Direktlänk till inlägg 19 oktober 2008

Om snålhet eller så

Av Winner Horse - 19 oktober 2008 11:46


Jag läste på Baronessans blogg om en fest hon varit på, att hon i vanlig ordning stannade to the bitter end. Sånt gillar jag, det väcker igenkännande hos mig och min man!


När folk ställer till med fest, tänk er, laga mat, och duka fint och städa och planera. Så finns det gäster som direkt efter maten eller närapå tackar för sig och ska gå hem ochknyta sig, slagga, sussa, sova. Detta gör alla (nåja nästan alla) varje natt, kan man inte göra ett undantag från rutinerna en kväll eller så? Då är man faktiskt inte välkommen på fest. För det är ogint, ogeneröst, snålt mot dem som anordnat kalaset. Och dessuton egoistiskt.

( Begravning, anställningsintervju och bröllop är OK - då får man vara gå hem tidigare för det är krävande uppgifter).



Jag hade länge svårt att formulera exakt vad det var som satte igång irritationsnerven hos mig när det gäller alla dessa måttliga människor. Dom som alltid säger, nej tack, nu är det minsann bra ( alkohol) det är en dag i morgon också, nej tack, det är bra, ( tredje portionen mat) jag måste hålla igen lite.


Ofta har dessa människor även ett annat problem, nämligen snipmunnen  ( tro mej, jag har studerat detta länge, från andra sidan kan man säga). Den som på ett mycket subtilt sätt visar dig att den snipmunnade personen framför dig tycker att du borde gå i hans och hennes skola och tacka nej du också, till den tredje fördrinken eller så....


Så kommer den sista lilla kroken på dessa människor. Dom måttliga. Dom som håller sig inom (för dem) givna ramar och tror att dom gör så rätt.

Dom är snåla och förmodligen rädda.


Jag tänker rädda när jag är snäll- rädd för att bjuda på sig själv, rädd för att spilla på duken, prata för mycket och vara bakis dagen efter.

Snåla när jag är elakare- med sig själva!

 
 
Ingela

Ingela

19 oktober 2008 12:26

Vet inte om jag ska hålla med dig eller gå emot dig. Visst är det otacksamt att tacka för sig direkt efter maten och åka hem, det är inte kul då man stått och fixat fest. (Händer inte ofta här) Alkoholen...hmm, jag är en sån som alltid tänker på dagen efter. Jag kör faktiskt hellre än dricker om jag ska vara ärlig men samtidigt kan det vara kul att ta en cider någon gång men tycker inte det är värt att ligga dagen efter och hata dieseltomten (han som kommer och häller diesel i munnen och slår dig hårt i skallen med en slägga) Han kan jag gärna vara utan. Däremot så är jag "nykterist" på ett sånt sätt att jag aldrig prackar på någon annan det. Det är mitt val och ingen annans, det är upp till var och en hur mycket de vill dricka.
När det gäller maten så håller jag med Susanne (supermamman) "Det är dom som är blyga som blir utan" Mycket bra talesätt.

http://crosscreekrapids.bloggagratis.se

 
Ingen bild

winnerhorse till Ingela

19 oktober 2008 12:36

När jag skulle skriva kommentarerna fick jag bosktäverna xaft - nsätan som saft he he he.
Jag förstår dig, och jag menar inte att racka på dem som håller sig till saft eller cider, det är inte alkoholen i sig som gör en fest utan snarare gästerna. man kan bjuda på sig själv utan att dricka sprit!

Du förstår vad jag menar va?

 
Ingela

Ingela

19 oktober 2008 14:30

Jo, jag förstår vad du menar :) Helt klart ska man bjuda på sig själv när man är på fest med eller utan alkohol. Jag är nog tokig utan spriten ;)

http://crosscreekrapids.bloggagratis.se

 
Synne

Synne

20 oktober 2008 08:12

Håller med dig nästan helt. När det gäller mat och dryck så är det kanske så att man faktiskt inte kan äta eller dricka mera.
Av diverse orsaker.
Men jag tycker det är ofint att tacka och gå efter att man knappt fått ner sista tuggan.
Man kan nog diskutera det här hur länge som helst tror jag.
Ha det gott nu vännen.
Kramen Synne.

http://nabolandet.blogspot.com

 
Pia

Pia

22 oktober 2008 12:35

Tänk...precis så tycker jag oxå att det står till med vissa!
Att det ska vara sååå svårt att ta del av det lättjefulla, lyckliga och lite fria livet??!
Vad mer har vi småfolket fått behålla av staten än rätten att ha en trevlig fest inom våra lyckta dörrar??
Jag kör på för fullt då jag vet att jag inte är bevakad av storebror staten eller nån annan instans som anser att de det tycker är det enda riktiga!
Nej...bort med dessa översittarfasoner, och låt oss människor få vara människor med dryck och glädje, och mat och vänskap, i den storlek vi själva behagar :=)
Jag är ju inte den som spottar i glaset direkt, och så tillhör man nog den typen av gäst man får laga lite extra mkt mat till, för aptiten är det verkligen inget fel på ;=)
Sen, när alla andra gått hem...ja då kanske jag oxå ger mig av...om det inte finns chans för en övernattning och mer galej förstås ;=)
Håller med dig...sluta snåla med er själva, medmänniskor, för det finns så mkt annat som snålas med.
Over and out, från fest-prissan och livsnjutaren.
Lycklig och självständig, för jag vet att jag bara har ett ynka liv, och det tänker jag göra precis som jag vill med :=)
Kramzen!

http://www.piajonsson.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Winner Horse - 14 september 2012 11:45

Hej bloggen och dess tappra läsare!   Idag gör jag ett upplägg i dagboksformat. Men jag pratar inte om idag utan om en annan dag. Jag skulle till ett sjukhus för att hämta ut en apparat för att mäta blodtrycket under 24 timmar. Tänkte mig väl e...

Av Winner Horse - 4 september 2012 14:48

Jag måste bara berätta om vår tur till Island. Sedan vi träffades 1989 har vi pratat om Island min käre make och jag. Ibland har vi kikat på resor , men det har fallit på priset. Men detta får väl gå under devisen Plötsligt händer det, nämligen ...

Av Winner Horse - 3 september 2012 15:25

Efter en lång bortavaro är jag nu närvarande. Känns bra.   Byte av jobb. Insikt om att jag faktiskt är en trygghetstörstande människa, ett vanedjur, tillika mer som lille skutt än Tiger. Sen har jag sysslat med att acceptera Lille Skutt i mig. ...

Av Winner Horse - 7 maj 2012 21:21

Härförleden var jag på möte. Fyra personer från ett företag hade bjudit in mig för att förklara en undersökning. Det flöt på fint. Fyra kvinnor och en man. Men efter en timme kände jag mig vred. Efter ytterligare tio minuter insåg jag att om jag inte...

Av Winner Horse - 16 april 2012 15:01

Detta är en alldeles sann histora. Plats och människor är avidentifierade med hänsyn till deras integritet och självaktning.   En kvinna ska ha lönesamtal med chefen. För ett antal år sedan. Chefen är pensionsmässig, sjuklig, auktoritär och snål....

Presentation


Välkommen hit till Winnerhorse!

Omröstning

Vilken årstid är din favorit?
 Vinter
 Vår
 Sommar
 Höst

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3 4 5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20 21 22
23
24
25
26
27
28
29 30 31
<<< Oktober 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards