Direktlänk till inlägg 3 januari 2012

Reflektioner 2012

Av Winner Horse - 3 januari 2012 15:46

Så mycket i ens känsloregister handlar om besvikelser. Och besvikelserna handlar om förväntningar. Om jag förväntar mig både det ena och det andra och inte får nånting blir jag besviken och muttrar sannolikt i mina egna ögon sammanbitet och kontrollerat: det blev bara inte som jag tänkt mig.


Det handlar om upplevelser. Vi ska vara en helg på landet. Åh myspys tänker jag och den första jag möter är svärmor. Inte så mycket myspys. Mer pys. Om ens det.


Tänkt på det. Nästan allt handlar om att man skapar sig en bild av ett skeende som inte blir som man tänkt sig, besvikelsen tar olika uttryck. Även i de fall när man faktiskt inte kan skylla på någon annan. Solsemestern i hällande regn kan ju ingen rå för. Men lik förbaskat, själva benämningen SOLsemester ger en ju associationer till annat än regn.


Därför har jag sedan ganska lång tid utarbetat en strategi i livet att jag i den mån jag kan inte förväntar mig någonting. Det går bra, men det är svårt och jag måste hela tiden påminna mig själv om att inte fara iväg i det som kan sluta i återvändsgränden besvikelse och ovälkommen känsloyttring. Nu kan ju även eller kanske speciellt Winnerhorse fela :)


Det har gått så långt att jag är glad över att jag kommer ur sängen varje dag. Tänka sig, jag kom till jobbet idag med. Det yngsta barnet kom i tid till skolan, hon har borstat tänderna till och med.


Varje månad - nämen en lön! Och räkningarna hann vi betala. Blommorna överlever och i år kom vi till och med över en fin gran till jul.


Man har massor att vara glad över. Saker som blev bättre än vad man trodde från början.


Det har jag tänkt på, bland annat.
 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Winner Horse - 14 september 2012 11:45

Hej bloggen och dess tappra läsare!   Idag gör jag ett upplägg i dagboksformat. Men jag pratar inte om idag utan om en annan dag. Jag skulle till ett sjukhus för att hämta ut en apparat för att mäta blodtrycket under 24 timmar. Tänkte mig väl e...

Av Winner Horse - 4 september 2012 14:48

Jag måste bara berätta om vår tur till Island. Sedan vi träffades 1989 har vi pratat om Island min käre make och jag. Ibland har vi kikat på resor , men det har fallit på priset. Men detta får väl gå under devisen Plötsligt händer det, nämligen ...

Av Winner Horse - 3 september 2012 15:25

Efter en lång bortavaro är jag nu närvarande. Känns bra.   Byte av jobb. Insikt om att jag faktiskt är en trygghetstörstande människa, ett vanedjur, tillika mer som lille skutt än Tiger. Sen har jag sysslat med att acceptera Lille Skutt i mig. ...

Av Winner Horse - 7 maj 2012 21:21

Härförleden var jag på möte. Fyra personer från ett företag hade bjudit in mig för att förklara en undersökning. Det flöt på fint. Fyra kvinnor och en man. Men efter en timme kände jag mig vred. Efter ytterligare tio minuter insåg jag att om jag inte...

Av Winner Horse - 16 april 2012 15:01

Detta är en alldeles sann histora. Plats och människor är avidentifierade med hänsyn till deras integritet och självaktning.   En kvinna ska ha lönesamtal med chefen. För ett antal år sedan. Chefen är pensionsmässig, sjuklig, auktoritär och snål....

Presentation


Välkommen hit till Winnerhorse!

Omröstning

Vilken årstid är din favorit?
 Vinter
 Vår
 Sommar
 Höst

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3 4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ winnerhorse med Blogkeen
Följ winnerhorse med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se