Alla inlägg under mars 2009

Av Winner Horse - 4 mars 2009 20:49

Idag när jag kom hem, slut efter jobbet, på gränsen till grinig stövlade jag över en hög skor. Huset fullt. Vi var nio personer i huset. Ok, sondera terrängen, spana, kolla läget, hur är statusen, men, vips är all antydan till irritation som bortblåst, blodsockret åter på topp- dom spelar monopol!

Detta klassiska spel gör magiska saker med mig, det är så kul, så hållbart och fascinerande. Det spelas ofta spel hemma hos oss.


Kinaschack- jag älskar det. Finurligt, alla kan vara med, man spelar ensam men man är ändå beroende av de andra. Minns min bistra barndom med farmor som hatade att förlora. Vi spelade ofta Kinaschack. när hon såg att någon annan höll på att vinna vispade hon helt sonika runt på brädet och sa med darrande röst: nu blev jag så där darrig som gamla människor blir!


Så spelar vi kort också. En kopp kaffe, en fräsch kortlek och sen är saken biff.


En gång spelade jag det hederliga spelet Risk, gamla varianten. Man skulle inta och besegra andra länder. jag spelade det tillsammans med en fantastisk mix av nationaliteter, det var för länge sen när jag bodde i Portugal. En trevlig man, tysk, visade sig vara allt annat än trevlig, men förbannat tysk om man säger så. Han förlorade, blev mer och mer frustrerad och sent på natten( nåja småtimmarna) visade han sitt rätta jag genom att säga om portugiserna- I can put them in a big bag and smash them all at once! 

På flera andra sätt visade det sig att karlfan var rasist och till och med nazist. Och efter några vändor i tankarna kom inte bara jag på utan även mina polare på att han bara umgåtts med ljusa och blåögda männiiskor där nere, varav jag var en av dem.Jag saknar att spela Yatzy, det är också kul.


Tjingeling, nu ska jag köpa Norrmalmstorg eller nåt!

ANNONS
Av Winner Horse - 3 mars 2009 13:12

mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm

Bara ett par dagar kvar. I cant wait.

ANNONS
Av Winner Horse - 3 mars 2009 13:01

familjen Annorlunda!


Igår tog programmet som jag gillar en ny vändning. Jag vill liksom inte se när fembarnsmamman är ute på stan och köper raffset. Inte heller se dem dansa i vardagsrummet och höra henne säga till sin make; vill du se vad jag köpt idag? däremot var det hjärtknipande att se den ena trillingen när han vägrade ligga i sin nya säng.


Jag vill heller inte se 8 barnsmamman sälja sexprylar på homepartaj.


Vill inte vill inte höra hur Älvdalspappan slagit in rutorna på bilen för att hon varit ute och vänsterprasslat.


Nä, mer barn, mindre snaskigheter!


Av Winner Horse - 1 mars 2009 20:37

Konstaterar att de allra flesta som läser Nillas blogg vill bo i en stuga i skogen!

Bedrövelse.

Verkligen.

Skogen, what the heck, den är ju fin. Men varför rata en bungalow på stranden? Är vi verkligen det naturälskande, jag vilar vid min fura, jag går över stock och sten och de djävla daggstänkta bergen - folket? Jag trodde liksom att jag var Ok nu. Att vi kommit vidare, att vi var multietniska och förstående, men men, jag får väl drömma ensam då. Jag kommer och hälsar på er i skogen-  men bara på hösten när jag kan plocka svamp! och jag kommer inte om myggen är där. Så det så.


Har varit på en bondgård i helgen. Tittat på biffkor, stora, små, manliga, kvinnliga oche n del kusiner tror jag. Dom hade lugg. En del mer punkiga och en hade mittbena. livet på landet. Fint. men det luktade koblajja.


JAAAA, mina förfäder var bönder, men si det har gått över. Det bondska har vattnats ur kan man säga, men jag har psyket kvar. Tänker som en bonde tror jag. Vill jag tro i alla fall.  Kan tänka mig, men bara kanske ett par höns. Thats all.


Gnägg.

Presentation


Välkommen hit till Winnerhorse!

Omröstning

Vilken årstid är din favorit?
 Vinter
 Vår
 Sommar
 Höst

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3 4
5
6 7
8
9
10 11 12 13 14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24 25 26
27
28 29
30
31
<<< Mars 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ winnerhorse med Blogkeen
Följ winnerhorse med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se