Direktlänk till inlägg 14 februari 2009

Minne

Av Winner Horse - 14 februari 2009 22:41

Jag har ett gott minne. Jag kommer ihåg saker, inte allt, men mycket.

Till exempel har jag ett minne från det att jag knappt kunde gå. Jag minns att jag liksom schavar fram - ni vet det är jobbigt men det ska gå!- till varubilen. Där puttar någon mig i baken så att också jag ska kunna komma in i varubilen som åkte ut till oss varenda vecka. Det var som en liten ICAbutik därinne. Jag minns doften. Jag minns att gubben hade blå overall och att det var en trasmatta på golvet. Jag minns att jag fick en zoo tablettask.


Sen minns jag när någon sa till mig, jag kanske var 6 år, för jag hade glugg mellan tänderna: du vet att till och med när du inte bestämmer dig för något så tar du ett beslut.

Jag grät, hulkande, snorande. Det hade liksom varit min bakväg. Inte bestämma, bara åka med, så stängdes den bekväma dörren, poff!


Jag minns att någon skrev, mitt i en artikel, om något helt annat, 1977 att det största måttet på intelligens ( i artikelförfattarens ögon) var människor med självdistans.


Jag har  liksom fastnat i dessa båda minnen, de har präglat mig och mitt tänkande, nej, inte zootabletterna!

Men i alla fall detta med att beslutet man inte vill eller kan fatta i alla fall är ett aktivt beslut( beslutet handlar ju då om att - jag fattar inte detta beslut!). Och att ha självdistans.


Backa två steg, en meter, kolla ned på sig själv snett från höger- vem är jag, hur har jag det, blev det bra?

Usch, ibland är det jobbigt.


Sen brukar jag tänka att jag träffar mig själv. Där försvann 85 av mina dagliga läsare. Jag, 20 år, träffar mig själv idag. Är jag nöjd, är jag besviken, är jag stolt.

Jag tror det, 20 åringen, säger: Sepåfan! Det trodde jag inte om dig. Mer rebell, mindre präktighet, sen är jag fanimej supernöjd!

och jag, i mitt nuvarande jag säger, ack ja, se ungdomen!

 
ANNONS
 
Naom

Naom

14 februari 2009 23:02

Önskar jag hade ett gott minne. Själv kommer jag knappt ihåg något från min barndom alltså när jag var riktigt liten.
N

http://n-a-o-m.bloggagratis.se

 
Johanna

Johanna

15 februari 2009 11:48

Mycket tänkvärda ord på en och samma gång. Kan behövas såhär en söndag dagen efter, även om de tar lite längre tid på sig att sjunka in just idag..... ;)

Hoppas din helg varit bra!

http://www.pantarholmskajen.blogspot.com

 
Carina

Carina

15 februari 2009 15:55

Där är vi lika, Winnerhorse. Jag har ett s-j-u-k-t bra minne. Det finns saker från spädbarnsåldern som jag inte ens berättar därför att folk skulle helt enkelt inte tro på det och jag skiter i om dom tror på det eller inte så jag berättar det helt enkelt inte. Det är inga intressanta saker, bara minnen. Ibland kan jag dra någon liten detalj bara för att chocka morsan. I vilken ordning hon gjorde saker med mej och syrran när jag var kanske sex månader sådär. Skitskumt, men inte alls unikt skulle jag tro. En sak som jag inte berättar är när jag föddes. Hahaha! Men jag minns det. Det var verkligen en ganska otrevlig upplevelse, men sen gick remsan av några veckor. Se där nu förlorade du 85 seriösa läsare till ;-))

http://www.carinadahl.com

 
nilla

nilla

15 februari 2009 18:18

Fniss
Jag har ganska mycket självdistans. När det passar mig ;)

http://nillaja.bloggagratis.se

 
Syltan

Syltan

12 mars 2009 12:40

Härlig blogg! Är det ok om jag återkommer då och då...!? :-)
Kul med andra som har bra minne. Ibland känner man sig som ett ufo, bara för att man minnns så mycket. Kul med varubussen, den minns jag från vårat sommarställe.(alltså inte din varubuss, vi hade säkert en annan som körde våran...)

http://syltan.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Winner Horse - 14 september 2012 11:45

Hej bloggen och dess tappra läsare!   Idag gör jag ett upplägg i dagboksformat. Men jag pratar inte om idag utan om en annan dag. Jag skulle till ett sjukhus för att hämta ut en apparat för att mäta blodtrycket under 24 timmar. Tänkte mig väl e...

Av Winner Horse - 4 september 2012 14:48

Jag måste bara berätta om vår tur till Island. Sedan vi träffades 1989 har vi pratat om Island min käre make och jag. Ibland har vi kikat på resor , men det har fallit på priset. Men detta får väl gå under devisen Plötsligt händer det, nämligen ...

Av Winner Horse - 3 september 2012 15:25

Efter en lång bortavaro är jag nu närvarande. Känns bra.   Byte av jobb. Insikt om att jag faktiskt är en trygghetstörstande människa, ett vanedjur, tillika mer som lille skutt än Tiger. Sen har jag sysslat med att acceptera Lille Skutt i mig. ...

Av Winner Horse - 7 maj 2012 21:21

Härförleden var jag på möte. Fyra personer från ett företag hade bjudit in mig för att förklara en undersökning. Det flöt på fint. Fyra kvinnor och en man. Men efter en timme kände jag mig vred. Efter ytterligare tio minuter insåg jag att om jag inte...

Av Winner Horse - 16 april 2012 15:01

Detta är en alldeles sann histora. Plats och människor är avidentifierade med hänsyn till deras integritet och självaktning.   En kvinna ska ha lönesamtal med chefen. För ett antal år sedan. Chefen är pensionsmässig, sjuklig, auktoritär och snål....

Presentation


Välkommen hit till Winnerhorse!

Omröstning

Vilken årstid är din favorit?
 Vinter
 Vår
 Sommar
 Höst

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2 3 4
5
6
7
8
9
10
11
12 13 14
15
16
17
18 19 20
21
22
23
24 25 26
27
28
<<< Februari 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ winnerhorse med Blogkeen
Följ winnerhorse med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se