Direktlänk till inlägg 8 september 2008

Inspiration Susanne

Av Winner Horse - 8 september 2008 14:39

Det här var ju kul! Fick inspiration från Susanne att dela med mig av ett alldeles strålande, något annorlunda recept på köttfärs. Hon skriver om sina recept, älg och ren och så, inspirerande. Här nere får vi ju hålla  till godo med mald kossa :)


Stek köttfärs i en djup panna eller stekpanna och lägg över i något djupare. Vi brukar göra en rejäl laddning till oss i familjen bestående av fem personer. Under tiden som köttfärsen steker så skär man rejält med vitkål i fina strimlor, lite purjolök och svamp om man har. Häll i vitkålen och allt annat i köttfärsen, vitkålen ska få yta och koka ihop.

Sen tar man en del soja och en halv del sirap och en halv del vinäger ( salt, sött, surt- nu snackar vi Kina).

Om man tar 1 dl soja så blir det 0,5 dl sirap/vinäger vardera. Jag brukar även ha i lite vitlök.


Servera med ris. lycka till!

 
ANNONS
 
Mynta

Mynta

8 september 2008 19:00

Låter skitgott!
Vilken tur att ett tråg med blandfärs halkade ner i shoppingvagnen i mataffären idag, då! Vitkål har jag redan hemma - får väl ut i skogen igen och ta på kantarellglasögonen än en gång...
Thank you, thank you!!!

http://livetenligtmynta.bloggagratis.se

 
susanne

susanne

8 september 2008 19:45

mmmm ska jag genast pröva.. älskar vitkål

http://supermamman.bloggagratis.se

 
synne

synne

9 september 2008 10:07

Det där lät ju riktigt gott...
Synd att vi inte har vitkål hemma för tillfället annars hade det blivit middag idag.
Nu får jag komma på nått annat.
Men reseptet knycker jag med mig.
Takker og bukker.
Kram Synne.

http://nabolandet.blogspot.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Winner Horse - 14 september 2012 11:45

Hej bloggen och dess tappra läsare!   Idag gör jag ett upplägg i dagboksformat. Men jag pratar inte om idag utan om en annan dag. Jag skulle till ett sjukhus för att hämta ut en apparat för att mäta blodtrycket under 24 timmar. Tänkte mig väl e...

Av Winner Horse - 4 september 2012 14:48

Jag måste bara berätta om vår tur till Island. Sedan vi träffades 1989 har vi pratat om Island min käre make och jag. Ibland har vi kikat på resor , men det har fallit på priset. Men detta får väl gå under devisen Plötsligt händer det, nämligen ...

Av Winner Horse - 3 september 2012 15:25

Efter en lång bortavaro är jag nu närvarande. Känns bra.   Byte av jobb. Insikt om att jag faktiskt är en trygghetstörstande människa, ett vanedjur, tillika mer som lille skutt än Tiger. Sen har jag sysslat med att acceptera Lille Skutt i mig. ...

Av Winner Horse - 7 maj 2012 21:21

Härförleden var jag på möte. Fyra personer från ett företag hade bjudit in mig för att förklara en undersökning. Det flöt på fint. Fyra kvinnor och en man. Men efter en timme kände jag mig vred. Efter ytterligare tio minuter insåg jag att om jag inte...

Av Winner Horse - 16 april 2012 15:01

Detta är en alldeles sann histora. Plats och människor är avidentifierade med hänsyn till deras integritet och självaktning.   En kvinna ska ha lönesamtal med chefen. För ett antal år sedan. Chefen är pensionsmässig, sjuklig, auktoritär och snål....

Presentation


Välkommen hit till Winnerhorse!

Omröstning

Vilken årstid är din favorit?
 Vinter
 Vår
 Sommar
 Höst

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
1
2 3 4 5 6 7
8 9
10
11 12 13 14
15 16
17
18
19
20
21
22
23
24 25 26 27 28
29 30
<<< September 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ winnerhorse med Blogkeen
Följ winnerhorse med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se