Direktlänk till inlägg 17 april 2011

Ladies goes libanes!

Av Winner Horse - 17 april 2011 12:26

För ett par veckor sedan enades ett par väninnor och jag om att det är på tok för lite libanesiskt i Sverige. I alla fall i våra svenska liv.


Lite för lite libanesisk mat - meze. För lite söta teer och vattenpipa.


If we cant go to Libanon, bring it here! sa vi och gjorde slag i saken.


   Alla dessa goda kryddor. Rätten heter Harissa tror jag. Smaskens. Nä den heter ju Tabbouleh - tack AC!


   Här har vi gjort falafel. Fuskade, jag köpte en påse, tillsatte två deciliter vatten, fritera, klart. mmmmmm


Hela härligheten! Filodegrullarna var en pärs, men värt besväret. Dessa lövtunna ark skulle delas i olika remsor, läggas på lager med smör emellan och fyllas med lammfärs. Sen hade vi naturligtvis gjort hommus och baba ganousch, ni vet den där röran med aubergine.


Efteråt var vi bara svenskt proppmätta, orkade inte ens dansa magdans än mindre röka vattenpipa.   

 
ANNONS
 
Ingen bild

ACDC

19 april 2011 21:28

Not harissa (det är stark chilisås som används till Couscous bl a). Tabouleh heter det serru!

 
Synnöve

Synnöve

26 april 2011 15:06

Så gott det ser ut. Nu blev jag ju jättehungrigigenfastjagnästannyssharätit......

http://nabolandet.blogspot.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Winner Horse - 14 september 2012 11:45

Hej bloggen och dess tappra läsare!   Idag gör jag ett upplägg i dagboksformat. Men jag pratar inte om idag utan om en annan dag. Jag skulle till ett sjukhus för att hämta ut en apparat för att mäta blodtrycket under 24 timmar. Tänkte mig väl e...

Av Winner Horse - 4 september 2012 14:48

Jag måste bara berätta om vår tur till Island. Sedan vi träffades 1989 har vi pratat om Island min käre make och jag. Ibland har vi kikat på resor , men det har fallit på priset. Men detta får väl gå under devisen Plötsligt händer det, nämligen ...

Av Winner Horse - 3 september 2012 15:25

Efter en lång bortavaro är jag nu närvarande. Känns bra.   Byte av jobb. Insikt om att jag faktiskt är en trygghetstörstande människa, ett vanedjur, tillika mer som lille skutt än Tiger. Sen har jag sysslat med att acceptera Lille Skutt i mig. ...

Av Winner Horse - 7 maj 2012 21:21

Härförleden var jag på möte. Fyra personer från ett företag hade bjudit in mig för att förklara en undersökning. Det flöt på fint. Fyra kvinnor och en man. Men efter en timme kände jag mig vred. Efter ytterligare tio minuter insåg jag att om jag inte...

Av Winner Horse - 16 april 2012 15:01

Detta är en alldeles sann histora. Plats och människor är avidentifierade med hänsyn till deras integritet och självaktning.   En kvinna ska ha lönesamtal med chefen. För ett antal år sedan. Chefen är pensionsmässig, sjuklig, auktoritär och snål....

Presentation


Välkommen hit till Winnerhorse!

Omröstning

Vilken årstid är din favorit?
 Vinter
 Vår
 Sommar
 Höst

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4 5 6 7 8 9 10
11
12
13 14
15
16 17
18
19
20
21 22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ winnerhorse med Blogkeen
Följ winnerhorse med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se