Direktlänk till inlägg 22 oktober 2011

Medicine doktor

Av Winner Horse - 22 oktober 2011 22:17

Tjoho, här sitter en mycket trött människa.


I fredags, alltså igår, disputerade min väninna. Blev medicine doktor, bra jobbat!


Blev för redan två år sedan tillfrågad om jag ville hålla i kalaset. Det blev så äntligen av igår.


Beställde mat, fixade och donade och stökade nu under senaste veckan. På jobbet i fredags pratade jag med en kollega och berättade glatt att ikväll ska jag vara toastmaster på min första disputationsmiddag! Men herre guuud sa hon. Vi planerade i flera månader. Vi? sa jag nu lite mindre glad. Ja vi var fyra personer.

Ehh jag måste nog gå nu sa jag och försökte dölja min vilt förtvivlade uppsyn.


Så jag googlade lite och blev nervös och bröt ihop. Snöt mig och tog tag i saken. Iklädd min blåa bröllopsklänning kände jag mest att; herre gud, det får gå som det går.


Det var inte mindre än elva talare som skulle presenteras med hela titlar och i rätt ordning och den ena professorn fick absolut inte komma innan eller efter den ena eller andra. Tjoflöjt för allas lika värde! Jag menar om man ( läs jag)  någonstans tror att det är bland professorer och annat bildat folk som man skulle vara framsynt och ideologisk, så blev gårdagens kalas ett bevis på raka motsatsen.


Fick nästan lust att fråga, efter att ha antecknat sjuttielva titlar och namn och fakulteter och i vilken ordning, hörrö är det OK om jag presenterar dig som homo sapiens? Typ plain homo sapiens? Är det OK? 


Tourettes tog inte över, jag frågade inte så, utantog det hela som en studie. Min kompis var glad och jag var glad och allt gick galant.


Bästa talare? Medicine doktors söta morbror!! Titel? Ingen aning. Bara plain morbror. 

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Winner Horse - 14 september 2012 11:45

Hej bloggen och dess tappra läsare!   Idag gör jag ett upplägg i dagboksformat. Men jag pratar inte om idag utan om en annan dag. Jag skulle till ett sjukhus för att hämta ut en apparat för att mäta blodtrycket under 24 timmar. Tänkte mig väl e...

Av Winner Horse - 4 september 2012 14:48

Jag måste bara berätta om vår tur till Island. Sedan vi träffades 1989 har vi pratat om Island min käre make och jag. Ibland har vi kikat på resor , men det har fallit på priset. Men detta får väl gå under devisen Plötsligt händer det, nämligen ...

Av Winner Horse - 3 september 2012 15:25

Efter en lång bortavaro är jag nu närvarande. Känns bra.   Byte av jobb. Insikt om att jag faktiskt är en trygghetstörstande människa, ett vanedjur, tillika mer som lille skutt än Tiger. Sen har jag sysslat med att acceptera Lille Skutt i mig. ...

Av Winner Horse - 7 maj 2012 21:21

Härförleden var jag på möte. Fyra personer från ett företag hade bjudit in mig för att förklara en undersökning. Det flöt på fint. Fyra kvinnor och en man. Men efter en timme kände jag mig vred. Efter ytterligare tio minuter insåg jag att om jag inte...

Av Winner Horse - 16 april 2012 15:01

Detta är en alldeles sann histora. Plats och människor är avidentifierade med hänsyn till deras integritet och självaktning.   En kvinna ska ha lönesamtal med chefen. För ett antal år sedan. Chefen är pensionsmässig, sjuklig, auktoritär och snål....

Presentation


Välkommen hit till Winnerhorse!

Omröstning

Vilken årstid är din favorit?
 Vinter
 Vår
 Sommar
 Höst

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3
4
5
6
7
8
9
10 11 12 13
14
15
16
17
18
19
20
21 22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ winnerhorse med Blogkeen
Följ winnerhorse med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se