Direktlänk till inlägg 15 oktober 2008

Tacksam igen

Av Winner Horse - 15 oktober 2008 21:42

Jag har en hippiemamma och en hippiepappa. Skilda, utan sorg och bedrövelse, när jag var tre år. 

I den splittrade hippiefamiljen firades det jul lite stötvis. Litte hipp som happ, lite hippies som happie ( ursäkta, jag var bara tvungen).


Min pappa julpyntade med:

En liten skär trägris som hade en flagga där det stod Ned med julen! Och en julkaktus, som han för övrigt hade framme hela tiden.


De gjorde nog sina försök på varsitt håll men det blev liksom inte riktigt juligt. Det skulle vara pusslet då. Julpusslet som kom fram varje år ( ja olika förstås) hemma hos mamma, jag glömmer aldrig när jag hittade biten med hästens öra på!


Sen - många år senare - omkom min älskade, finurlige storebror i en olycka, precis vid jul.


Då och sedan dess kom det av sig alldeles. Julfirandet. Min man står för allt juligt här hemma - det är kärlek det - att jag låter honom hållas och han respekterar min inställning. 


Min kära, kloka väninna sa en gång en sak om julen som liksom etsat sig fast. Ju närmare den oundvikliga separationen hon och hennes man kom - desto större julkrans på dörren.  

 
ANNONS
 
susanne

susanne

15 oktober 2008 22:19

Mycket bra skrivet.. så skönt att man inte behöver tänka på julgardiner då :)
Julen är mycket så som gott som ont--- min pappa var KOMUNIST min mor kom från ett hårt kristet hem..min far åt ett kilo marsipan gris var jul.. min mor stog för traditionen...
Och vad bra att din man tar pysslet! själv har jag ingen julkrans på dörren :)

http://supermamman.bloggagratis.se

 
Ingen bild

winnerhorse

15 oktober 2008 22:37

Vilken MIX - jag hade velat vara en fluga i ditt föräldrahem. Gud så spännande! Eller hur var det?

 
susanne

susanne

16 oktober 2008 00:40

Om vi säger så här en glimt ur vardagen--
en söndag var min mormor och morfar hemma på midda( den lestadianska sidan) ( om du vet vad den kristendommen är?)
efter maten tackade mormor GUD för maten..
min far harklade sig och sa högt "inte faan stog han i kön på konsum när jag betalade inte"

http://supermamman.bloggagratis.se

 
Synne

Synne

16 oktober 2008 06:38

Så olika man kan ha det i sina hem.
Här är det jag nog som vill fira rejält med pynt, mat och julbak.
Jag älskar julen så det är sagt.
MEN den kommersiella julen med stress i butiker redan nu i oktober vill jag helst vara utan.
Tja, jag säger väl bara God Jul då....
Ha det gott vännen.
kramen Synne.

http://nabolandet.blogspot.com

 
Johanna

Johanna

16 oktober 2008 23:11

Håller med Synne, jag var på Rusta häromdagen. Där var det redan julkommers. Vart tog det mysiga vägen, undrar jag då...?

Har full förståelse för din inställning till julen... vem hade inte haft den inställningen i din sits...?

Många kramar!

http://pantarholmskajen.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Winner Horse - 14 september 2012 11:45

Hej bloggen och dess tappra läsare!   Idag gör jag ett upplägg i dagboksformat. Men jag pratar inte om idag utan om en annan dag. Jag skulle till ett sjukhus för att hämta ut en apparat för att mäta blodtrycket under 24 timmar. Tänkte mig väl e...

Av Winner Horse - 4 september 2012 14:48

Jag måste bara berätta om vår tur till Island. Sedan vi träffades 1989 har vi pratat om Island min käre make och jag. Ibland har vi kikat på resor , men det har fallit på priset. Men detta får väl gå under devisen Plötsligt händer det, nämligen ...

Av Winner Horse - 3 september 2012 15:25

Efter en lång bortavaro är jag nu närvarande. Känns bra.   Byte av jobb. Insikt om att jag faktiskt är en trygghetstörstande människa, ett vanedjur, tillika mer som lille skutt än Tiger. Sen har jag sysslat med att acceptera Lille Skutt i mig. ...

Av Winner Horse - 7 maj 2012 21:21

Härförleden var jag på möte. Fyra personer från ett företag hade bjudit in mig för att förklara en undersökning. Det flöt på fint. Fyra kvinnor och en man. Men efter en timme kände jag mig vred. Efter ytterligare tio minuter insåg jag att om jag inte...

Av Winner Horse - 16 april 2012 15:01

Detta är en alldeles sann histora. Plats och människor är avidentifierade med hänsyn till deras integritet och självaktning.   En kvinna ska ha lönesamtal med chefen. För ett antal år sedan. Chefen är pensionsmässig, sjuklig, auktoritär och snål....

Presentation


Välkommen hit till Winnerhorse!

Omröstning

Vilken årstid är din favorit?
 Vinter
 Vår
 Sommar
 Höst

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3 4 5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20 21 22
23
24
25
26
27
28
29 30 31
<<< Oktober 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ winnerhorse med Blogkeen
Följ winnerhorse med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se