Direktlänk till inlägg 6 maj 2010

Fobier

Av Winner Horse - 6 maj 2010 20:01

Det är väl egentligen ganska märkligt att vi människor, belevade individer, överlevare, har fobier. Jag har en liten för något stort och en stor för något litet.

Först den lilla; hästar.

Sen den lilla: tandläkare.


Men i dagarna fick jag mina fobier prövade. Nej jag tog inte en ridtur till Folktandvården. Men jag var nödd och tvungen att gå till tandläkaren. Jag hade så infernaliskt ont i hela käken att jag trodde att nu är det bara att dra ut varenda tand på mig.

Gick dit. Började med att säga; jag är en kompetent, ganska normal människa, jag har lön och betalar skatt, men jag gillar inte er! Damerna var mycket förstående. De pratade barnspråk med mig, öppna munnen nu. Det hjälpte och jag ramlade rakt ned i fyraåringsstadiet där jag satt med väskan med mobil och VISAkort och visitkort och full kalender. Kompetens homo sapiens gråter rakt ut, öppnar munnen lite på glänt.


Inga hål! Duktigt. Stilpoäng, 1 - 0 till mig!

Men, infektion i hela käken på grund av idogt gnisslande, spända käkar. Kompetent, spänd människa i sina bästa år har gnisslat så duktigt att hon trasat sönder rötterna och även flyttat på två tänder.


Undersöka. Och kolla, med varsam hand och lenaste röst. Kom tillbaka, vi måste gå ned i käken, det sitter koncentrerat till ett ställe.

Helgen gick, jag såg beach 2010 fladdra förbi, äntligen bikini och ut ur vassen då jag endast kunde få i mig flytande föda. Ont ont ont.


Gråt igen så fort jag kom in, trots att jag sagt att jag skulle låta bli och försöka vara liksom lite mer vuxen den här gången.  Vispade runt i stolen, hann på grund av eget nervöst sammanbrott både kasta nackstödet helt ur led och skära mig i pekfingret på något vasst som satt på sidan. Fick plåster.


Tänk er, de gick ned i epicentrum på mig, mitt i det onda. Jag höll ut. Nu ska jag få en bettskena och jag äter som aldrig förr.


Nästa etapp i mina fobier får baske mig bli en hästritt. Med  rena , vita, bettskeneheliga gnistrande tänder i full galopp!

Jag tror fanimej att jag börjar bli vuxen!


Gnissel och GNÄGG på er!

 
ANNONS
 
susanne

susanne

7 maj 2010 08:04

du kommer få ett nytt liv med den bettskenan! det fick jag!

http://sibyllanshemligheter.blogspot.com

 
Synne

Synne

7 maj 2010 19:48

Kom hit så ska vi ta en tur till stallet. Så ska jag visa dig att hästar är snälla djur. Fast stora. Men det finns små där med.

Hoppas du slipper smärtan nu.
Kramen igen.
Synnöve med fobi för getingar.....

http://nabolandet.blogspot.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Winner Horse - 14 september 2012 11:45

Hej bloggen och dess tappra läsare!   Idag gör jag ett upplägg i dagboksformat. Men jag pratar inte om idag utan om en annan dag. Jag skulle till ett sjukhus för att hämta ut en apparat för att mäta blodtrycket under 24 timmar. Tänkte mig väl e...

Av Winner Horse - 4 september 2012 14:48

Jag måste bara berätta om vår tur till Island. Sedan vi träffades 1989 har vi pratat om Island min käre make och jag. Ibland har vi kikat på resor , men det har fallit på priset. Men detta får väl gå under devisen Plötsligt händer det, nämligen ...

Av Winner Horse - 3 september 2012 15:25

Efter en lång bortavaro är jag nu närvarande. Känns bra.   Byte av jobb. Insikt om att jag faktiskt är en trygghetstörstande människa, ett vanedjur, tillika mer som lille skutt än Tiger. Sen har jag sysslat med att acceptera Lille Skutt i mig. ...

Av Winner Horse - 7 maj 2012 21:21

Härförleden var jag på möte. Fyra personer från ett företag hade bjudit in mig för att förklara en undersökning. Det flöt på fint. Fyra kvinnor och en man. Men efter en timme kände jag mig vred. Efter ytterligare tio minuter insåg jag att om jag inte...

Av Winner Horse - 16 april 2012 15:01

Detta är en alldeles sann histora. Plats och människor är avidentifierade med hänsyn till deras integritet och självaktning.   En kvinna ska ha lönesamtal med chefen. För ett antal år sedan. Chefen är pensionsmässig, sjuklig, auktoritär och snål....

Presentation


Välkommen hit till Winnerhorse!

Omröstning

Vilken årstid är din favorit?
 Vinter
 Vår
 Sommar
 Höst

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5 6 7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ winnerhorse med Blogkeen
Följ winnerhorse med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se