Direktlänk till inlägg 10 augusti 2011

Inte för alla

Av Winner Horse - 10 augusti 2011 15:59



Så till min kritiska analys för idag. Alla dessa reportage som florerar i media, Nisse gick från X till att bli bonde, Karin tröttnade på X och öppnade bageri.

Downshifta handlar om att hitta sig själv, välja bort storstan för vischan, ytan för innehållet och materialismen för sinnlighet. Okej. Fint som snus det där. Modigt och vågat och man borde och kanske....heja dem! Tänkt på att det ALDRIG är en undersköterska eller en bilmek som downshiftar. Kontentan av det hela blir att du måste vafra upshifted för att kunna downshifta. Dagens ordspråk blir således:  

För dem med deg finns alltid möjlighet att downshifta och öppna bageri!

 
 
charlotte

charlotte

10 augusti 2011 17:49

Downshifta! Ja du... precis exakt så är det de som redan har kan downshifta... var skulle jag ta pengarna ifrån som redan är "down", där under där jag inte borde befinna mig alls! Hur downshiftar man från NOLL till MINUS NOLL??? Downshifta uppåt för att sedan downshifta neråt! Det ska fan vara människa i denna värld när man inte ens lyckas med att jobba...nä nu låter jag som värsta gnällkärringen och solen den lyser och det har regnat och åskat på dom små grå idag. Jag tror minsann jag ska ta och downshifta mig!! Jag börjar med att... kram på dig!! Sommaren finns kvar en stund till.

http://ihimlenlyserstjarnorna.blogspot.com

Winner Horse

10 augusti 2011 18:13

Men eller hur! Och ingenstans är det någon som granskar dessa reportage - ska vi ta och starta en rörelse? Kram på dej med!

 
Synnöve

Synnöve

11 augusti 2011 06:27

Här känner man sig lite dum.... Downshifta och upshifta... Har inte hört de uttrycket förr...
Bor på landet, kan det vara en förklaring..?

Men jag håller med. Det är alltid de med mest deg som gör sådana saker.... shiftar alltså... upp eller ner :))
kram på dig.
Synnöve.

http://nabolandet.blogspot.com

Winner Horse

11 augusti 2011 11:31

Så sant! Downshifta är väl ett modeord kanske, livet i övrigt är upshifted.

 
charlotte

charlotte

11 augusti 2011 17:04

Klart vi ska vi startar en motrörelse... jag bara undrar hur han i skogen med sitt tält ska downshifta ifall han tröttnar på tältet! Till en grankoja kanske... det är i varjefall gratis. Men han har ju downshiftat och det är väl kanske det som räknas! Nä fram för en motrörelse här ska upshiftas utan resurser... förresten skulle jag hellre bo i ett slott! Sådana borde väl finnas att få gratis för vem har råd att driva dem????????
Kram och ta hand om dig!!

http://ihimlenlyserstjarnorna.blogspot.com

Winner Horse

11 augusti 2011 21:57

Ja en koja i skogen. Läste om ett par sådana personer som valt den formen av boende. Många var förvisso psykiskt sjuka och led av förföljelsemani, men andra hade verkligen valt det.

Det är väl ganska barnsligt, men jag skulle vilja bygga en stor koja uppe i ett träd. Behöver inte bo där jämt, men ibland så.

 
charlotte

charlotte

13 augusti 2011 10:13

Ha det är inte barnsligt att vilja bygga en koja! Framhäver med bestämdhet att VI VUXNA (?) ska ha en koja till vårt förfogande... jag drömmer om mitt slott jag... lovar att du ska få största eken till din koja när jag väl fått mitt slott.
Jag köpte Situation Stockholm, om han hade valt sitt tält i skogen eller om det var omständigheterna som gjorde att han bodde så framgick inte så tydligt. På någotvis kändes det så konstigt att han på ett sätt valt sitt boende trots att han blivit erbjuden ett hem i likhet med alla andra. Kanske är det så att om man en gång har hamnat i ett tält i skogen inte vill eller kan gå tillbaka till "ett normalt boende" där livet styrs av regler. Att styras i osynliga och synliga regler var nog något han inte klarade av att leva med, fast vem gör det? Jag skulle gott och väl kunna dra till skogs om det inte vore för att jag är så jäkla beroende av duschen ;)

http://ihimlenlyserstjarnorna.blogspot.com

Winner Horse

13 augusti 2011 11:04

Men visst det var där jag läste det! har du förresten läst en serie böcker, 2 stycken som hete Dom ovanliga. Fantastisk! En av de bästa skildringar av annorlunda människor jag någonsin läst, tillsammans med magiska bilder. De är dyra som attan, men du kanske kan låna dem!?

Ser fram emot en koja i din ek. Vilka samtal vi kan ha då, in real life!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Winner Horse - 14 september 2012 11:45

Hej bloggen och dess tappra läsare!   Idag gör jag ett upplägg i dagboksformat. Men jag pratar inte om idag utan om en annan dag. Jag skulle till ett sjukhus för att hämta ut en apparat för att mäta blodtrycket under 24 timmar. Tänkte mig väl e...

Av Winner Horse - 4 september 2012 14:48

Jag måste bara berätta om vår tur till Island. Sedan vi träffades 1989 har vi pratat om Island min käre make och jag. Ibland har vi kikat på resor , men det har fallit på priset. Men detta får väl gå under devisen Plötsligt händer det, nämligen ...

Av Winner Horse - 3 september 2012 15:25

Efter en lång bortavaro är jag nu närvarande. Känns bra.   Byte av jobb. Insikt om att jag faktiskt är en trygghetstörstande människa, ett vanedjur, tillika mer som lille skutt än Tiger. Sen har jag sysslat med att acceptera Lille Skutt i mig. ...

Av Winner Horse - 7 maj 2012 21:21

Härförleden var jag på möte. Fyra personer från ett företag hade bjudit in mig för att förklara en undersökning. Det flöt på fint. Fyra kvinnor och en man. Men efter en timme kände jag mig vred. Efter ytterligare tio minuter insåg jag att om jag inte...

Av Winner Horse - 16 april 2012 15:01

Detta är en alldeles sann histora. Plats och människor är avidentifierade med hänsyn till deras integritet och självaktning.   En kvinna ska ha lönesamtal med chefen. För ett antal år sedan. Chefen är pensionsmässig, sjuklig, auktoritär och snål....

Presentation


Välkommen hit till Winnerhorse!

Omröstning

Vilken årstid är din favorit?
 Vinter
 Vår
 Sommar
 Höst

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9 10
11
12
13
14
15
16
17
18 19
20
21
22 23
24
25 26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards