Alla inlägg under januari 2009

Jo!

Av Winner Horse - 20 januari 2009 13:51

Ok - det finns glädjeämnen. funderar en del på det här med prägling, vad är det vi präglas av? Arv och miljö, den där biten.


På förekommen anledning, alltså, jag är uppvuxen i en "modern" familj, nya mammor, gamla pappor, nya syskon på helen och halven. Stimulerande och berikande. En vanesak helt enkelt och jag anser inte att jag blivit "drabbad".


Min man kommer från en familj där ingen skiljer sig. Läs NOLL personer i deras skilsmässostatistik! Så långt tillbaka som det går att spåra.


Därför kan jag uppleva, inte så många gånger numera men förr, rena ilningar av lycka över att vi är en kärnfamilj. Själva sinnebilden av en kärnfamilj, framför allt när vi hade två barn kunde jag utbrista: tänk vilken familj vi är ändå! Framför allt när vi åkte bil tillsammans, mamma, pappa och två barn i bilen, mulligt liksom. Helylle. Enkelt på nåt vis. Min make sneglade på mig lite från sidan, herregud tycktes han tänka, hon är visst galen på flera sätt. Han får inte dessa ilningar. Arv och miljö som sagt.

Jag får fortfarade ilningar av lycka till exempel när vi ska boka resa, mamma, pappa barn på resa. Alla är vi släkt. Mulligt och enkelt.


Vissa menar att kärnfamiljen består men ändrar form. Den uppväxt jag har blir alltmer vanlig. Jag håller med! Jag villinte ha en gloria över mig själv och min man, nä det är inte min avsikt med detta inlägg.


Man ska ta vara på de små stunderna. Jag känner ett styng av stolthet och glädje över att vi kommer dit vi ska varje dag, barnen till skolorna och vi föräldrar till våra jobb, oftast i tid dessutom. Det är fanimej en bedrift! Att vi sen blir mätta och har varsin säng att sova i de flesta dagar och nätter är ju också något att vara glad över!

ANNONS

Oj!

Av Winner Horse - 20 januari 2009 12:00


Livet i en torktumlare. Livet långt ifrån det man trodde. En gång för länge sen. När jag ska bli vuxen ska jag minsann.... trodde jag.

Någon som vet var allmänna vuxenreklamationsnämnden håller hus? Jag vill reklamera!


Och i morse ramlade jag ned för en glashal trappa ( min egen) och såg mig själv inbakad i gips, men det gick bra.

ANNONS
Av Winner Horse - 19 januari 2009 10:01

TACK alla läsare för ert engagemeang i våra tapeter! Jag vill också passa på att nämna att mina inlägg kan bli lite mer sporadiska framöver, vi ska byta operatörer- detta gör att allt ligger nere hemmavid, men den 5 februari har dom lovat att winnerhorse är startklar och på banan igen.


Efter ett otal turer till tapetaffären, där vi blivit osams kom jag på- vi har ju ett par rullar hemma, som står långt in i garderoben. Varför dom står där? Jo, för vi kunde inte enas om på vilken vägg, i vilket rum dom skulle upp.

Mannen och jag enades om att så fick det bli, vi tar dom gamla rullarna och smäckar upp på väggen. Det rukllar på fint, det är mönsterpassning och tapeterna går åt i en rasande takt. Måste beställa mera. Ringer till färghandeln som säger: nämen är dom sååå gamla, då har dom säkert gått ur sortimentet! Jag blev alldeles kallsvettig. Och mannen började kalla mig, väggarna, tapeterna och ja hela världen för inte så snälla saker precis....

Jag åkte dit, bläddra, bläddra, och så där....där var dom! Oaooo, så nuy kan hela sovrummet bli klart snart.

Lite sjögräs i en mild och fin färg. I love it!

Av Winner Horse - 16 januari 2009 13:01

Nu är tapetfrågan löst, men kaoset håller i sig. Dessutom ska det vara lite fest på lördag, yngsta dottern ska ha pyjamansparty.


Och som om inte detta är nog, mellersta dottern yrde ned för trappan i morse; flämt, flämt nu vet jag vad jag ska göra!!!


Åhå, tänkte jag, ska du börja motionera, äta sunt, sluta smygröka och satsa på skolan? Hon är ganska söt ändå...


Vet du, vet du, jag ska klyva tungan! Så yde hon ut genom dörren och jag muttrade, det blir ju fint när du är 65. På nåt vis hörde hon mig för hon kom tillbaka och sa att hon kunde minsann operera  tillbaka sig om hon då vill....


Ja jisses.

Av Winner Horse - 15 januari 2009 13:16

Utmaning hos Synne. Fjärde mappen och fjärde fotot, beskriv vad den föreställer.

Nu hade jag tur! Utsikt från en topp på Antigua, VästIndien. Ett av husen där nere ägs av den där sångerskan som knarkade, vad heter hon... som hade en megahit och som spelade superstar i Bodyguard .Vänta, nä kommer baske mig inte ihåg! Men utmaningen antagen i alla fall.


Googlade. Whitney Houston heter hon!

Av Winner Horse - 15 januari 2009 10:59

Hej


jag vill gärna ha tips om en fin sovrumstapet! Gärna ljus, men absolut inte brun. Detta är ett seriöst inlägg, jag vill verkligen ha tips.


Från kvinnan med trytande tålamod, bra mörkerseende och slipdamm på kjolen.

Av Winner Horse - 15 januari 2009 09:02


Renovering av ett sovrum kan ta tid. renovering av ett sovrum kan ge vissa sidoeffekter ( läs ovälkomna bieffekter). Vi enas inte om tapeter. Vi kan bara inte.  Men jag överväger att ge upp, detta är ohållbart, min man får snart välja.

Jag sover i dotterns rum. Plinkeplonk larmet går igång. In i duschen. Nya kläder ska fram. Snubblar på madrassen i den trånga hallen. In i vårt sovrum där lampan lyser med sin frånvaro. Baxar in den trearmade som direkt när jag kopplar in den säger fjoink och alla lampor går. Kryper, trevar mig fram i mörkret till hörnet där jag vet att vi har en gammal julstjärna, in med den, inget resultat. Ålar, kryper ut i hallen för att byta kontakt, knäna nu fulla med damm och flisor av gammal tapet. inget resultat. ledsyn nedför trappen och kollar säkringen, jovars, den hade gått. Fixar det. Står med min jävla julstjärna i ena handen och kollar garderoben med den andra. men sladden räcker inte enda fram så det blir lite hipp som happ. Sen ringer jag min man och berättar vad jag varit med om. Varför? jag vill  liksom inte att han ska gå miste om misären här hemma, nej han ska få vara med på ett hörn, minsann. Undrar vad hans jobbarkompisar sa när jag hade min monolog? 


Ge mig mitt nya sovrum NU! Nästa gång kan det gå riktigt illa, och jag tvingas sjukskriva mig- på grund av långsam renovering av ett sovrum.

Av Winner Horse - 14 januari 2009 11:44

Baronessan hade ett inlägg om en manlig diskussion hon hade överhört. Sannerligen är det ju så att vi pratar liksom lite olika språk ibland, män och kvinnor.


Jag sitter i bilen, min man kör. Titta där är en kaffeskylt utbrister jag ( menar, jag vill ha kaffe, nä förresten jag måste ha kaffe, stanna och ge mig kaffe).

Ja, titta där var en skylt säger min man och inflikar, konstig placering på den, och kör vidare.


Presentation


Välkommen hit till Winnerhorse!

Omröstning

Vilken årstid är din favorit?
 Vinter
 Vår
 Sommar
 Höst

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7
8
9 10
11
12
13
14 15 16
17
18
19 20
21
22 23
24
25
26 27 28 29 30
31
<<< Januari 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ winnerhorse med Blogkeen
Följ winnerhorse med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se