Direktlänk till inlägg 23 maj 2011

en pytteliiten grå lampa

Av Winner Horse - 23 maj 2011 16:10

En dag under en helg i ett litet radhus någonstans i Sverige utspelar sig följande drama.


Mamman ligger och drar sig och hör ett välbekant brummande på morgonen. Rackarns snablar vad med flygfän vi har detta år, tänkte hon och somnade om. Vaknade lite drömtrött flera gånger, någonstans mellan dröm och vakenhet, hela tiden hörde hon det där brummande ljudet av flygfän.


Yngsta ystra dottern väcker henne till liv med en energisk stämma som säger: Mamma det är flera getingar som flyger in i den lilla lampan.

Va, har vi en lampa, vilka getingar? Mumlar mamman med huvudet på kudden, bettskenan i käften och närsynt som en snok, utan brillor.


Ja, många getingar och den där lilla gråa lampan bredvid fönstret. Där flyger dom in fast dom kommer tillbaka sen, forstätter dottern nu uppjagat.


Mamman tar på sig brillorna för att titta efter lampan som enligt dottern ska sitta bredvid fönstret. Hon letar och letar, nej mamma högre upp. Högre upp, där uppe vi gardinstången. Men vem vill ha en lampa där tänker mamman och tittar en gång till.

Lampan är som en tratt. Inte mer. Grå.


Det råder febril aktivitet när getingar ska bygga sig ett bo.


 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Winner Horse - 14 september 2012 11:45

Hej bloggen och dess tappra läsare!   Idag gör jag ett upplägg i dagboksformat. Men jag pratar inte om idag utan om en annan dag. Jag skulle till ett sjukhus för att hämta ut en apparat för att mäta blodtrycket under 24 timmar. Tänkte mig väl e...

Av Winner Horse - 4 september 2012 14:48

Jag måste bara berätta om vår tur till Island. Sedan vi träffades 1989 har vi pratat om Island min käre make och jag. Ibland har vi kikat på resor , men det har fallit på priset. Men detta får väl gå under devisen Plötsligt händer det, nämligen ...

Av Winner Horse - 3 september 2012 15:25

Efter en lång bortavaro är jag nu närvarande. Känns bra.   Byte av jobb. Insikt om att jag faktiskt är en trygghetstörstande människa, ett vanedjur, tillika mer som lille skutt än Tiger. Sen har jag sysslat med att acceptera Lille Skutt i mig. ...

Av Winner Horse - 7 maj 2012 21:21

Härförleden var jag på möte. Fyra personer från ett företag hade bjudit in mig för att förklara en undersökning. Det flöt på fint. Fyra kvinnor och en man. Men efter en timme kände jag mig vred. Efter ytterligare tio minuter insåg jag att om jag inte...

Av Winner Horse - 16 april 2012 15:01

Detta är en alldeles sann histora. Plats och människor är avidentifierade med hänsyn till deras integritet och självaktning.   En kvinna ska ha lönesamtal med chefen. För ett antal år sedan. Chefen är pensionsmässig, sjuklig, auktoritär och snål....

Presentation


Välkommen hit till Winnerhorse!

Omröstning

Vilken årstid är din favorit?
 Vinter
 Vår
 Sommar
 Höst

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4
5
6
7
8
9
10 11
12
13
14
15
16
17
18
19
20 21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ winnerhorse med Blogkeen
Följ winnerhorse med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se