Direktlänk till inlägg 18 september 2008

inte vet jag vad det blev..

Av Winner Horse - 18 september 2008 22:45


Jag läste ett mysko recept på pesto gjord av svamp. Provade ikväll.  Men jag kunde i vanlig ordning inte hålla mig till receptet. Oftast ser jag receptet som en ram, en struktur, ett yttre hölje jaaaa ni fattar va? Sen fyller jag det med eget innehåll. Lägger till och drar ifrån. Ohjälpligt.


En gång har jag dock hållit mig till receptet till punkt och pricka. Fick en bok med thailändska recept för många herrans år sedan. Man skulle riva galangalrot, smula Kaffirlimeblad etc. Jag fattade verkligen ingenting.

Tog boken, gick in i thaiaffärren, visade receptet och fick en egen ciceron på min shoppingrunda. Ordlöst nästan, jag kunde inte thai och hon kunde inte så bra svenska.  Men herre jävlar vilken god mat det blev! 

 
ANNONS
 
Synne

Synne

19 september 2008 06:05

Så där gör jag med. När jag bakar så frågar folk om det är recept eller egenkomponerat. Ofta eget hehe.
Det var smart att gå med receptet till butiken för att få hjälp. Tänk om flera vågade göra så. Jag tror att de som får frågan om de kan hjälpa blir glada av att få dela med sig.
Men vad var det för maträtt?
Klems.

http://nabolandet.blogspot.com

 
stort och smått

stort och smått

20 september 2008 11:23

Hahaha! Recept och bruksanvisningar är bara för blåbär! Alltså inget jag klarar av att läsa och följa - fast jag borde verkligen det, för jag är för det mesta ett blåbär (fast jag vägrar erkänna det!)

Och svar:
det blev FNFS, NFSF, NSFF ock så vidare och ibland alla dessa kombinationer i ett och samma samtal. Nej, jag blev utbytt efter en dag.... Tack och lov.

http://agneta.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Winner Horse - 14 september 2012 11:45

Hej bloggen och dess tappra läsare!   Idag gör jag ett upplägg i dagboksformat. Men jag pratar inte om idag utan om en annan dag. Jag skulle till ett sjukhus för att hämta ut en apparat för att mäta blodtrycket under 24 timmar. Tänkte mig väl e...

Av Winner Horse - 4 september 2012 14:48

Jag måste bara berätta om vår tur till Island. Sedan vi träffades 1989 har vi pratat om Island min käre make och jag. Ibland har vi kikat på resor , men det har fallit på priset. Men detta får väl gå under devisen Plötsligt händer det, nämligen ...

Av Winner Horse - 3 september 2012 15:25

Efter en lång bortavaro är jag nu närvarande. Känns bra.   Byte av jobb. Insikt om att jag faktiskt är en trygghetstörstande människa, ett vanedjur, tillika mer som lille skutt än Tiger. Sen har jag sysslat med att acceptera Lille Skutt i mig. ...

Av Winner Horse - 7 maj 2012 21:21

Härförleden var jag på möte. Fyra personer från ett företag hade bjudit in mig för att förklara en undersökning. Det flöt på fint. Fyra kvinnor och en man. Men efter en timme kände jag mig vred. Efter ytterligare tio minuter insåg jag att om jag inte...

Av Winner Horse - 16 april 2012 15:01

Detta är en alldeles sann histora. Plats och människor är avidentifierade med hänsyn till deras integritet och självaktning.   En kvinna ska ha lönesamtal med chefen. För ett antal år sedan. Chefen är pensionsmässig, sjuklig, auktoritär och snål....

Presentation


Välkommen hit till Winnerhorse!

Omröstning

Vilken årstid är din favorit?
 Vinter
 Vår
 Sommar
 Höst

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
1
2 3 4 5 6 7
8 9
10
11 12 13 14
15 16
17
18
19
20
21
22
23
24 25 26 27 28
29 30
<<< September 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ winnerhorse med Blogkeen
Följ winnerhorse med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se