Direktlänk till inlägg 12 juni 2009

Den egna sfären

Av Winner Horse - 12 juni 2009 21:58

Tänkt på en sak. Vad olika de egna sfärerna är. Bättre ord med sfär en med integritet.

Jag har svårt för att folk ska komma för nära inpå mig rent fysiskt. Armen rakt ut på båda, kanske lite närmare - där är det bra, skaka- tass- avstånd, tillika samtalsavstånd.


En kollega för länge sen hade en enormt liten sfär runt sig själv med den påföljd att hon pratade med människor på tre centimeters avstånd. Fruktansvärt. Jag kunde inte koncentrera mig på något annat, förundras:- varför kommer hon så nära? Känner hon inte ?


Jag blev så trängd, vi krockade så pass att jag till slut skrek, med kontrollerad röst- du måste backa. Det gjorde hon på tre röda, inga som helst problem.


Jag sa till och med till henne att det räcker med att du står i dörrhålet till mitt kontor, jag vid mitt bord, drygt två meter, perfekt avstånd!


Undrar vad det beror på, att det är så olika?


Har ni någon teori?

 
ANNONS
 
susanne

susanne

13 juni 2009 07:31

nä men jag håller med dig man vill ha sin "sfär" fri...

http://supermamman.bloggagratis.se

 
nilla

nilla

15 juni 2009 11:28

Det är till viss del kulturellt betingat. Vad som känns som "normalt" avstånd varierar från folk till folk. Jag tycker inte heller om att ha folk upp i ansiktet...
Kanske vill vissa påskina en intimitet som inte finns?

http://nillalivet.blogspot.com

 
Baronessan

Baronessan

16 juni 2009 10:55

Det värsta tycker jag är att folk inte pejlar läget. Man känner väl för tusan om någon drar sig undan. Jag gör det i alla fall. Och jag är absolut inte någon som klampar på. Jag är försiktig och väntar i tre år innan jag börjar kramas ;)
Men vad det beror på? Ja, arv och vana hemifrån kanske.

http://viskning.blogspot.com

 
Michaela

Michaela

24 juni 2009 09:17

Jag vet inte vad det beror på men det är helt klart avskyvärt. jag blir helt paralyserad av människor som kommer för nära, jag kan inte tänka. Särskilt när folk ställer sig bakom mig och tittar över axeln på datorn, typ flåsar mig i nacken. En kollega har en tendens att göra det och dessutom använda mitt tangentbord eller mus bakifrån för att visa något på datorn. Då sitter jag helt innesluten, klämd och vettskrämd i personens famn medan de pratar pustar och visar. HUUU!!! Känner de inte att det inte är läge, liksom?

http://www.knuttenspaddeborg.blogspot.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Winner Horse - 14 september 2012 11:45

Hej bloggen och dess tappra läsare!   Idag gör jag ett upplägg i dagboksformat. Men jag pratar inte om idag utan om en annan dag. Jag skulle till ett sjukhus för att hämta ut en apparat för att mäta blodtrycket under 24 timmar. Tänkte mig väl e...

Av Winner Horse - 4 september 2012 14:48

Jag måste bara berätta om vår tur till Island. Sedan vi träffades 1989 har vi pratat om Island min käre make och jag. Ibland har vi kikat på resor , men det har fallit på priset. Men detta får väl gå under devisen Plötsligt händer det, nämligen ...

Av Winner Horse - 3 september 2012 15:25

Efter en lång bortavaro är jag nu närvarande. Känns bra.   Byte av jobb. Insikt om att jag faktiskt är en trygghetstörstande människa, ett vanedjur, tillika mer som lille skutt än Tiger. Sen har jag sysslat med att acceptera Lille Skutt i mig. ...

Av Winner Horse - 7 maj 2012 21:21

Härförleden var jag på möte. Fyra personer från ett företag hade bjudit in mig för att förklara en undersökning. Det flöt på fint. Fyra kvinnor och en man. Men efter en timme kände jag mig vred. Efter ytterligare tio minuter insåg jag att om jag inte...

Av Winner Horse - 16 april 2012 15:01

Detta är en alldeles sann histora. Plats och människor är avidentifierade med hänsyn till deras integritet och självaktning.   En kvinna ska ha lönesamtal med chefen. För ett antal år sedan. Chefen är pensionsmässig, sjuklig, auktoritär och snål....

Presentation


Välkommen hit till Winnerhorse!

Omröstning

Vilken årstid är din favorit?
 Vinter
 Vår
 Sommar
 Höst

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9 10 11 12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22 23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ winnerhorse med Blogkeen
Följ winnerhorse med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se