Direktlänk till inlägg 25 januari 2012

En boll

Av Winner Horse - 25 januari 2012 11:25

Jag skulle vilja göra en gigantisk garnlampa. Min pappa gjorde en på 70 talet, ni vet, lim och garn runt en ballong ellersom i hans fall en gigantisk boll. Badrummet blev verkstaden för tillverklningen av den  gigantiska lampan.


Som blev kortlivad i all sin prakt. Dörrhålet var liksom inte anpassat efter designen på lamphelvetet. Den blev bucklig.


Min pappa skulle laga min brorsas shorts. Nemas problemas. Låna farmors symaskin. Brorsan blev glad och försökte förtvivlat få på sig brallorna. Utan att lyckas. Pappa hade liksom sytt ihop dem, i benet. Det vänstra.


Min mamma var erkänd sömmerska. Handarbetar som en annan helyllemormor. Knixar lite med pinnarna och vips kommer det ut en raggsocka. Eller en tröja.


Mina gener kommer från pappa. Helt klart. Bäst att jag håller mig på kontoret idag och inte fullföljer mina tankemässiga utsvävningar i skapande verksamhet- många gånger kommer dessa orealistiska tankar över mig när jag besökt andra bloggar, bland annat Persiljas och Myntas. Jag dreglar och  blundar hårt och tänker: jag kan, jag kan, jag kan. Men jag stannar här under min korkek och sliter med mitt jobb istället. Thats life.

 
ANNONS
 
charlotte

charlotte

28 januari 2012 22:30

Jomenvisst kan du! Alla kan!!! Så det så, det tror jag på.
Jag tog ett hopp och hoppade över till en grönare blogg med mjuk mossa... nya tag... fast det går långsamt framåt på den gröna tråden. Nä inga röda för mig, det ska vara grönt i år. Så det så. Lever gör jag, njuter av livet och tar en och annan ton... hm... men rösten ville inte så den får vila ett tag tills imorgon.. allt väl hoppas jag! Jag lägger till dig i min blogglista i den gröna bloggen imorgon för nu ska jag sova. Kram!
Charlotte

http://flygaovergronmossa.blogspot.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Winner Horse - 14 september 2012 11:45

Hej bloggen och dess tappra läsare!   Idag gör jag ett upplägg i dagboksformat. Men jag pratar inte om idag utan om en annan dag. Jag skulle till ett sjukhus för att hämta ut en apparat för att mäta blodtrycket under 24 timmar. Tänkte mig väl e...

Av Winner Horse - 4 september 2012 14:48

Jag måste bara berätta om vår tur till Island. Sedan vi träffades 1989 har vi pratat om Island min käre make och jag. Ibland har vi kikat på resor , men det har fallit på priset. Men detta får väl gå under devisen Plötsligt händer det, nämligen ...

Av Winner Horse - 3 september 2012 15:25

Efter en lång bortavaro är jag nu närvarande. Känns bra.   Byte av jobb. Insikt om att jag faktiskt är en trygghetstörstande människa, ett vanedjur, tillika mer som lille skutt än Tiger. Sen har jag sysslat med att acceptera Lille Skutt i mig. ...

Av Winner Horse - 7 maj 2012 21:21

Härförleden var jag på möte. Fyra personer från ett företag hade bjudit in mig för att förklara en undersökning. Det flöt på fint. Fyra kvinnor och en man. Men efter en timme kände jag mig vred. Efter ytterligare tio minuter insåg jag att om jag inte...

Av Winner Horse - 16 april 2012 15:01

Detta är en alldeles sann histora. Plats och människor är avidentifierade med hänsyn till deras integritet och självaktning.   En kvinna ska ha lönesamtal med chefen. För ett antal år sedan. Chefen är pensionsmässig, sjuklig, auktoritär och snål....

Presentation


Välkommen hit till Winnerhorse!

Omröstning

Vilken årstid är din favorit?
 Vinter
 Vår
 Sommar
 Höst

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3 4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ winnerhorse med Blogkeen
Följ winnerhorse med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se