Direktlänk till inlägg 27 september 2008

Hästen filosoferar

Av Winner Horse - 27 september 2008 21:21

Jag har funderat kring en del grejer;

  • Vi har fått nya Gudar i Sverige. Vi går inte till kyrkan längre utan tillber de nya gudarna Poggenpohl, Bauhaus och IKEA.  Jag vill inte gå så långt som att vi tillber Timell och Ernst - men något (sken)heligt är det över dem! Visa mig ditt hem och jag vet vem du är eller snarare vem du vill vara.

  • Är det då så himla konstigt att vi svenskar engagerar oss så mycket för våra hem? Vi vistas ju i dem! Hela tiden! Det regnar, snöar och blåser och vi stänger in oss, på sin höjd flyttar vi ut näsan i den stickiga solen i en dryg månad och sen vips in igen.  Tänker på mina vänner i VästIndien, som mer eller mindre bor i ett skjul. Men med vardagsrummet och köket utomhus spelar det inte så stor roll.

  • Det är synd om oss svenskar. Varje gång regnet, rusket och vinden och snön kommer på tal säger vi: Det är så skööönt med årstider.  Eller- men jag älskar att tända en brasa eller det är så mysigt med värmeljus.

  •  Fuck it! Jag hoppas att Gore har lite rätt och att vi får ett varmare och varmare klimat här uppe ( hur kunde någon komma på idén att bosätta sig här på dessa breddgrader från början???!!). Jag vill ha mitt vardagsrum utomhus! 
 
ANNONS
 
susanne

susanne

28 september 2008 07:59

bara inte ernst ska bli gud fy jag mår illa av att se han,,

http://supermamman.bloggagratis.se

 
Synne.

Synne.

28 september 2008 19:11

Du skall icke hava andra gudar jämte IKEA. Biltema och Clas Olsson hehe...
Inte Ernst....
Kul fundering det där....

http://nabolandet.blogspot.com

 
Baronessan

Baronessan

29 september 2008 10:09

Såja, såja, nu tar vi och lugnar ner oss lite. Gå och köp dig en ullster en vindoverall och en sydväst och gilla läget! :)

http://viskning.blogspot.com

 
Pia

Pia

29 september 2008 16:39

Hehe..
Har sagt det förr, men värt att nämnas igen...Du har sååå skön filosofi!!!
Det är mig ett sant nöje att få komma hit och läsa dina funderingar om livets mysterier ;=)
Nu var det ett tag sen jag gästade ditt forum, men då hade jag ju MASSA go läsning att ta igen!
Tackar för dina ord, kära Winner Horse!

http://www.piajonsson.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Winner Horse - 14 september 2012 11:45

Hej bloggen och dess tappra läsare!   Idag gör jag ett upplägg i dagboksformat. Men jag pratar inte om idag utan om en annan dag. Jag skulle till ett sjukhus för att hämta ut en apparat för att mäta blodtrycket under 24 timmar. Tänkte mig väl e...

Av Winner Horse - 4 september 2012 14:48

Jag måste bara berätta om vår tur till Island. Sedan vi träffades 1989 har vi pratat om Island min käre make och jag. Ibland har vi kikat på resor , men det har fallit på priset. Men detta får väl gå under devisen Plötsligt händer det, nämligen ...

Av Winner Horse - 3 september 2012 15:25

Efter en lång bortavaro är jag nu närvarande. Känns bra.   Byte av jobb. Insikt om att jag faktiskt är en trygghetstörstande människa, ett vanedjur, tillika mer som lille skutt än Tiger. Sen har jag sysslat med att acceptera Lille Skutt i mig. ...

Av Winner Horse - 7 maj 2012 21:21

Härförleden var jag på möte. Fyra personer från ett företag hade bjudit in mig för att förklara en undersökning. Det flöt på fint. Fyra kvinnor och en man. Men efter en timme kände jag mig vred. Efter ytterligare tio minuter insåg jag att om jag inte...

Av Winner Horse - 16 april 2012 15:01

Detta är en alldeles sann histora. Plats och människor är avidentifierade med hänsyn till deras integritet och självaktning.   En kvinna ska ha lönesamtal med chefen. För ett antal år sedan. Chefen är pensionsmässig, sjuklig, auktoritär och snål....

Presentation


Välkommen hit till Winnerhorse!

Omröstning

Vilken årstid är din favorit?
 Vinter
 Vår
 Sommar
 Höst

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
1
2 3 4 5 6 7
8 9
10
11 12 13 14
15 16
17
18
19
20
21
22
23
24 25 26 27 28
29 30
<<< September 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ winnerhorse med Blogkeen
Följ winnerhorse med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se