Direktlänk till inlägg 27 augusti 2008

Känsliga och skrockfulla läsare varnas

Av Winner Horse - 27 augusti 2008 22:49

Detta kan komma som en chock. Lite grann som att man räknat fel på spenaten, det var ett decimalfel någonstans, så järnhalten är inte alls så hög som man trott.


Den är liksom svår att göra sig av med, det värker  lite i svanskotetrakten;  Ska man inte äta spenat nu, va är den inte så nyttig som mamma och mormor och mormorsmor trodde? Höll jag för näsan som liten och försökte få ned den grööna sörjan i onödan, har vi alla blivit lurade?!

Vad ska Karl Alfred, alias  Popeye nu göra? och vad ska han äta?!

Nä det går bara inte att göra sig av med den myten:  Spenat är visst nyttigt, massvis med järn, så det så.


Man ska inte lägga nycklarna på bordet för det betyder otur! Pyttsan. Så här började det: I Holland tror jag det var, innebar nycklarna på bordet ( tillhörande en flicka) att; hej, jag är en glädjeflicka, alltså prostituerad,  kalla henne vad du vill. Hon visade genom att lägga nycklarna på bordet att; hej, jag har ett rum.


Det tycker jag är ganska kul. Vi har mystifierat hororna i Holland. Jag baxnade själv när jag fick veta. Numera lägger jag alltid nycklarna på bordet. Här hemma.
 
ANNONS
 
synne

synne

28 augusti 2008 06:23

Det är gott med spenat, så det så....
Maken lägger aldrig nycklar på bordet. Jag får skäll när jag gör det hehehe..
Undrar om han vet varför den här myten uppkommit. Jag ska fråga honom.
Vackra löv du har på di header föresten.
Kram vännen.
Synne.

http://nabolandet.blogspot.com

 
susanne

susanne

28 augusti 2008 07:23

hm ska jag börja med jag med undrar var alla konstiga skrock kommerifrån.. i tanke på vad "flickorna" i holland gav oss,,,

http://supermamman.bloggagratis.se

 
Ingela

Ingela

28 augusti 2008 09:48

Fin blogg du har, massor med fina bilder.
Ja, nycklar... alltid borta och aldrig där de ska vara. Kanske skulle börja lägga de på bordet här hemma iaf :)

http://crosscreekrapids.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Winnerhorse

28 augusti 2008 09:54

Tack för besöken och kommentarerna Synne, Susanne och Ingela!
Jag försökte gå in på din blogg Ingela- men det gick inte, kan vara ett tillfälligt fel kanske, men ville att du skulle veta om det i alla fall.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Winner Horse - 14 september 2012 11:45

Hej bloggen och dess tappra läsare!   Idag gör jag ett upplägg i dagboksformat. Men jag pratar inte om idag utan om en annan dag. Jag skulle till ett sjukhus för att hämta ut en apparat för att mäta blodtrycket under 24 timmar. Tänkte mig väl e...

Av Winner Horse - 4 september 2012 14:48

Jag måste bara berätta om vår tur till Island. Sedan vi träffades 1989 har vi pratat om Island min käre make och jag. Ibland har vi kikat på resor , men det har fallit på priset. Men detta får väl gå under devisen Plötsligt händer det, nämligen ...

Av Winner Horse - 3 september 2012 15:25

Efter en lång bortavaro är jag nu närvarande. Känns bra.   Byte av jobb. Insikt om att jag faktiskt är en trygghetstörstande människa, ett vanedjur, tillika mer som lille skutt än Tiger. Sen har jag sysslat med att acceptera Lille Skutt i mig. ...

Av Winner Horse - 7 maj 2012 21:21

Härförleden var jag på möte. Fyra personer från ett företag hade bjudit in mig för att förklara en undersökning. Det flöt på fint. Fyra kvinnor och en man. Men efter en timme kände jag mig vred. Efter ytterligare tio minuter insåg jag att om jag inte...

Av Winner Horse - 16 april 2012 15:01

Detta är en alldeles sann histora. Plats och människor är avidentifierade med hänsyn till deras integritet och självaktning.   En kvinna ska ha lönesamtal med chefen. För ett antal år sedan. Chefen är pensionsmässig, sjuklig, auktoritär och snål....

Presentation


Välkommen hit till Winnerhorse!

Omröstning

Vilken årstid är din favorit?
 Vinter
 Vår
 Sommar
 Höst

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4 5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19 20 21
22
23
24
25
26 27 28 29
30
31
<<< Augusti 2008 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ winnerhorse med Blogkeen
Följ winnerhorse med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se