Direktlänk till inlägg 14 september 2008

Rubrik saknas

Av Winner Horse - 14 september 2008 22:08


Det är så vanligt, så svenskt och så oreflekterat! Det tragiska med detta är att det finns så många, många barn och ungdomar där ute som har detta helvete och som inte ens blir nominerade till hjältar.


Vad ger man för signaler till ett barn - förvisso frispråkigt och utan gloria- som stämplats av skolan? Det var kört. Efter alla dessa kränkande möten gick vi alltid ut därifrån med tanken om: de förmår inte mer, de kan inte bättre! ( Nu talar jag uteslutande om de vuxna).

Jag som förälder tvingades in i försvar, och sa till min vilsna dotter: bry dig inte om dem, de har fel, vi grejar det här på vårt sätt!

Den tjejen blev mer och mer stukad. Ett halvå rsenare hade denna hopplösa tjej MVG i alla ämnen- i en annan skola.


Det är tragiskt och beklagligt.

 
 
Johanna

Johanna

14 september 2008 22:41

Det här verkar ju upprepas, man hör talas om det både titt som tätt, och jag förstår inte! Jag är ju själv lärare och det är för mig OBEGRIPLIGT hur man man förringa ett barns känslor på ett sådant här sätt! Jag blir så sur!!
Vad är det för slags mentalitet som finns på skolorna? "Pratar vi inte om mobbingen så finns den inte" eller? FY för sånt!

Usch, vad jag blir arg!!!

http://pantarholmskajen.bloggagratis.se

 
charlotte

charlotte

15 september 2008 11:14

I 11 år blev min äldsta son utsatt för elever i de skolor han gått (2 st). Först i den sista fick han stöd och hjälp att sätta stopp för oförstående elevers nöjes mobbning! Ja de förstod inte helt enkelt vad de gjorde, försvarar dem inte men försöker förstå. Sonen som nu är 18 går första året på gymnasiet, jag undrar hur de som mobbat honom, oförstående lärare hur de tänkte? Är man konflikträdd kanske man inte ska bli lärare, för konflikter uppstår alltid. Att man också som lärare plockar bort ämnen för sonen så att han fick sämre betyg att söka till gymnasiet med bara för att skolan inte hade råd med stödundervisning i alla ämnen. Ska du höra en sak till? När han som dyslektiker fick erbjudande om stöd frågade de honom INTE OSS! Och han säger nej, när vi sa ifrån fick vi höra att VI hade ju sagt NEJ och att de var för sent för stöd för de hade redan haft stödperioden på skolan. Det var inget de hade konturneligt utan bara några få veckor på den skolan. De sparade pengar på det hela och rektorn på skolan var nöjd. Enligt honom finns det inga läs och skrivsvårigheter. Visst blir man upprörd, så jag förstår dig fullt ut.

http://charlottas.bloggagratis.se

 
Synne

Synne

15 september 2008 11:31

Här läser man om en modig tjej som jag hyser stor beundran för.
Tänk att våga gå ut med detta.
Hoppas det går bra för henne i fortsätningen.
Så skönt att höra att även din dotter mrå brta och gör bra ifrån sig i skolan. Våra barn är värda allt gott.
Ge henne en kram.
Kram från Synne.

http://nabolandet.blogspot.com

 
Ingen bild

winnerhorse

15 september 2008 22:16

Johanna: jag är övertygad om att du är en mycket bra lärare! Sverige får inte vara landet lagom när det kommer till edessa barn och hur de blir behandlade. mer lationospirit! Det skulle vara bättre.
Charlotte: För jävligt, rent av för jävligt. Det sista med pengar tror jag är boven många gånger. Friskolorna vill oh måste tjäna stålars. På bekostnad av våra barns framtid, it´s a strange world. Hoppas på det bästa för din grabb!

Synne: Tack, dottern tackar för kramen, hon är en riktig fighter!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Winner Horse - 14 september 2012 11:45

Hej bloggen och dess tappra läsare!   Idag gör jag ett upplägg i dagboksformat. Men jag pratar inte om idag utan om en annan dag. Jag skulle till ett sjukhus för att hämta ut en apparat för att mäta blodtrycket under 24 timmar. Tänkte mig väl e...

Av Winner Horse - 4 september 2012 14:48

Jag måste bara berätta om vår tur till Island. Sedan vi träffades 1989 har vi pratat om Island min käre make och jag. Ibland har vi kikat på resor , men det har fallit på priset. Men detta får väl gå under devisen Plötsligt händer det, nämligen ...

Av Winner Horse - 3 september 2012 15:25

Efter en lång bortavaro är jag nu närvarande. Känns bra.   Byte av jobb. Insikt om att jag faktiskt är en trygghetstörstande människa, ett vanedjur, tillika mer som lille skutt än Tiger. Sen har jag sysslat med att acceptera Lille Skutt i mig. ...

Av Winner Horse - 7 maj 2012 21:21

Härförleden var jag på möte. Fyra personer från ett företag hade bjudit in mig för att förklara en undersökning. Det flöt på fint. Fyra kvinnor och en man. Men efter en timme kände jag mig vred. Efter ytterligare tio minuter insåg jag att om jag inte...

Av Winner Horse - 16 april 2012 15:01

Detta är en alldeles sann histora. Plats och människor är avidentifierade med hänsyn till deras integritet och självaktning.   En kvinna ska ha lönesamtal med chefen. För ett antal år sedan. Chefen är pensionsmässig, sjuklig, auktoritär och snål....

Presentation


Välkommen hit till Winnerhorse!

Omröstning

Vilken årstid är din favorit?
 Vinter
 Vår
 Sommar
 Höst

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
1
2 3 4 5 6 7
8 9
10
11 12 13 14
15 16
17
18
19
20
21
22
23
24 25 26 27 28
29 30
<<< September 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards