Direktlänk till inlägg 28 november 2008

Om musik

Av Winner Horse - 28 november 2008 21:41

Har precis tittat på Idol med yngsta dottern. Jag har inte följt det så där värst, men ikväll tittade jag. Förundrades över den hysteriska flickan som fick krama Johan Palm. Mycket fascinerande och lite pinsamt. Till och med 8 åringen såg konfunderad ut. Börjar inte Carola likna Cyndie Peters lite grand? 


Men detta med musik är sällsamt. Vid ett fåtal tillfällen i livet har jag på livekonserter, utan förvarning fått kontakt med mitt inre. Musiken, en speciell oktav går rakt in i hjärteroten och öppnar fördämningar.  Och det är oavsett artist. Nästan.

Vid ett tillfälle, blev jag varse så mycket minnen, känslor, tankar, allt i ett enda virrvarr att jag började gråta- okontrollerat. Tänkte att nu är det klippt Winnerhorse, nu blir du en siffra i statistiken, du har brutit ihop. Men sen, som genom ett under, så fort musiken tog slut, just den låten, så stängdes slussen till mitt inre, jag snöt mig, torkade tårarna och fortsatte livets galopp. Det kom så oväntat. Jag brukar tänka på och mest undra över vad det var som hände där och då.

 
ANNONS
 
Mynta

Mynta

29 november 2008 00:07

-Goderafton to you!!

Häftigt!!
Vilken låt var det?
Och med vilken artist??

Musik är fantastiskt!!

http://livetenligtmynta.bloggagratis.se

 
Baronessan

Baronessan

29 november 2008 14:38

Skönt att jag inte tittade på idol - så jag slapp se Carola! (Det brukar ta veckor innan jag kommer över det). Ja, visst är det konstigt att musik kan röra upp sådana känslor. Oftast är det någon form av nostalgitårar och man vill höra trots att man gråter.

http://viskning.blogspot.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Winner Horse - 14 september 2012 11:45

Hej bloggen och dess tappra läsare!   Idag gör jag ett upplägg i dagboksformat. Men jag pratar inte om idag utan om en annan dag. Jag skulle till ett sjukhus för att hämta ut en apparat för att mäta blodtrycket under 24 timmar. Tänkte mig väl e...

Av Winner Horse - 4 september 2012 14:48

Jag måste bara berätta om vår tur till Island. Sedan vi träffades 1989 har vi pratat om Island min käre make och jag. Ibland har vi kikat på resor , men det har fallit på priset. Men detta får väl gå under devisen Plötsligt händer det, nämligen ...

Av Winner Horse - 3 september 2012 15:25

Efter en lång bortavaro är jag nu närvarande. Känns bra.   Byte av jobb. Insikt om att jag faktiskt är en trygghetstörstande människa, ett vanedjur, tillika mer som lille skutt än Tiger. Sen har jag sysslat med att acceptera Lille Skutt i mig. ...

Av Winner Horse - 7 maj 2012 21:21

Härförleden var jag på möte. Fyra personer från ett företag hade bjudit in mig för att förklara en undersökning. Det flöt på fint. Fyra kvinnor och en man. Men efter en timme kände jag mig vred. Efter ytterligare tio minuter insåg jag att om jag inte...

Av Winner Horse - 16 april 2012 15:01

Detta är en alldeles sann histora. Plats och människor är avidentifierade med hänsyn till deras integritet och självaktning.   En kvinna ska ha lönesamtal med chefen. För ett antal år sedan. Chefen är pensionsmässig, sjuklig, auktoritär och snål....

Presentation


Välkommen hit till Winnerhorse!

Omröstning

Vilken årstid är din favorit?
 Vinter
 Vår
 Sommar
 Höst

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3 4
5
6 7 8 9
10
11 12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22 23
24 25 26
27
28
29
30
<<< November 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ winnerhorse med Blogkeen
Följ winnerhorse med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se