Direktlänk till inlägg 26 oktober 2010

En morotsorgie

Av Winner Horse - 26 oktober 2010 12:02

Hörde detta lilla samtal mellan min yngsta dotter och hennes kompisar:

 

Den ena ( som råkar vara min egen dotter) : Min pappa gör VÄRLDENS godaste köttfärssås.

Jaha, vad är det i den?

Kött och grädde. Bara köött och grädde.

 

De  andra tjejerna i kör: Åh vad gott.

Min mammas (alltså min ) köttfärssås är as äcklig.

Vaffördå?

Hon river MORÖTTER i den. Och ibland har hon svamp i.

USCH svarar de andra i kör.

 

Tyst en lång stund. Som för att riktigt ta in vad min dotter nyss sagt.

Och vet ni, hon har LÖK i den också.

De andra suckar av medlidande.

Stackars dig.

 

Det är väl nu  jag ska hoppa fram från stället där jag gömmer mig och säga: Tänk på barnen i Biaffra!

 

Nya tag. Ungdomarna ska  laga middag hemma. Vi tycker att arbetsbördan är lite sned hemma. Så att middagen ska lagas av dem grundar sig i flera anledningar än grönsaker gömda i köttfärs.

 

Det är infört sedan en tid tillbaka. Jovars Det börjar bli lite ensidigt. Med ägg. Speciellt med kokta ägg som legat i vattnet och bubblat i sådär en 20 minuter.

 

Men igår fick vi tortellini minsann. Smakade ljuvligt. Inte en grönsak så långt ögat nådde. Inte ens ett ägg.

 

Men i fredags gjorde mellersta dottern en rätt som hon sett på TV. Komplicerad och fantastiskt god. Aubergine som stekts i strimlor och fyllts med haloumi och soltorkad tomat. Till det pasta med egengjord tomatsås.

 

Det finns hopp!!!

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Winner Horse - 14 september 2012 11:45

Hej bloggen och dess tappra läsare!   Idag gör jag ett upplägg i dagboksformat. Men jag pratar inte om idag utan om en annan dag. Jag skulle till ett sjukhus för att hämta ut en apparat för att mäta blodtrycket under 24 timmar. Tänkte mig väl e...

Av Winner Horse - 4 september 2012 14:48

Jag måste bara berätta om vår tur till Island. Sedan vi träffades 1989 har vi pratat om Island min käre make och jag. Ibland har vi kikat på resor , men det har fallit på priset. Men detta får väl gå under devisen Plötsligt händer det, nämligen ...

Av Winner Horse - 3 september 2012 15:25

Efter en lång bortavaro är jag nu närvarande. Känns bra.   Byte av jobb. Insikt om att jag faktiskt är en trygghetstörstande människa, ett vanedjur, tillika mer som lille skutt än Tiger. Sen har jag sysslat med att acceptera Lille Skutt i mig. ...

Av Winner Horse - 7 maj 2012 21:21

Härförleden var jag på möte. Fyra personer från ett företag hade bjudit in mig för att förklara en undersökning. Det flöt på fint. Fyra kvinnor och en man. Men efter en timme kände jag mig vred. Efter ytterligare tio minuter insåg jag att om jag inte...

Av Winner Horse - 16 april 2012 15:01

Detta är en alldeles sann histora. Plats och människor är avidentifierade med hänsyn till deras integritet och självaktning.   En kvinna ska ha lönesamtal med chefen. För ett antal år sedan. Chefen är pensionsmässig, sjuklig, auktoritär och snål....

Presentation


Välkommen hit till Winnerhorse!

Omröstning

Vilken årstid är din favorit?
 Vinter
 Vår
 Sommar
 Höst

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ winnerhorse med Blogkeen
Följ winnerhorse med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se