Direktlänk till inlägg 12 november 2008

Ack ja vi svenskar...

Av Winner Horse - 12 november 2008 22:35

Vem sätter regeln för hur vi ska vara, hur jag ska vara, hur Calle ska vara och du ska vara som svensk? Är det verkligen så att vi kan nedärva egenskaper, ett helt folk. Svenskar är si och svenskar är så.  Fredrik Lindström berättar, det finns dokumenterat och allt som oftast kommer små rapporter om hur vi svenskar är- är det inte ganska sorgligt? Att man kan kategorisera ett helt folk, hur var det nu, jo, som svensk kan jag ju inte klaga på matenför det gör vi inte. Begränsande.

Säger man att mjölet ska ta slut tillräckligt länge så nog fan tar det slut!Säger man att ett helt folk är på ett visst sätt får man dem till det, eller? 


Sen kan vi dela upp oss också, lite olika är vi nog. Kvinnor är loosers. Allt enligt alla dessa rapporter. Vi är loosers på arbetsmarknaden och i löneförhandlingen och vi är dåliga på att förhandla. Som en annan vedertagen sanning, det matas vi med. 


Utmana den svenska bilden! Skryt lite lagom.  Tillsammans kan vi förändra- göra Sverige till en bättre plats att vara på och vänta in den rapport om hur vi svenskar är som säger: svenskar är ett folk som skryter lagom mycket, och är det fel på maten säger de till.


Det här med skryt är ju högst personligt, när går gränsen, man ska inte förhäva sig, brösta upp sig, tuppa sig, skryta, vara självgod ( tänk bara  på hur många synonymer det finns inom det området, som islänningarnas ord för snö).   Nä usch. Eller?

Är det inte din och min förbannade skyldighet att hävda vår rätt, att acceptera och frmahäva de egenskaper som gör oss unika- är du bra på något- säg det! För dig själv till att börja med! Och säg till när maten smakar pyton.



 
 
stort och smått

stort och smått

12 november 2008 22:56

Bra inlägg tycker jag! Tänkvärt...

http://agneta.bloggagratis.se

 
Baronessan

Baronessan

12 november 2008 23:47

Jag ber om ursäkt om jag stör. Jag undrar... kanske... om du skulle kunna... om det inte är för mycket begärt... att bli min personliga assistent :)

http://viskning.blogspot.com

 
Ingen bild

winnerhorse

13 november 2008 13:27

Självklart! jag blir gärna din personliga assistent, coach elelr vad du vill- på distans!
Kul att du kikade in Stort och smått, jag är hemskt impad av din canvastavla du vet, den du har bild på i din blogg. Fantastiskt fin.

 
Ingen bild

pyronella

13 november 2008 15:47

be gärna syster johanna läsa detta, hon blir alltid djupt förnärmad när jag yttrar något som kanske, kanske skulle kunna uppfattas som kritik till maten.
"vaddå!? hon frågade ju!? fråga inte om du inte vill ha svar!" försvarar jag mig, och då hävdar hon att jag är autist.
vi är så kärleksfulla i vår familj! ;)

 
Johanna

Johanna

13 november 2008 19:19

Ja det här var en påfyllning kan man säga! Påfyllning av mod att hävda min rätt. Kul att jag kunde inspirera dig, även om det handlar om ett ämne som egentligen inte borde finnas...
Jag tror också att det är typiskt kvinnor att skämmas lite för att framhålla sina rättigheter. Det är sjukt att det är så. Jag vet inte en enda man som någonsin har yppat nåt i likhet med det som du och jag skriver om, att man skulle ha svårt för att hävda sin rätt. Varför är det så?

http://pantarholmskajen.bloggagratis.se

 
Synne

Synne

14 november 2008 17:45

Säger som Stort och Smått.
Ett tänkvärt inlägg.

Ha det gott vännen.
Synne.

http://nabolandet.blogspot.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Winner Horse - 14 september 2012 11:45

Hej bloggen och dess tappra läsare!   Idag gör jag ett upplägg i dagboksformat. Men jag pratar inte om idag utan om en annan dag. Jag skulle till ett sjukhus för att hämta ut en apparat för att mäta blodtrycket under 24 timmar. Tänkte mig väl e...

Av Winner Horse - 4 september 2012 14:48

Jag måste bara berätta om vår tur till Island. Sedan vi träffades 1989 har vi pratat om Island min käre make och jag. Ibland har vi kikat på resor , men det har fallit på priset. Men detta får väl gå under devisen Plötsligt händer det, nämligen ...

Av Winner Horse - 3 september 2012 15:25

Efter en lång bortavaro är jag nu närvarande. Känns bra.   Byte av jobb. Insikt om att jag faktiskt är en trygghetstörstande människa, ett vanedjur, tillika mer som lille skutt än Tiger. Sen har jag sysslat med att acceptera Lille Skutt i mig. ...

Av Winner Horse - 7 maj 2012 21:21

Härförleden var jag på möte. Fyra personer från ett företag hade bjudit in mig för att förklara en undersökning. Det flöt på fint. Fyra kvinnor och en man. Men efter en timme kände jag mig vred. Efter ytterligare tio minuter insåg jag att om jag inte...

Av Winner Horse - 16 april 2012 15:01

Detta är en alldeles sann histora. Plats och människor är avidentifierade med hänsyn till deras integritet och självaktning.   En kvinna ska ha lönesamtal med chefen. För ett antal år sedan. Chefen är pensionsmässig, sjuklig, auktoritär och snål....

Presentation


Välkommen hit till Winnerhorse!

Omröstning

Vilken årstid är din favorit?
 Vinter
 Vår
 Sommar
 Höst

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3 4
5
6 7 8 9
10
11 12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22 23
24 25 26
27
28
29
30
<<< November 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards