Alla inlägg under oktober 2011

Av Winner Horse - 11 oktober 2011 21:22

Så här är det att vara min älskade långe son, att leva med en av sina diagnoser:
 

ANNONS
Av Winner Horse - 10 oktober 2011 20:26

Onoff gick i konkurs. jag associerar rubriken till att vara on eller off. Det är så sjukt skönt att emellanåt vara off. Det är nog bara för att jag nästan alltid är on.

Noterar, lägger mig i, vill ha reda på, snappar upp, frågar och håller på. Ganska jobbig person skulle jag tro. Men jag kan liksom försätta mig i off läge. 


Sannolikt för att överleva. Hur mycket bagatellartad information kan man liksom samla på sej? Och till vilken nytta kommer jag ihåg hur mycket min bekants svägerska vägde innan hon började banta. Hur mycket grannens dotters lägenhet kostade och vilken plats på bussen som bevisligen är säkrast att sitta på. Ok för den sista. Det läste jag mig till. Och utnyttjar så fort jag åker buss. 


Off läget är störtskönt. Men måste liksom av vilja försätta mig i det tillståndet. 


Information overload kanske det är. Jag har nämligen även en förmåga att försätta mig i : det här är trist, jag sover läget. 


Så skedde när jag åkte med en snustorr ung man på ett arbetsmöte i Göteborg. Han satt som en pinne hela vägen. Tror inte ens att ryggen var i närheten av ryggstödet. Jag på min ringhörna snörvlade och sussade mig säkert lite dreglande och högst sannolikt ljudligt snusande igenom hela resan. Framme!

Sen skulle vi åka hem. Pojkvaskern undrade nyfiket om jag inte var helt utsövd nu eftersom jag sovit hela vägen ned.

Jo kanske sa jag, men jag kan liksom sova lite närsomhelst. Tänkte att jag skulle försöka prata lite. Med honom. Det höll inte så särdeles länge. Han skulle dricka vatten och det var det näst sista jag kom ihåg av den resan. zzzzzz sa jag. Trist som fan sa pojkvaskern som satt där som en pinne. Jag sneglade upp ibland, jo, han satt minsann där, kände mig lite taskig som inte höll mig vaken så jag hasplade ur mig; det var värst vad det tar tid på vägen hem då!

Ähum vi är i Södertälje svarade han.

Oj, redan! Då gick det ju jättefort ( reviderade gensat mitt klavertramp). 

Mmm, det kanske det gör när man SOVER sa han med en definitiv underton av syra. Vi är en och en halv timme sena!


ANNONS
Av Winner Horse - 4 oktober 2011 13:26

Den bullriga familjen var här på födelsedagskalas i helgen.


En av de äldre släktingarna blev genast osams med den yngre generationen i samspråk om ett jobb. Frukostvärdinna är vad jag är sa den lilla, nej du är kallskänka. Nu blandade sig övriga in i diskussionen, hon ÄR frukostvärdinna. Nej hon är kallskänka så det så. 

Jag gjorde en skyndsam sorti ut. Andas andas. Vet inte hur dom löste det hela. Men när jag gick in igen satt de inte i samma grupper som då jag gick ut. Den äldre muttrade flera timmar senare; hon är kallskänka, så det så. 


Och le grand final stod en annan släkting för, också av den äldre sorten. Denna individ är så till den milda grad förtjust i katter ( ja djur av alla de slag faktiskt) att jag knappt sett på maken. Katterna blir liksom lite osäkra över det överdåd av kärlek som mannen försöker visa att de blir skygga. 

Men så - katten ligger alldeles bredvid mannen på stolen bredvid. han tilltalar den med sin lenaste röst och katten ligger kvar! Ähum X säger dottern, jag tror faktiskt att det är min peruk du pratar med.  Så var också fallet. 


Av Winner Horse - 4 oktober 2011 09:05

Man har nästan svårt att fatta att dessa bilder togs i söndags, den 2 oktober!


Det blev bra trots att det blev fel.

   Krasse, ringblomma och petunia!


   Luktärt och krasse!


   Och rosorna kommer än en gång!


   Och rosen som inte riktigt hann upp när den var nyköpt, men det tog den minsann igen nu i september och oktober!


Hösten är bäst!

Av Winner Horse - 1 oktober 2011 22:41

Händelsen utspelade sig för ett tag sedan. Personer och platser, samt vissa detaljer är kodade av hänsyn till de inblandade.


Ett företag ska resa iväg. Det innebär att de anställda får dela rum med varandra. Det gör person A och B. Båda kvinnor i medelåldern. Der fungerar helt smärtfritt.


Den ena är mer bestämd än den andra. När de får nycklarna säger denena bestämt: vi får sjöutsikt!

Jasså får vi säger den andra glatt. Stolpar iväg. Öppnar dörren till ett fräscht hotellrum, drar isär gardinerna. Noll sjöutsikt. Byggarbetsplats. Hotellet ska byggas ut.


Damerna pustar ut efter den långa resan och pratar om huruvida bygarbetarna ska börja arbeta tidigt nästa morgon. De hoppas att så inte blir fallet.


Kvällen tar slut efter en hel resdag, mycket god mat, en del alkohol och annat gott. Damerna lägger sig samtidigt. Somnar ganska omgående. 


Braaak! Värsta smällen. Den ena väcker den andra eller om det är den andra som väcker den ena spelar inte så stor roll.

Vad var det?

Ja vadfan var det?  

Båda damerna sitter nu mycket sömnigt och halvvaket upp i det kolsvarta rummet. Den ena går fram till fönstret och kikar ut om de börjat bygga. Men ingenting. Alldeles öde och tyst, jordhögen kvar och cementblandaren orörd.


Vad kooonstigt!


Jag tror jag vet vad det var!


Vaddå?


Jag tror jag fes!


Ahaaa God natt då!


Damerna somnar om omgående och först nästa dag kommer de ihåg vad som hänt. Under kiknande skrattsalvor erkänner den ena att hon inte bara trodde att hon fes utan hon liksom visste det.  Jag brukar bli så bubblig i magen under resdagar. Förlåt den ena brukar bli det. Av damerna menar jag.

Av Winner Horse - 1 oktober 2011 22:32

Gick på Hamngatan härförleden ( gud vad jag gillar dessa mossiga ord, skriv dem, vårda dem, de är utrotningshotade!).

Där gick en krum tant med resväska, man i hatt, kostymsnubbar och en hel familj från landsorten. Ja dessa kan man känna igen  på långt håll. de strosar på ett annat sätt liksom. Står lite fel i tunnelbanan, kanske lite till vänster i rullstrappan fast den heliga regeln är höger. Högerregeln. Stå till höger, rusa till vänster. 


Flickor, kvinnor, ladies, män, pojkar och herrar. Alla strävar efter samma sak, kom på det bara så där i vimlet. Alla, nåja de allra flesta vill bli älskade. Det är allt. Så enkelt. Så jävla förenande förbannat enkelt. Oavsett var vi kommer ifrån, hur dyra skorna är, eller hur trasig jackan är. 


Di leva och jag trala la la! 


Presentation


Välkommen hit till Winnerhorse!

Omröstning

Vilken årstid är din favorit?
 Vinter
 Vår
 Sommar
 Höst

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3
4
5
6
7
8
9
10 11 12 13
14
15
16
17
18
19
20
21 22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ winnerhorse med Blogkeen
Följ winnerhorse med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se