Direktlänk till inlägg 30 november 2009

Så här års

Av Winner Horse - 30 november 2009 08:40

Så här dags på året kommer tankarna på den alternativa julen.  Den på stranden eller på fjället.

 

Jag är dålig på att få till julen. Det är mest min man som fixar det. Men vi har nått en punkt i vårt förhållande där han accepterar min motvilja. Jag vill lägga ned och helst inte fira alls. Då accepterar han min revolt som visar sig genom att jag inte vill göra något, inga tomtar och inga stjärnor.

 

Jag får någon bitterljuv smak i munnen som säger mig: Fan måste det till en jul för att vi ska vilja alla andra väl, måste vi tindra precis nu, kan vi inte vilja väl och trindra året om?! Såg ni - Trindra?! Vi blir lite trinda och tindrar liksom.

 

Sen är det kommersen, den där hysteriska shoppingen. Usch nu blev det jobbigt, men bara lite.

 

Sen är det det där religiösa som vi för länge sedan vuxit ifrån.

 

 

Jag säger som grisarna: Ned med julen!

 

Bra saker med julen:

Ledig tid

Familjetid

Grönkål

Knäck

Pepparkaka

 

 

 
ANNONS
 
susanne

susanne

30 november 2009 09:03

om du vill kan jag komma och baka pepparkakor och skapa jul kaos i huset ditt :) menade du den silverfärgade lyktan? den är inköpt på indiska för ett ex antal år sedan.. om det varden du menade..

http://sibyllanshemligheter.blogspot.com

 
Ingen bild

winnerhorse

30 november 2009 10:13

Jepp, kom hit! Tumla in här och fixa julstämning! Jag menade ljuslyktan för ett värmeljus i vitt med två änglar på kanten....:)

 
Ingen bild

akvarelltant

2 december 2009 17:36

Håller helt och hållet med. Ned med Julen! Kommer du ihåg min gamla teori, ju större julkransblaffa på ytterdörren desto större problem i familjen. Man undrar vad som försigår i de hemmen som nu är helt djävla inlindade i kulörta lyktor. Noterad för övrigt att mitt hem under min första skakiga jul som nyseparerad var ett inferno av julpynt. -Jag har INTE ångest, här är det JÄTTEMYSIGT

 
susanne

susanne

5 december 2009 08:17

hej nu har jag en liten gåva som jag vill sända dig så snälla tappat din adress :(

sänd mig din....

http://sibyllanshemligheter.blogspot.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Winner Horse - 14 september 2012 11:45

Hej bloggen och dess tappra läsare!   Idag gör jag ett upplägg i dagboksformat. Men jag pratar inte om idag utan om en annan dag. Jag skulle till ett sjukhus för att hämta ut en apparat för att mäta blodtrycket under 24 timmar. Tänkte mig väl e...

Av Winner Horse - 4 september 2012 14:48

Jag måste bara berätta om vår tur till Island. Sedan vi träffades 1989 har vi pratat om Island min käre make och jag. Ibland har vi kikat på resor , men det har fallit på priset. Men detta får väl gå under devisen Plötsligt händer det, nämligen ...

Av Winner Horse - 3 september 2012 15:25

Efter en lång bortavaro är jag nu närvarande. Känns bra.   Byte av jobb. Insikt om att jag faktiskt är en trygghetstörstande människa, ett vanedjur, tillika mer som lille skutt än Tiger. Sen har jag sysslat med att acceptera Lille Skutt i mig. ...

Av Winner Horse - 7 maj 2012 21:21

Härförleden var jag på möte. Fyra personer från ett företag hade bjudit in mig för att förklara en undersökning. Det flöt på fint. Fyra kvinnor och en man. Men efter en timme kände jag mig vred. Efter ytterligare tio minuter insåg jag att om jag inte...

Av Winner Horse - 16 april 2012 15:01

Detta är en alldeles sann histora. Plats och människor är avidentifierade med hänsyn till deras integritet och självaktning.   En kvinna ska ha lönesamtal med chefen. För ett antal år sedan. Chefen är pensionsmässig, sjuklig, auktoritär och snål....

Presentation


Välkommen hit till Winnerhorse!

Omröstning

Vilken årstid är din favorit?
 Vinter
 Vår
 Sommar
 Höst

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26 27
28
29
30
<<< November 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ winnerhorse med Blogkeen
Följ winnerhorse med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se