Direktlänk till inlägg 12 juli 2011

Premiär

Av Winner Horse - 12 juli 2011 21:32

Nu är det schemester! Holiday Urlaub, ledigt helt enkelt.


Och hur inleder jag den? Jo med att sätta igång femtusentre projekt. Så pass illa att sonen suckade och åkte till mormor. Jag orkar inte vara hemma när mamma har semester. Den pojken har liksom alltid rätt, fåordigt konkret är vad han är.

Dagen blev kväll och tanten ( jag) krönte det hela där hon satt och skrockade över att hon blivit hemskt lik sinfarmor. Den kvinnan hade tamejsjutton ett förkläde för varje syssla. flinka fingrar kokade saft och var nämligen ett rekorderligt fruntimmer. Lite osexigt javísst, men vem fan vill vara en annan Marilyn och sova bara i chanel nummer 5? 


Jo jag for ut i skogen.För att plocka blåbär. Tycker jag om blåbär? Njae. Men det finns liksom något inneboende farmorskt hos mig. De växer ju för fan där, är gratis och ska tas tillvara. Av mig. Inser att jag har ett ganska digert arbete framför mig. Undrar vilket förkläde jag ska ha på mej? Nåväl. Jag tog en paus och förbannade de djävla myggorna. Jag kom ju där barbent och svettig ( det gäller att ligga i) och jag hörde Magnus Mygga säga till de andra; tjoho smörgåsbord vänster, smörgåsbord vänster! 


Väl där, suckandes över min odiagnostiserade frenesi så såg jag dem. Kantarellerna. Sommarkantarellerna. Herreejävlar just jag hittade er kantarellerna. Just de kantarellerna stod där och tröstade mig. Och plötsligt spelade det ingen som helst roll att jag liknar farmor. 

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Winner Horse - 14 september 2012 11:45

Hej bloggen och dess tappra läsare!   Idag gör jag ett upplägg i dagboksformat. Men jag pratar inte om idag utan om en annan dag. Jag skulle till ett sjukhus för att hämta ut en apparat för att mäta blodtrycket under 24 timmar. Tänkte mig väl e...

Av Winner Horse - 4 september 2012 14:48

Jag måste bara berätta om vår tur till Island. Sedan vi träffades 1989 har vi pratat om Island min käre make och jag. Ibland har vi kikat på resor , men det har fallit på priset. Men detta får väl gå under devisen Plötsligt händer det, nämligen ...

Av Winner Horse - 3 september 2012 15:25

Efter en lång bortavaro är jag nu närvarande. Känns bra.   Byte av jobb. Insikt om att jag faktiskt är en trygghetstörstande människa, ett vanedjur, tillika mer som lille skutt än Tiger. Sen har jag sysslat med att acceptera Lille Skutt i mig. ...

Av Winner Horse - 7 maj 2012 21:21

Härförleden var jag på möte. Fyra personer från ett företag hade bjudit in mig för att förklara en undersökning. Det flöt på fint. Fyra kvinnor och en man. Men efter en timme kände jag mig vred. Efter ytterligare tio minuter insåg jag att om jag inte...

Av Winner Horse - 16 april 2012 15:01

Detta är en alldeles sann histora. Plats och människor är avidentifierade med hänsyn till deras integritet och självaktning.   En kvinna ska ha lönesamtal med chefen. För ett antal år sedan. Chefen är pensionsmässig, sjuklig, auktoritär och snål....

Presentation


Välkommen hit till Winnerhorse!

Omröstning

Vilken årstid är din favorit?
 Vinter
 Vår
 Sommar
 Höst

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2011 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ winnerhorse med Blogkeen
Följ winnerhorse med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se