Alla inlägg under juni 2008

ANNONS
Av Winner Horse - 17 juni 2008 09:53

 Jag läste det här, har vanligtvis en fullfjädrad allergi mot ordspråk och så, men det här gott folk, satt som en smäck:


If your actions inspire others to dream more, learn more, do more and become more- you are a leader!


Man skulle kunna byta ut ordet leader mot blogger, mother, partner, friend or whatever. Fint och sant i alla fall!

ANNONS
Av Winner Horse - 12 juni 2008 20:53

En reflektion, värdera den hur du vill:


Vid en viss ålder, olika beroende på person, får krämporna en ny innebörd. Jag har ont i magen, mina yngre kollegor likaså. Jag säger ont i magen, det kan vara allt från under bysten ned till skrevet. Det räcker för mig, ont i magen. För en del av dem handlar det om att uttrycka sig som; det värker i magen, här molar det och sen stråååålar det liksom ut på sidorna och sen (nu pekar personen i fråga på sin egen "sjuka" lekamen som en annan väderhallåa) och upp i strupen där det svider och sen ned igen. Långa innehållslösa haranger om dessa krämpor. För att uttrycka mig otroligt mossigt: intresseklubben antecknar.


Vad har omgivningen för intresse av att veta exakt HUR det gör ont och var? Jag har en annan lite äldre förvisso man i min bekantskapskrets som älskar att vältra sig i sina för mig helt osynliga åkommor. Det svider, det molar, det blir bubblor och det krampar och fy fan vad ointressant! Jag får ont i magen, nu kan jag precisera, i solarplexus, jag blir stressad för jag vill prata om så mycket annat, men likt en gummiboll halkar han liksom in på sina sjukdomar. Det blir en viljornas kamp, jag rår baske mig inte på honom verbalt. Jag förlorar mig jämt, oavsett samtalsämne, i hans sjukor. Ett matchresultat mellan två länder( nu har jag verklig panik) resulterar i hur sjuk han blev i Portugal, det sved och det kom upp och det försvann minsann 15 kilo på två timmar.


Hujdamej. Nästa vecka ska jag drabbas av småländsk gallkolik i hela kroppen så det så!

Av Winner Horse - 10 juni 2008 22:46

Det fanns nog en hel del att handla i Lübeck. Vi sprang på en magnifik affär längst ned mot gamla stan.

En hel affär med bara plåtskyltar- rena rama paradiset. Jag valde dessa två

puddingar!
Dom är ganska stora, ungefär i A4 storlek. Dom kommer nog att hamna i köket vad det lider.

Av Winner Horse - 10 juni 2008 20:54

Jag vet inte vad som var häftigast!

Att vi reste så attans billigt med Ryanair

Att vi improviserade, hyrde bil och checkade in på ett hotell som såg mysigt ut

Att det var fint väder

Att Lübeck visade sig vara en supergullig stad

Att solen strålade

Att ölen smakade gott.


Åk till Lübeck- mycket mycket mer än marsipan!

Gamla Stan

Byggnad i hamrat glittrigt svart tegel!

En vindlande gränd

Innergården på det hotell vi valde att bo en natt, vacker väggmålning

Av Winner Horse - 9 juni 2008 07:36


Hemkommen från bröllop i Tyskland. Det var min själ en annorlunda upplevlese. Paret som vigdes är fullfjädrade new ageare. Av den anledningen hölls ceremonin av en andlig ledare , en tyska, som hade sari på sig, hennes man som såg ut som ett försökt till en indian. Sen var där en r i k t i g indian också, en äldre man med sin dotter. Han tillbad de fyra väderstrecken, himlen och jorden. Det hela förflöt som det skulle tror jag för ingen av oss i pubiken hade något "facit" så att säga.


Men vill ni veta en hemlighet? Indianen som jag verkligen haft föreställningar om, den goda förstående människan visade sig vara vanlig. I den bemärkelsen att han sent på kvällen ( och jag har bevis) inte alls tände fredspipa utan bommade marlboro av alla feströkare- det blev en hel del kan jag säga. Han var också en fullfjädrad, utan fjädrar dock, försäljare. Smack, plötsligt hade han satt ett jättefint armband på mig och kom med en förklaring till inristningen. Det var solen och anden och styrka och Gud vet allt. Hmm, det kunde vara något tänkte jag, att ha ett armband som är handgjort av en indian. Jag höll dock på att ramla baklänges, han ville ha 105 Euro för det. Jag svarade;

Well, I think that its a bit too much, I dont really have that kind of budget. 


Och förväntade mig naturligtvis att han i sann indiananda skulle säga nåt i stil med att andarna verkligen vill att just jag ska ha det där armbandet eller så......men icke.

Han snörpte ihop sin indianmun och gick till nästa presumtiva kund.

Say no more! Wo hooooo!

Av Winner Horse - 4 juni 2008 16:12


kan också skrivas M.Uggla är det inte dags för den lille krullhårige mannen att lägga av snart? J ag menar, jag kan ju nynna på 1977. Och nu, 24 timmar på ett flak......lagom till studenttider.

Jag mår illa.........


P.S Muggla kan också vara att mögla, på vissa dialekter.

Av Winner Horse - 4 juni 2008 09:42Min mans farmor är 91 år gammal. Född 1916. Jag kan inte riktigt beskriva hennes vitalitet. Den måste upplevas. Förra året ringde hon till sin svärdotter, snart 70, och klagade över ont i ryggen. Jag är aldrig sjuk men nu känner jag att det är något fel med ryggen, sa hon. På frågan om vad hon gjort de sista dagarna funderade hon länge, sen sa hon: jag var ute och plockade 30 liter lingon och i förrgår och igår blev det 20.


Hon bakar.  Små alldeles perfekta bullar och wienerbröd. Det doftar i hela området och alla hennes grannar låter sig väl smaka. Vi snackar wienerbröd med inkavlat kallt smör, för smöret måste kavlas på ett speciellt sätt och inneha perfekt temperatur.


Hon blev änka för ett antal år sedan. Då blommade hon upp. Gjorde alla saker hon längtat efter, bland annat tog hon bussen till Ullared!


Hon har jobbat som kokerska i sitt yrkesliv och är Sveriges okrönta mästarinna på husmanskost som den är på riktigt. Hon gick i skolan i fyra år, dock inte varje eftersom hon delade skor med sin syster!


I helgen kom denna dam ned till sommarstugan, min man hämtade henne med bil eftersom hon saknar körkort, i byn i småland där hon bor. Jag lovar- hon studsade nedför den kuperade tomten, studsade. Vi bjöd på sill och potatis lunch och hon njöt av sällskap och atmosfär. Normalt är det de yngre som underhåller de äldre. Inte här och inte denna gång. Gammelfarmor berättade en fantastiskt rolig historia om en av sina grannar. Detta ska läsas på bred småländska:

Ja hon har ju aldrig varit riktigt riktig den där Majken, jag blir tokig på´na. Hon har ont från fotsulorna upp till mjällen. Hon hittar på egna sjukdomar också, häromdagen hade hon gallkolik. Jag orkar inte lyssna på henne. men igår tog hon måttet, hon berättade om sin svåra ischias och satte upp händerna ovanför sitt huvud och sa- jag kan inte ens göra så här!

Vi skrattade så vi tjöt.

Sen skulle mellandottern läsa läxa om tre världskonflikter, Kina, Burma och Irak. Då skötte gammelfarmor läxläsningen, hon hade full koll. På allt.


Och det roligaste i detta är att min käre make är väldigt lik sin farmor. Jagkan se honom sitta och hålla låda i småland när han är 90+!

Presentation


Välkommen hit till Winnerhorse!

Omröstning

Vilken årstid är din favorit?
 Vinter
 Vår
 Sommar
 Höst

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6
7
8
9 10
11
12
13
14
15
16
17 18
19
20
21
22
23
24 25
26
27 28 29
30
<<< Juni 2008 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ winnerhorse med Blogkeen
Följ winnerhorse med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se