Direktlänk till inlägg 13 oktober 2011

Utvandra

Av Winner Horse - 13 oktober 2011 09:01

Läste ni om Eva 90+ som var trött på Sverige och ensamheten- drog till thailand och äldste sonen, för gott. 


Heja Eva!


Har väl så länge jag kan minnas närt en dröm om att emigrera. Och när maken och jag träffades för sisådär 22 år sedan var det ett stort samtalsämne - vilket land skulle det bli?

Vi hade båda bott utomlands när vi träffades och gjorde två längre resor när de äldsta barnen var små. Bland annat Thailand och Australien.  Men vi stannade även en längre tid på en ö i värmen. Där vi trivdes. Ganska bra.


Väl hemkomna högg det till i hjärteroten och jag kom till en blixtinsikt, detta skedde när de två äldsta tumlade runt på gräsmattan, bortanför bron, bredvid kantarellstället och ovanför den pittoreska stranden. De skulle lära sig cykla. Och lärde sig det också med den äran där på gräset. 

Det var stor skillnad mot tidigare försök, bland avgassprutande fordon av alla de slag, på kullerstenar och hejdundrande stup och uppförslut. Där gick det inte bra. Men på gräset så. Min insikt: Gräset är inte grönare på andra sidan, men Sverige är ganska bra, åtminstone för små barn att lära sig cykla!


Kanske kanske blir det av igen. En längre vistelse utomland. Tankarna kommer till oss så här års. När svampsäsongen nästan är över. När det börjar bli illavarslande kallt. Men jag har samlat vuxenpoäng minsann, idag styrs inte tanke och handling av drömmen om att emigreraoch aldrig mer komma tillbaka. Jag hamnar sällan i väder och skatte- och jantelagsdisussioner längre. jag skrockar bara lite och tänker, man kan ju åka på semester och komma tillbaka. HEM.


Att dimpa ned i ett främmande land ställer en massa krav på en. Därför önskar jag av hela mitt hjärta att mellersta dottern får napp i alperna som hon drömmer om.  Det är bland det bästa man kan göra i livet, det mest härdande, tärande och stimulerande. You go girl!


I ajnuari ska jag till Västindien, får suga på den karamellen under tiden som jag bylsar på mig halsduk och nyinköpta lovikavantar. . 

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Winner Horse - 14 september 2012 11:45

Hej bloggen och dess tappra läsare!   Idag gör jag ett upplägg i dagboksformat. Men jag pratar inte om idag utan om en annan dag. Jag skulle till ett sjukhus för att hämta ut en apparat för att mäta blodtrycket under 24 timmar. Tänkte mig väl e...

Av Winner Horse - 4 september 2012 14:48

Jag måste bara berätta om vår tur till Island. Sedan vi träffades 1989 har vi pratat om Island min käre make och jag. Ibland har vi kikat på resor , men det har fallit på priset. Men detta får väl gå under devisen Plötsligt händer det, nämligen ...

Av Winner Horse - 3 september 2012 15:25

Efter en lång bortavaro är jag nu närvarande. Känns bra.   Byte av jobb. Insikt om att jag faktiskt är en trygghetstörstande människa, ett vanedjur, tillika mer som lille skutt än Tiger. Sen har jag sysslat med att acceptera Lille Skutt i mig. ...

Av Winner Horse - 7 maj 2012 21:21

Härförleden var jag på möte. Fyra personer från ett företag hade bjudit in mig för att förklara en undersökning. Det flöt på fint. Fyra kvinnor och en man. Men efter en timme kände jag mig vred. Efter ytterligare tio minuter insåg jag att om jag inte...

Av Winner Horse - 16 april 2012 15:01

Detta är en alldeles sann histora. Plats och människor är avidentifierade med hänsyn till deras integritet och självaktning.   En kvinna ska ha lönesamtal med chefen. För ett antal år sedan. Chefen är pensionsmässig, sjuklig, auktoritär och snål....

Presentation


Välkommen hit till Winnerhorse!

Omröstning

Vilken årstid är din favorit?
 Vinter
 Vår
 Sommar
 Höst

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3
4
5
6
7
8
9
10 11 12 13
14
15
16
17
18
19
20
21 22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ winnerhorse med Blogkeen
Följ winnerhorse med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se