Direktlänk till inlägg 21 maj 2011

bad hair day

Av Winner Horse - 21 maj 2011 20:01

Min dotter har alopecia areata. En autoimmun sjukdom som gör att håret faller av. Nu är hon nitton. Bär sin sjukdom med stolthet. Har inte haft sitt hår sedan hon var elva.


Livets kringelikrokar har gjort henne stark som få och jag tror att detta med att vara annorlunda har bidragit till att hon är en särdeles lysande personlighet. 


Men det ska fasen att vara och se annorlunda ut. Ibland går jag med henne på stan när hon inte har håret på. Då får vi dessa blickar, i all välmening, som säger, herregud måtte det gå bra för er. Som vore hon sjukast i världen.

Inte lätt.


Vi har varit med om roligheter. Tvättad peruk hängde på tork. Uppochned förstås, hej vad håret stod rakt upp.

Eller som när hon färgade håret, inte bra, nej inte bra alls. 

Roligast var nog på hockeymatchen. det var trångt, det blev mål, alla skrek och viftade med armarna jaaaaaa. Och upp flög the wig, fångdes av en häpen åskådare. En gång peruken bakochfram en hel dag, både maken och jag undrade hur i h....e en peruk kan växa, för luggen var liksom ovanligt  lång. 


Livet på en pinne. med eller utan hår. 

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Winner Horse - 14 september 2012 11:45

Hej bloggen och dess tappra läsare!   Idag gör jag ett upplägg i dagboksformat. Men jag pratar inte om idag utan om en annan dag. Jag skulle till ett sjukhus för att hämta ut en apparat för att mäta blodtrycket under 24 timmar. Tänkte mig väl e...

Av Winner Horse - 4 september 2012 14:48

Jag måste bara berätta om vår tur till Island. Sedan vi träffades 1989 har vi pratat om Island min käre make och jag. Ibland har vi kikat på resor , men det har fallit på priset. Men detta får väl gå under devisen Plötsligt händer det, nämligen ...

Av Winner Horse - 3 september 2012 15:25

Efter en lång bortavaro är jag nu närvarande. Känns bra.   Byte av jobb. Insikt om att jag faktiskt är en trygghetstörstande människa, ett vanedjur, tillika mer som lille skutt än Tiger. Sen har jag sysslat med att acceptera Lille Skutt i mig. ...

Av Winner Horse - 7 maj 2012 21:21

Härförleden var jag på möte. Fyra personer från ett företag hade bjudit in mig för att förklara en undersökning. Det flöt på fint. Fyra kvinnor och en man. Men efter en timme kände jag mig vred. Efter ytterligare tio minuter insåg jag att om jag inte...

Av Winner Horse - 16 april 2012 15:01

Detta är en alldeles sann histora. Plats och människor är avidentifierade med hänsyn till deras integritet och självaktning.   En kvinna ska ha lönesamtal med chefen. För ett antal år sedan. Chefen är pensionsmässig, sjuklig, auktoritär och snål....

Presentation


Välkommen hit till Winnerhorse!

Omröstning

Vilken årstid är din favorit?
 Vinter
 Vår
 Sommar
 Höst

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4
5
6
7
8
9
10 11
12
13
14
15
16
17
18
19
20 21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ winnerhorse med Blogkeen
Följ winnerhorse med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se