Direktlänk till inlägg 20 december 2011

Fadderbarnet

Av Winner Horse - 20 december 2011 20:15

Vår yngsta dotter hade länge önskat sig ett fadderbarn. jag tror att det var i flera år. Varje jul och varje födelsedag, Ett faderbarn sen stavade hon rätt, ett fadderbarn.


Så blev det. Jag ringde organisationen PLAN. Jag kanske var lite otydlig men vi landade i att bli katastrofföräldrar,där det månatliga bidraget går till en hel by. Vi läste igenom all information tillsammans, nyhetsbrev etc.


Men så kröp det fram, hon var lite besviken. Jag vill liksom ha ett eget fadderbarn.  Och som av en händelse ringde organisationen och frågade om vi ville fortsätta vara katastrofgivare. Jag berättade om vår nu 11 åriga dotter och vad hon sagt. den unga tjejen blev helt till sig; så ung, herregud vad gulligt! FANTASTISKT!


Tänk om jag sagt:

Gulligt vete tusan. Jag trodde hon var idealist, du vet lägereld och kampsång och hela paketet framöver. Volontärdrömmar, helskägg ( nej visst flicka var det). Men så visar det sig att hon är egoist och kolonialherre. Hon vill ju ha ett EGET fadderbarn.


Men det det sa jag inte och det tänkte jag inte utan jag bara skrev det för att innehållet i bloggen skulle bli lite kul. 

Det ÄR gulligt och medmänskligt och vi tycker jättemycket om vår lilla Nema i Tanzania.


Som dottern först kallade Tant Anita, fast ihopskrivet tantanita. 


Gulligt det med!

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Winner Horse - 14 september 2012 11:45

Hej bloggen och dess tappra läsare!   Idag gör jag ett upplägg i dagboksformat. Men jag pratar inte om idag utan om en annan dag. Jag skulle till ett sjukhus för att hämta ut en apparat för att mäta blodtrycket under 24 timmar. Tänkte mig väl e...

Av Winner Horse - 4 september 2012 14:48

Jag måste bara berätta om vår tur till Island. Sedan vi träffades 1989 har vi pratat om Island min käre make och jag. Ibland har vi kikat på resor , men det har fallit på priset. Men detta får väl gå under devisen Plötsligt händer det, nämligen ...

Av Winner Horse - 3 september 2012 15:25

Efter en lång bortavaro är jag nu närvarande. Känns bra.   Byte av jobb. Insikt om att jag faktiskt är en trygghetstörstande människa, ett vanedjur, tillika mer som lille skutt än Tiger. Sen har jag sysslat med att acceptera Lille Skutt i mig. ...

Av Winner Horse - 7 maj 2012 21:21

Härförleden var jag på möte. Fyra personer från ett företag hade bjudit in mig för att förklara en undersökning. Det flöt på fint. Fyra kvinnor och en man. Men efter en timme kände jag mig vred. Efter ytterligare tio minuter insåg jag att om jag inte...

Av Winner Horse - 16 april 2012 15:01

Detta är en alldeles sann histora. Plats och människor är avidentifierade med hänsyn till deras integritet och självaktning.   En kvinna ska ha lönesamtal med chefen. För ett antal år sedan. Chefen är pensionsmässig, sjuklig, auktoritär och snål....

Presentation


Välkommen hit till Winnerhorse!

Omröstning

Vilken årstid är din favorit?
 Vinter
 Vår
 Sommar
 Höst

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27 28 29
30
31
<<< December 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ winnerhorse med Blogkeen
Följ winnerhorse med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se