ha lönesamtal med chefen. För ett antal år sedan. Chefen är pensionsmässig, sjuklig, auktoritär och snål. En man i kostym.  Kvinnan är laddad till tänderna med argument.

Det flyter på bra. Ändra fram tills dess kvinnan ändrar ställning och sätter vänster handen under hakan. Hmmm, mmm säger hon. Mmm mmm säger han.

Vad i helvete tänkte hon. Får tag på ett långt och grovt hårstrå. Känns som tagel. Hur hamnade det där. Måste kamma det längsmed käken. Kamma, dra, undra, hur attans i helvete, är det svart? Är det vitt? Har det kommit nu på en gång, är jag sjuk?


Helst av allt ville kvinnan avsluta lönesamtalet och springa till affären och köpa en pincett, lägga in sig på en föryngringsklinik och säga upp sig. Puh, där var det slut. In på muggen for hon som ett jehu och där, där var det, det grova svarta stråt. Hade liksom krånglat sig ut och legat längsmed hakan i så lång tid att det nu var en ansenlig längd på strået.


Det rycktes bort!  Men det återkommer hela tiden som en påminnelse om  den bästa löneförhandlingen ever!

 
ANNONS
 
Baronessan

Baronessan

30 april 2012 15:20

Sådär kan det vara att vara kvinna. Löneförhandla och fundera på skäggstrån samtidigt.

http://viskning.blogspot.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Winner Horse - 14 september 2012 11:45

Hej bloggen och dess tappra läsare!   Idag gör jag ett upplägg i dagboksformat. Men jag pratar inte om idag utan om en annan dag. Jag skulle till ett sjukhus för att hämta ut en apparat för att mäta blodtrycket under 24 timmar. Tänkte mig väl e...

Av Winner Horse - 4 september 2012 14:48

Jag måste bara berätta om vår tur till Island. Sedan vi träffades 1989 har vi pratat om Island min käre make och jag. Ibland har vi kikat på resor , men det har fallit på priset. Men detta får väl gå under devisen Plötsligt händer det, nämligen ...

Av Winner Horse - 3 september 2012 15:25

Efter en lång bortavaro är jag nu närvarande. Känns bra.   Byte av jobb. Insikt om att jag faktiskt är en trygghetstörstande människa, ett vanedjur, tillika mer som lille skutt än Tiger. Sen har jag sysslat med att acceptera Lille Skutt i mig. ...

Av Winner Horse - 7 maj 2012 21:21

Härförleden var jag på möte. Fyra personer från ett företag hade bjudit in mig för att förklara en undersökning. Det flöt på fint. Fyra kvinnor och en man. Men efter en timme kände jag mig vred. Efter ytterligare tio minuter insåg jag att om jag inte...

Av Winner Horse - 15 april 2012 22:15

Läste om Shanti R:s uppväxt. Och att han har svårt att se sig själv som vuxen.   Insikten om att ungdomsåren är över börjar så sakteliga sjunka in.    Två av barnen får rösta. Ett tecken på åldrande.   Jag är en sucker för listor. Ett tec...

Presentation


Välkommen hit till Winnerhorse!

Omröstning

Vilken årstid är din favorit?
 Vinter
 Vår
 Sommar
 Höst

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9 10
11
12
13 14 15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ winnerhorse med Blogkeen
Följ winnerhorse med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se