Direktlänk till inlägg 14 juni 2009

Vädret!

Av Winner Horse - 14 juni 2009 22:05


Dagens insikt:

Vädret är guden som ingen ( nåja få) tror på, vädret är föreningslivet som dött, fackföreningsrörelsen och demonstrationerna.


Alltid detta fokus på vädret! Det regnar och det är usch och det är grannen och vilt främmande människor som enas under samma suck, ja sicket väder. Det är kallt och det blåser och det är sol och varm pust. Och det regnar och vi räknar soltimamr och vi har illustrerade kartor och vi förväntas jaga enligt löpsedeln - här är det sommar!


I vissa länder har dom bara väder. Dom pratar inte om det.  Det bara finns där.

Så är det.

Men där är DET JU FÖR --- SOL ÅRET OM.


Postitivt:  vi blir bättre människor, vi enas under samma paraply, vi blir sociala vi svenskar för vi hittar ett samtalsämne och vi är alla lika drabbade. Tillsammans står vi enade när det regnar loss. Som nu.


För 20 år sedan var vi inte lika väderfixerade.  Vi hade inga soltopplistor och vädret glimmade förbi på TV Nytt (hette så tror jag, alltså Aktuellt och Rapport)  fem minuter.


Jepp, och nu regnar det!

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Winner Horse - 14 september 2012 11:45

Hej bloggen och dess tappra läsare!   Idag gör jag ett upplägg i dagboksformat. Men jag pratar inte om idag utan om en annan dag. Jag skulle till ett sjukhus för att hämta ut en apparat för att mäta blodtrycket under 24 timmar. Tänkte mig väl e...

Av Winner Horse - 4 september 2012 14:48

Jag måste bara berätta om vår tur till Island. Sedan vi träffades 1989 har vi pratat om Island min käre make och jag. Ibland har vi kikat på resor , men det har fallit på priset. Men detta får väl gå under devisen Plötsligt händer det, nämligen ...

Av Winner Horse - 3 september 2012 15:25

Efter en lång bortavaro är jag nu närvarande. Känns bra.   Byte av jobb. Insikt om att jag faktiskt är en trygghetstörstande människa, ett vanedjur, tillika mer som lille skutt än Tiger. Sen har jag sysslat med att acceptera Lille Skutt i mig. ...

Av Winner Horse - 7 maj 2012 21:21

Härförleden var jag på möte. Fyra personer från ett företag hade bjudit in mig för att förklara en undersökning. Det flöt på fint. Fyra kvinnor och en man. Men efter en timme kände jag mig vred. Efter ytterligare tio minuter insåg jag att om jag inte...

Av Winner Horse - 16 april 2012 15:01

Detta är en alldeles sann histora. Plats och människor är avidentifierade med hänsyn till deras integritet och självaktning.   En kvinna ska ha lönesamtal med chefen. För ett antal år sedan. Chefen är pensionsmässig, sjuklig, auktoritär och snål....

Presentation


Välkommen hit till Winnerhorse!

Omröstning

Vilken årstid är din favorit?
 Vinter
 Vår
 Sommar
 Höst

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9 10 11 12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22 23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ winnerhorse med Blogkeen
Följ winnerhorse med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se