Direktlänk till inlägg 19 februari 2009

I ett väntrum

Av Winner Horse - 19 februari 2009 08:24

Nu ligger jag sömnlös. Jag vrider och vänder på det och funderar på att ringa till avdelningen där detta utspelade sig:

Vi sitter i ett väntrum på ett sjukhus. Avdelningen är för barn. Väntrummet är multietniskt kan man säga, kolsvart mamma till vänster, burkha till höger etc. Och det var mycket folk, god stämning och stoj och lek.


Sköterskan kommer ut och ropar ut namn, ett av namnen är:

 Madeleine!

Inget svar; Finns det någon Madeleine här?!

Tyst en stund, så säger sköterskan: Madeleine........Svensk!


Nu till mina funderingar- sa hon Svensk som i ett efternamn, och varför sa hon inte det första gången och varför var det så lång paus mellan Madeleine och Svensk, hon sa det liksom lite för sent.


Eller var det för att underlätta för oss, alla svenska Madeleine ska komma in till doktorn nu, inga från något annat land göre sig besvär.


Eftersom ingen Madeleine dök upp, varken vit eller svart eller brun eller gul så får jag sväva i ovisshet i resten av mitt liv!

 
ANNONS
 
Carina

Carina

19 februari 2009 08:46

Tänk om hon hade haft dubbelnamn och hetat Madeleine Svensk-Mulatt. Nu får ju jag också ligga sömnlös och sväva i ovisshet ca 30 centimeter ovanför sängen. Hur länge ska detta tillstånd vara? Ända tills Madeleine fuckin no name kommer in till doktorn?!

http://www.carinadahl.com

 
Ingen bild

winnerhorse till Carina

19 februari 2009 10:51

Ok, då är vi två! kan inte du ringa till avdelningen? Eller ska jag? :)
Jo jag bara undrar i förrgår så ropade ni upp.....
Tror du att dom hänvisar en till annan avdelning då? ( Psykakuten)

 
nilla

nilla

19 februari 2009 16:10

Fullkomligt obegripligt.
Nu ska jag försöka sluta att tänka på det annars kommer jag också ligga sömnlös.

http://nillaja.bloggagratis.se

 
Baronessan

Baronessan

20 februari 2009 00:02

Hon måste ju ha menat efternamnet. Eller undrade hon bara rent allmänt om det fanns någon som var svensk där?
Du har en UTMANING hos mig

http://viskning.blogspot.com

 
Ingen bild

akvarelltant

20 februari 2009 14:04

Undrar om Bellman var där också?

 
Nadja- tokiga familjen

Nadja- tokiga familjen

22 februari 2009 13:35

Det var ju inte som att hon behövde förtydliga att det var en svensk madelen hon ville ha... Som om det kom massor med Maddelenes av alla möjliga olika ursprung lixom....

Föresten jobbade jag åt en familj som hette "Svensk", de fick alltid massa utskick från ND och liknande och barnen tyckte det var pinsamt att ha det efternamnet i en invandrartät skola...

http://tokiga-familjen.blogspot.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Winner Horse - 14 september 2012 11:45

Hej bloggen och dess tappra läsare!   Idag gör jag ett upplägg i dagboksformat. Men jag pratar inte om idag utan om en annan dag. Jag skulle till ett sjukhus för att hämta ut en apparat för att mäta blodtrycket under 24 timmar. Tänkte mig väl e...

Av Winner Horse - 4 september 2012 14:48

Jag måste bara berätta om vår tur till Island. Sedan vi träffades 1989 har vi pratat om Island min käre make och jag. Ibland har vi kikat på resor , men det har fallit på priset. Men detta får väl gå under devisen Plötsligt händer det, nämligen ...

Av Winner Horse - 3 september 2012 15:25

Efter en lång bortavaro är jag nu närvarande. Känns bra.   Byte av jobb. Insikt om att jag faktiskt är en trygghetstörstande människa, ett vanedjur, tillika mer som lille skutt än Tiger. Sen har jag sysslat med att acceptera Lille Skutt i mig. ...

Av Winner Horse - 7 maj 2012 21:21

Härförleden var jag på möte. Fyra personer från ett företag hade bjudit in mig för att förklara en undersökning. Det flöt på fint. Fyra kvinnor och en man. Men efter en timme kände jag mig vred. Efter ytterligare tio minuter insåg jag att om jag inte...

Av Winner Horse - 16 april 2012 15:01

Detta är en alldeles sann histora. Plats och människor är avidentifierade med hänsyn till deras integritet och självaktning.   En kvinna ska ha lönesamtal med chefen. För ett antal år sedan. Chefen är pensionsmässig, sjuklig, auktoritär och snål....

Presentation


Välkommen hit till Winnerhorse!

Omröstning

Vilken årstid är din favorit?
 Vinter
 Vår
 Sommar
 Höst

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2 3 4
5
6
7
8
9
10
11
12 13 14
15
16
17
18 19 20
21
22
23
24 25 26
27
28
<<< Februari 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ winnerhorse med Blogkeen
Följ winnerhorse med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se