Direktlänk till inlägg 21 februari 2010

Världens godaste kladdkaka

Av Winner Horse - 21 februari 2010 16:09

Sant. Världens godaste kladdkaka. Ett mycket gammalt recept. Fettbomfadderittankladdkaka. Hann inte ta kort innan den var slut.

150 g smör

175 g mörk blockchoklad

3 ägg - gula och vita för sig

2 dl rörsocker ( jag drog ned till 1 lite drygt)

1 dl mjöl

Rostade mandlar på toppen.

Smält smöret, tillsätt chokladen. Låt allt smälta. rör ned mjöl och äggulor och socker. Vispa vitorna till hårt skum rör ned.

Rosta mandlar i en stekpanna hacka dem grovt och lägg över Grädda längst ned i ugnen på 30 minuter. ut med kakan, schlurp.


Sen gjorde jag klassiska crepes också. Med favoritfyllning. Svamp, stek stek i stekpanna, salt och peppra. Tillsätt rikligt med grönmögel ( nu kräks nog vissa!) smält smält, en skvitt gridde, och toppa det hela med en dutt gele av valfri sort. Red av om du ska ha det till crepes. Annars är direkt ur stekpannan. :)


 
ANNONS
 
Synne

Synne

21 februari 2010 20:53

Och här sitter jag med te och macka.....
Klems.

http://nabolandet.blogspot.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Winner Horse - 14 september 2012 11:45

Hej bloggen och dess tappra läsare!   Idag gör jag ett upplägg i dagboksformat. Men jag pratar inte om idag utan om en annan dag. Jag skulle till ett sjukhus för att hämta ut en apparat för att mäta blodtrycket under 24 timmar. Tänkte mig väl e...

Av Winner Horse - 4 september 2012 14:48

Jag måste bara berätta om vår tur till Island. Sedan vi träffades 1989 har vi pratat om Island min käre make och jag. Ibland har vi kikat på resor , men det har fallit på priset. Men detta får väl gå under devisen Plötsligt händer det, nämligen ...

Av Winner Horse - 3 september 2012 15:25

Efter en lång bortavaro är jag nu närvarande. Känns bra.   Byte av jobb. Insikt om att jag faktiskt är en trygghetstörstande människa, ett vanedjur, tillika mer som lille skutt än Tiger. Sen har jag sysslat med att acceptera Lille Skutt i mig. ...

Av Winner Horse - 7 maj 2012 21:21

Härförleden var jag på möte. Fyra personer från ett företag hade bjudit in mig för att förklara en undersökning. Det flöt på fint. Fyra kvinnor och en man. Men efter en timme kände jag mig vred. Efter ytterligare tio minuter insåg jag att om jag inte...

Av Winner Horse - 16 april 2012 15:01

Detta är en alldeles sann histora. Plats och människor är avidentifierade med hänsyn till deras integritet och självaktning.   En kvinna ska ha lönesamtal med chefen. För ett antal år sedan. Chefen är pensionsmässig, sjuklig, auktoritär och snål....

Presentation


Välkommen hit till Winnerhorse!

Omröstning

Vilken årstid är din favorit?
 Vinter
 Vår
 Sommar
 Höst

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16 17 18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ winnerhorse med Blogkeen
Följ winnerhorse med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se