Alla inlägg under oktober 2008

Av Winner Horse - 17 oktober 2008 15:36

Ganska politisk också, det handlar ju inte bara om en fullmåne.


ANNONS
Av Winner Horse - 15 oktober 2008 21:42

Jag har en hippiemamma och en hippiepappa. Skilda, utan sorg och bedrövelse, när jag var tre år. 

I den splittrade hippiefamiljen firades det jul lite stötvis. Litte hipp som happ, lite hippies som happie ( ursäkta, jag var bara tvungen).


Min pappa julpyntade med:

En liten skär trägris som hade en flagga där det stod Ned med julen! Och en julkaktus, som han för övrigt hade framme hela tiden.


De gjorde nog sina försök på varsitt håll men det blev liksom inte riktigt juligt. Det skulle vara pusslet då. Julpusslet som kom fram varje år ( ja olika förstås) hemma hos mamma, jag glömmer aldrig när jag hittade biten med hästens öra på!


Sen - många år senare - omkom min älskade, finurlige storebror i en olycka, precis vid jul.


Då och sedan dess kom det av sig alldeles. Julfirandet. Min man står för allt juligt här hemma - det är kärlek det - att jag låter honom hållas och han respekterar min inställning. 


Min kära, kloka väninna sa en gång en sak om julen som liksom etsat sig fast. Ju närmare den oundvikliga separationen hon och hennes man kom - desto större julkrans på dörren.  

ANNONS
Av Winner Horse - 15 oktober 2008 10:28

Ibland försöker jag påminna mig om att stanna upp och betrakta det jag har. Vara tacksam.


Det är sorgligt att många av oss homo sapiens inte uppskattar det vi har förrän vi blir omtumlade, omskakde, av sorgliga och gripande händelser.

Man kan liksom inte gå omkring och vara tacksam varje dag, om man inte är religiös kanske. Jag borde kanske ha blivit religiös?  Jag har försökt som fan, men inget hände typ, jag fick inte kontakt med Gud.


En historia som jag bär med mig, som präglat mitt sinne för tacksamhet över livet är min yngsta dotters födelse.

Jag hade en ganska normal graviditet, dock något förhöjt blodtryck. Jag gick på kontroller som sig bör. På tisdagen påskveckan år 2000 var jag på sedvanlig kontroll. En bit att åka eftersom vi bara i min hemkommun har Mödravård, det här var ett läkarbesök. Samma procedus, samma värden. Läkaren, en invandrarkvinna sa till mig:

Du ser konstig ut, jag vill att du kommer tillbaka på torsdag!

Konstig och konstig tänkte jag, jag är ju för attan gravid, men ska jag verkligen åka in på skärtorsdagen?

Ja det ska du!


Sagt och gjort, torsdagen kom, jag åkte dit för att "hon tyckte jag såg konstig ut" . Samma procedurer, men denna gång, inte bra, det var något med blodtrycket, och något med flödet till bebisen. Fick stanna kvar för observation. En enda sak skulle jag vara uppmärksam på; om jag fick flimmer för ögonen.  Men det glömde jag bort. Inte förrän en sköterska som gick mig i hasorna hela tiden frågade- har du haft flimmer för ögonen- sa jag att det hade jag minsann haft. Havandeskapsförgifning kommer smygande, jag var helt väck i skallen, som efter en svår tentamen. Jag skulle bli igångsatt.


Vankade av och an och väntade. Ideliga prover, ständig bevakning. Stressande. Min man kom och gick, åkte hem. Somnade. Vaknade, måste på toaletten. Sköterskan som kollade mig ville passa på att kolla bebisen när jag ändå var uppe. Inget hjärtljud, bara mitt. In med en apparat, bebisen kämpade för sitt liv såg jag på skärmen, moderkakan hade lossnat och nu var det brådis på riktigt. Min ryska barnmorska gav mig ett uppriktigt svar på min fråga: kommer det här att gå bra?

jag vet inte.


Från det att det upptäcktes fram tills dess vår yngsta dotter är född dröjde det 8 minuter. Urakut kejsarsnitt.


På uppvaket, dit min stackars man kom, kunde han följa en kraxande stämma fram till min säng. Jag kände en otvungen lust att berätta mitt livs historia och den tacksamhet jag kände över att vara vid liv och att vi fått en fin liten dotter. Sköterskorna fnissade nog lite gott. Och försökte nog arbeta lite också.


Dottern repade sig så småningom, det var ganska länge ovisst om hon fått några skador. Det har hon inte.


Varje gång jag ser mitt lilla barn känner jag en sån djup tacksamhet. Det gör jag fortfarande, väldigt ofta, jag vet att jag skämmer bort henne, mer än de andra två. Men det gör liksom ingenting.


Jag är bara så himla glad att hon finns, att jag finns (för det var fara för mitt liv också) och att livet känns rätt störtskönt!

Av Winner Horse - 12 oktober 2008 23:06

Här kommer veckans tema; Spetsigt.

En byggnad i Lübeck, mycket spetsig.

En halvspetsig detalj från Briggen tre Kronor.

Del av en spetsig flygplansvinge - vy över VästIndien. och det spetsigaste av allt, det är jag som kör...........


Fototriss.

Av Winner Horse - 10 oktober 2008 09:43

.. en sufflé.

Hörde ett radioprogram för många år sedan, programledarna ställde frågan om du vore en maträtt idag- vilken skulle du vara, till lyssnarna.

man var tvungen att motivera.


Jag är en sufflé för att jag känner mig stabil, traditionell och ganska ovanlig idag. Men om någon vispar runt med mig för mycket så faller jag ihop lite.


Nåååå mina kära läsare- vilken maträtt är du idag och varför?


Av Winner Horse - 8 oktober 2008 21:42

Jag skulle vilja ha en bil med ratten i mitten - eller en med ledad framvagn som man kan snurra åt alla olika håll - jag tycker det skulle underlätta framför allt när jag parkerar.

Eller en bil med dragkedja, så att man häktar på en del när man är familj, och lämnar den delen hemma när man åker ensam.

Jag har tjatat på en massa bilkonstruktörer om detta men de säger att jag förmodligen bara influerats av Janne Långbens husvagn.


På frågan Vad vill du bli när du blir stor? Blir mitt svar: Uppfinnare!


Jag måste förtydliga, efter en del frågor, bilen ska vara lite högre där fram och hela delen där man sitter ska gå att snurra runt. Det kanske kan bli förvirrande i rondeller - men då ska man ju naturligtvis ha satt fast delen och man tittar rakt fram. Om jag ska fickparkera med min bil så snurrar jag alltså hela förardelen runt, så att jag även om jag backar tittar rakt fram.


2 beställningar redan! jag ringer BMW när jag är uppe i 20. Av VOLVO fick jag nobben - och se hur det går för dem idag!

Av Winner Horse - 8 oktober 2008 09:21


Jag vet att jag leker med elden genom att skriva om det i min blogg. Men det är väl det som är meningen kanske, att det ska vara lite terapi.

Jag har rökt fram och tillbaka i sju års tid. Hade ett lååångt uppehåll som drastiskt tog slut i och med att vi for på semester maken och jag- åh en drink, en cigg, en solnedgång. Jag hade tjatat hål i huvudet om den eventuella cigaretten redan innan vi kommit fram till resemålet. Då tog min man tag i saken, gick helt sonika och köpte cigg: här, rök om du vill! Och se det ville jag - som att återse en gammal vän, jag och min kompis marlboro lights.  Sen skulle det feströkas, men det gick åt pipsvängen.


Jag hittade en gammal dagbok från ett av mina uppehåll. Så här skrev jag. jag har en metabolism som ett jävla popcorn just nu, poff, ett kilo, poff ett till. Till sist hamnar jag väl i en ställning, typ en gaffeltruck, och när jag hänger där till allmän beskådan ska folk sucka och säga - men hon har i alla fall slutat röka.


Jag har INTE slutat ännu, men jag har rökt fyra cigaretter sedan i söndags!

Plötsligt händer det!

Av Winner Horse - 6 oktober 2008 22:17


Jag har sett på flera bloggar att man kan vara med i en temaomgång, ny för varje vecka och lägga ut lite bilder. Denna veckas tema är ENERGI.

Enegi - försöker pricka in en perfekt bomb! Detta upprepas 103 gånger- plötsligt satt den, perfekt stänk!

Vår katt Morgan samlar energi.

SLUT på energi, efter att för allra första gången i sitt liv åkt en svart backe i Alperna!


Tävling från Fototriss.


Presentation


Välkommen hit till Winnerhorse!

Omröstning

Vilken årstid är din favorit?
 Vinter
 Vår
 Sommar
 Höst

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3 4 5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20 21 22
23
24
25
26
27
28
29 30 31
<<< Oktober 2008 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ winnerhorse med Blogkeen
Följ winnerhorse med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se