Direktlänk till inlägg 20 september 2009

GI goes China

Av Winner Horse - 20 september 2009 10:10

Inspirerad av min bloggvän Susanne som frikostigt delar med sig av sina fina GIrecept kommer ett av mig här. Det är ett favoritrecept som jag faktiskt gjort i flera år utan att veta om att det är ett GIrecept.


Man tar mycket vitkål och strinmlar det fint, stoppar ned det i en gjutjärnspanna steker tills det sjunker ihop ordentligt, blanda ned rejält med purjolök.


Stek i en egen panna köttfärs, salta och peppra lätt, när färsen är genomstekt så stjälper man ned den i gjutjärnspannan tillsammans med vitkål och lök ( man kan säkert ta annan lök också).


Så långt Sweden, nu kommer China!


När allt stekt en stund så häller man i en blandning av sött salt och surt. Det vill säga en del soja en halv del sirap ( eller farin)  och en halv del vinäger.

Man kan höfta, men jag håller mig till detta, tar jag 1 dl soja, så blir det en halv dl sirap och en halv del vinäger.


Ibland tillsätter jag lite svamp och ibland lite vitlök.


Sehr mumsig!


 
ANNONS
 
susanne

susanne

20 september 2009 13:50

ja du det receptet är perfekt men ..( nu kommer det där men"net)
socker.. ska undvikas.... sirap lika så,,,var jag elak nu?
men å andra sidan så kommer man nära en bra kost i vilket fall som helst... och har prövat denna rätt innan du delade med dig förr?? SÅÅÅ GOTT är det...

http://sibyllanshemligheter.blogspot.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Winner Horse - 14 september 2012 11:45

Hej bloggen och dess tappra läsare!   Idag gör jag ett upplägg i dagboksformat. Men jag pratar inte om idag utan om en annan dag. Jag skulle till ett sjukhus för att hämta ut en apparat för att mäta blodtrycket under 24 timmar. Tänkte mig väl e...

Av Winner Horse - 4 september 2012 14:48

Jag måste bara berätta om vår tur till Island. Sedan vi träffades 1989 har vi pratat om Island min käre make och jag. Ibland har vi kikat på resor , men det har fallit på priset. Men detta får väl gå under devisen Plötsligt händer det, nämligen ...

Av Winner Horse - 3 september 2012 15:25

Efter en lång bortavaro är jag nu närvarande. Känns bra.   Byte av jobb. Insikt om att jag faktiskt är en trygghetstörstande människa, ett vanedjur, tillika mer som lille skutt än Tiger. Sen har jag sysslat med att acceptera Lille Skutt i mig. ...

Av Winner Horse - 7 maj 2012 21:21

Härförleden var jag på möte. Fyra personer från ett företag hade bjudit in mig för att förklara en undersökning. Det flöt på fint. Fyra kvinnor och en man. Men efter en timme kände jag mig vred. Efter ytterligare tio minuter insåg jag att om jag inte...

Av Winner Horse - 16 april 2012 15:01

Detta är en alldeles sann histora. Plats och människor är avidentifierade med hänsyn till deras integritet och självaktning.   En kvinna ska ha lönesamtal med chefen. För ett antal år sedan. Chefen är pensionsmässig, sjuklig, auktoritär och snål....

Presentation


Välkommen hit till Winnerhorse!

Omröstning

Vilken årstid är din favorit?
 Vinter
 Vår
 Sommar
 Höst

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
  1 2
3
4
5
6
7
8 9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19 20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ winnerhorse med Blogkeen
Följ winnerhorse med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se