Direktlänk till inlägg 13 april 2012

Botox, bimbos och en gammal kärring

Av Winner Horse - 13 april 2012 23:43

Min värsta ( bästa) utegångstid var på 80 talet. Jag rörde mig fritt i Stockholms nattliv på tiden det var helt OK att röka inne. Den skrala ekonomin till trots så var det emellanåt ett ganska itensivt uteliv. Man lärde sig koderna. Man blev nästan stammis. Träffade människor ute som man aldrig annars såg, visste inte var dom bodde än mindre vad de hade för jobb. Minnet är selektivt och tiden har gått, men det var en snäll, vimsig, fnissig och rolig tid där allt kunde hända. 


Var ute igår. Helt nykter, eftersom jag skulle köra hem ( vuxenpoäng i mängder!). Satt och åt på ett av stamställena där det begav sig, på den tiden som man fick röka inne. Hade full överblick över baren.   Tittade noga. Såg alla vimsiga, fnissiga unga tjejer. Med höga klackar och..... förstorade läppar. Helt sant såg jag så många glansiga munnar som pumpats upp att jag både blev förbluffad och ställd och mest av allt ledsen. 


På väg till damernas hann jag reflektera över att stället var sig så likt. Precis som jag mindes det när det begav sig. Tänkte på människor från förr, ja kön till toan var lång som vanligt. Konstaterade att många passerat revy, och sannolikheten för att träffa på någon från den tiden skulle vara minimal. Dessutom, avslutade jag mitt resonemang, skulle vi vara så förändrade att vi i så fall inte ens skulle känna igen varandra. Skönt tänkte jag. 


Hör mitt namn, det är ovanligt, så jag reagerar. Framför mig står glada Carina! Från tiden då vi hängde i baren och drack vitt vin med fruktsoda, rökte marlboro och fnissade. Carina, som kände igen mig! Åh vilket kärt återseende. Vi ska ses igen, under andra former, och lägre ljudnivå.


Koderna ja, dem har man väl glömt, men kan kanske, om man nu skulle vilja, lära sig de nya. Minns att jag blev bjuden på drinkar lite ibland, speciellt bra var det om ekonomin  egentligen inte tillät utgång.  Idag blir jag helt ställd om någon försöker bjuda mig. Beroende på dagsform och okej då beroende på berusning brukar jag faktiskt säga: Om jag nu tar den här drinken av dig förväntar du dig någor i gengäld? prata går bra, men du måste ha något intressant att säga, dessutom högt för jag är lomhörd och gift. Dansa går bra, men inte pardans. 


Detta säger jag liksom bara för att blotta att jag inte längre kan koderna. Många gånger möts kommentaren av gapflabb och en bra början till samtal. På hög nivå ! Dessutom vägrar jag i mitt nu vuxna liv stå och lyssna på ointressant dynga bara för att någon frågar om jag vill ha en drink. No obligations liksom. Och nu låter det ju som att jag står där med min djupa urringning vampigt och våpigt på samma gång och väntar på att någon ska köpa drinkar åt mig hela tiden, typ varje kväll. Det är FEL. jag tackar ju oftast nej eftersom jag har bilen med mig :)Och det har hänt att vederbörande blivit stött. Då kan man ju verkligen snacka om att jag på riktigt inte förstått koderna. 


 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Winner Horse - 14 september 2012 11:45

Hej bloggen och dess tappra läsare!   Idag gör jag ett upplägg i dagboksformat. Men jag pratar inte om idag utan om en annan dag. Jag skulle till ett sjukhus för att hämta ut en apparat för att mäta blodtrycket under 24 timmar. Tänkte mig väl e...

Av Winner Horse - 4 september 2012 14:48

Jag måste bara berätta om vår tur till Island. Sedan vi träffades 1989 har vi pratat om Island min käre make och jag. Ibland har vi kikat på resor , men det har fallit på priset. Men detta får väl gå under devisen Plötsligt händer det, nämligen ...

Av Winner Horse - 3 september 2012 15:25

Efter en lång bortavaro är jag nu närvarande. Känns bra.   Byte av jobb. Insikt om att jag faktiskt är en trygghetstörstande människa, ett vanedjur, tillika mer som lille skutt än Tiger. Sen har jag sysslat med att acceptera Lille Skutt i mig. ...

Av Winner Horse - 7 maj 2012 21:21

Härförleden var jag på möte. Fyra personer från ett företag hade bjudit in mig för att förklara en undersökning. Det flöt på fint. Fyra kvinnor och en man. Men efter en timme kände jag mig vred. Efter ytterligare tio minuter insåg jag att om jag inte...

Av Winner Horse - 16 april 2012 15:01

Detta är en alldeles sann histora. Plats och människor är avidentifierade med hänsyn till deras integritet och självaktning.   En kvinna ska ha lönesamtal med chefen. För ett antal år sedan. Chefen är pensionsmässig, sjuklig, auktoritär och snål....

Presentation


Välkommen hit till Winnerhorse!

Omröstning

Vilken årstid är din favorit?
 Vinter
 Vår
 Sommar
 Höst

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9 10
11
12
13 14 15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ winnerhorse med Blogkeen
Följ winnerhorse med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se