Alla inlägg under januari 2009

Av Winner Horse - 4 januari 2009 22:32


En utmärkelse från Baronessan. En ros, ingen pippi ( jag tycker att jag också ser en näbb!). Tackar och bugar. Det finns så många jag vill ge den vidare till; alla som tar sig tid att läsa, kommentera och vara aktiva bloggare. och alla som skriver om sina liv, framgångar, motgångar, tankar och funderingar. Alla som bildar det lapptäcke av liv som bloggandet är.

ANNONS
Av Winner Horse - 4 januari 2009 22:22


Tanken idag var att vi skulle ha huset fullt med folk, som skulle avnjuta en kalkonmiddag. Planerna ändrades, detta efter det att min man stekt kalkonen, sytt ihop den med fina stygn så att inte fyllningen skulle falla ut, tagit ut fyllningen, färdigställt såsen och kokat potatisen. Och jag ahde städat.


Jag har lite svårt för att se kalkon, men inte för att äta den så att säga, jag tycker den är så stor vid tillberedningen och så hemskt ful när den lever. Ser nästan ut som något annat liksom.


Vi bestämde oss för att ta med oss hela middagen till våra gäster istället. Lite problematiskt att transportera en sån stor pippi liksom. Jag föreslog att vi kunde ta den i en gammal barnvagnsinsats, eller i en bilbarnstol för bebisar, dottern tyckte kattlådan ( Nej inte bajslådan utan myslådan, som är fluffig liksom). Men det blev en ugnsform och det var nog tur, tänk om vi blivit stoppade av polisen, med en fördiggrilladi pippi i framsätet.


ANNONS
Av Winner Horse - 3 januari 2009 18:08

 Köttbullar och sås, potatismos och lingonsylt

Kan du skicka gelén?  Säger den lilla dottern till den mellersta, jag tänker; undrar var hon ätit gelé för det äter vi ju aldrig.

Gelén säger den mellersta och tittar storögt: det heter det ju inte och håller i burken med lingon.

Nä jag menar lingonen.

Det heter det ju inte. men ge henne burken nu tänker jag.

Säg vad det heter, den lilla försöker med olika förslag men får aldrig burken.


Det heter lingon i sylt! Säger den mellersta till sin lillasyster. helt seriöst.men what the... tänker jag, tror hon verkligen att det heter lingon i sylt.....där har jag missat något i uppfostran.


Sen vidtar en hetsig diskussionom vad det egentligen heter och vad som i så fall är sylt och vad som är lingon. Jag lägger mig inte i annat än att jag i alla fall vet attl lingonen växer i skogen. Jag kämpar för att hålla mig för skratt. Detta är en seriös diskussion!Den äldste vaknar till liv när diskussionen ebbat ut, det står i alla fall röda lingon på burken säger han med basröst.

Det gör det ju INTE, var står det r ö d a på burken? Båda systrarna gaddar ihop sig.

Där -  råröda brummade den store.


Ny diskussion, jag skrattade hysteriskt. Det gick liksom inte att låta bli.

Av Winner Horse - 2 januari 2009 21:47


Förlåt mig alla kossor i hela världen, ni är säkert inte lika dumma som jag, ni kanske bara ser dumma ut men jag- homo sapiens- jag är dum på riktigt.


Och glömsk.


För jag, denna variant av homo sapiens ska inte dricka vin. Inte ens ett enda litet glas ska hon dricka - för hon tål liksom inte att bryta ned det- vilket blir kännbart dagen efter.


Men där och så- kan hon liksom inte ens viska fram ett litet NEJ TACK, jag håller mig till öl.

Nä, hon ler så glatt, bara  ett glas vitt och ett glas rött - det räcker.

Somomdetspelarnågonroll?????? NEJ! Det räcker med ett glas din dumma kossa.

En sak har hon dock lärt sig , denna särdeles dumma homo sapiens med norra Europas kortaste minne: Hon är allergisk mot vin.


Av Winner Horse - 2 januari 2009 20:40

Dottern 8 år, pratade med mig idag. Helt apropå säger hon: mamma jag har gjort ett sånt där som man gör på nyårsafton!

Jag funderar och funderar;  vaddå menar du?

Mäh, säger dottern indignerat nu och blänger på mig, ett sånt där vad det nu heter, man lovar en grej!

Aha ett nyårslöfte menar du!?

Japp, jag ska bli snäll mot katterna.


Detta kära bloggvänner är bland det största hittills. För hon envisas med att säga att hon minsann är snäll mot katterna, att den lilla katten självmant hoppade ned i docksängen i hennes famn eller i hennes låda. Helt sjääälv, jag loovar.  

Av Winner Horse - 1 januari 2009 21:00

Nyårsafton med nya och gamla vänner. Vi ansvarade för förrätten, det blev en mycket lyckad afton och här kommenr menyn:

  • Skaldjurstårta
  • Helstekt entrecote med rödlöksmarmelad, potatisgratäng och sallad
  • Tre sorters chokladmousse

Hoppas ni hade ett fint nyår! Det hade vi. Nu börjar ett helt nytt år, spännande!


Presentation


Välkommen hit till Winnerhorse!

Omröstning

Vilken årstid är din favorit?
 Vinter
 Vår
 Sommar
 Höst

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7
8
9 10
11
12
13
14 15 16
17
18
19 20
21
22 23
24
25
26 27 28 29 30
31
<<< Januari 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ winnerhorse med Blogkeen
Följ winnerhorse med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se