Direktlänk till inlägg 23 januari 2009

bättring

Av Winner Horse - 23 januari 2009 10:08

Ok, nu ska jag öppna mig lite. Jag häpnar över andra människors bloggar där jag  kan läsa inte bara om vardagsliv utan även om känslor, tankar och funderingar. Dessa bloggar blir jag fascinerad av och tänkte så här:  vad ger jag egentligen? På min blogg?

Jag sitter här med långt hår för tillfället. Clipsförsedd hårförlängning gör att ni kan kalla mig för Barbie idag. Helt olikt mig. Att jag ens skulle överväga att köpa en sån grej var en utopi men den var bara oemotståndlig- jag går liksom omkring och lurar häcken av alla som ser mitt långa svall på stan!

Köpt på perukmakaren där vi är ganska så ofta. Varför? Jo för att vår mellersta dotter har en sjukdom som heter Alopecia, det är en autoimmun sjukdom som gör att håret får fnatt. Ibland ramlar det av fläckvis, ibland allt på en gång och i andra fall blir man av med all kropsbehåring på hela kroppen. Man vet inte vad det beror på, inte prioriterat för att det inte är en dödlig sjukdom, det förstår jag, och man kan heller inte bota den.


Detta har vår dotter haft i fem år. naturligtivs var  det ett trauma för en då 11 årig tjej att stå maktlös inför att de långa stråna föll av.  Det gick på ett par veckor. Nu är hon the master of wigs. hon har flera stycken.


På ett konstigt vis vill vi ( och framför allt dottern) ändå inte vara utan detta, det har format henne till den individ hon är idag- stark, oemotståndligt vacker, ännu starkare och väldigt glad. Och till vår  familj- och jag som mamma - har det givit att det inte spelar så stor roll hur man egentligen ser ut.


Det är verkligen, på ett äkta sätt, insidan som räknas.

Säger winnerhorse, med sitt löshår! ha ha ha  ha.

 
ANNONS
 
nilla

nilla

23 januari 2009 17:01

Ok...det inlägget kändes ända in i hjärteroten!

http://nillaja.bloggagratis.se

 
Synne

Synne

23 januari 2009 21:25

Hej kompis.
Har en vännina här som har samma sjukdom som din dotter.
Hon har kämpat i många år för att få hjälp. Nu har hon äntligen fått hjälp med en himmla massa snygga peruker...
Kan säga att man är lite avis på de fina sakerna...
Tänk att får vara så fin på skallen jämt...
Din dotter är värd all min beundran. Hon är stark och det kan hon nog tacka dig och familjen för. Personligheten sitter inte håret....
Ge henne en kram från mig.

nu ska jag nog ta en kopp te...
Krypa ner i sängen och försöka bli frisk....
Klems från mig i nabolandet.
Synne.

http://nabolandet.blogspot.com

 
stort och smått

stort och smått

25 januari 2009 10:19

Härligt att din dotter är så stark och trygg i sig själv! Vilken tillgång!

http://agneta.bloggagratis.se

 
susanne

susanne

26 januari 2009 07:33

vilken sjukdom..... hade en klass kompis som hade det.. hon rakade av sig allt hade alltid roliga mössor :) var den populäraste tjejen i klassen...
skulle vela se dig i lös håret---

http://supermamman.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Winner Horse - 14 september 2012 11:45

Hej bloggen och dess tappra läsare!   Idag gör jag ett upplägg i dagboksformat. Men jag pratar inte om idag utan om en annan dag. Jag skulle till ett sjukhus för att hämta ut en apparat för att mäta blodtrycket under 24 timmar. Tänkte mig väl e...

Av Winner Horse - 4 september 2012 14:48

Jag måste bara berätta om vår tur till Island. Sedan vi träffades 1989 har vi pratat om Island min käre make och jag. Ibland har vi kikat på resor , men det har fallit på priset. Men detta får väl gå under devisen Plötsligt händer det, nämligen ...

Av Winner Horse - 3 september 2012 15:25

Efter en lång bortavaro är jag nu närvarande. Känns bra.   Byte av jobb. Insikt om att jag faktiskt är en trygghetstörstande människa, ett vanedjur, tillika mer som lille skutt än Tiger. Sen har jag sysslat med att acceptera Lille Skutt i mig. ...

Av Winner Horse - 7 maj 2012 21:21

Härförleden var jag på möte. Fyra personer från ett företag hade bjudit in mig för att förklara en undersökning. Det flöt på fint. Fyra kvinnor och en man. Men efter en timme kände jag mig vred. Efter ytterligare tio minuter insåg jag att om jag inte...

Av Winner Horse - 16 april 2012 15:01

Detta är en alldeles sann histora. Plats och människor är avidentifierade med hänsyn till deras integritet och självaktning.   En kvinna ska ha lönesamtal med chefen. För ett antal år sedan. Chefen är pensionsmässig, sjuklig, auktoritär och snål....

Presentation


Välkommen hit till Winnerhorse!

Omröstning

Vilken årstid är din favorit?
 Vinter
 Vår
 Sommar
 Höst

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7
8
9 10
11
12
13
14 15 16
17
18
19 20
21
22 23
24
25
26 27 28 29 30
31
<<< Januari 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ winnerhorse med Blogkeen
Följ winnerhorse med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se