Alla inlägg under maj 2008

Av Winner Horse - 16 maj 2008 10:20

In case you missed it on 60 Minutes, this is what Andy Rooney thinks about women over 40: 


As I grow in age, I value women over 40 most of all. Here are just a few reasons why: 

A woman over 40 will never wake you in the middle of the night and ask, 'What are you thinking?' She doesn't care what you think.


If a woman over 40 doesn't want to watch the game, she doesn't sit around whining about it. She does something she wants to do, and it's usually more interesting.


Women over 40 are dignified. They seldom have a screaming match with you at the opera or in the middle of an expensive restaurant. Of course, if you deserve it, they won't hesitate to shoot you if they think they can get away with it.


Older women are generous with praise, often undeserved. They know what it's like to be unappreciated.


Women get psychic as they age. You never have to confess your sins to a woman over 40.


Once you get past a wrinkle or two, a woman over 40 is far sexier than her younger counterpart.


Older women are forthright and honest. They'll tell you right off that you are a jerk if you are acting like one. You don't ever have to wonder where you stand with her.


Yes, we praise women over 40 for a multitude of reasons. Unfortunately, it's not reciprocal. For every stunning, smart, well-coiffed, hot woman over 40, there is a bald, paunchy relic in yellow pants making a fool of himself with some 22-year old waitress. Ladies, I apologize. For all those men who say, 'Why buy the cow when you can get the milk for free?', here's an update for you. Nowadays 80% of women are against marriage. Why? Because women realize it's not worth buying an entire pig just to get a little sausage! 

Andy Rooney is a really smart guy!  
ANNONS
Av Winner Horse - 15 maj 2008 21:14


Jag har flera kompisar som också "rids av maran" vad det verkar! Härligt med likasinnade. Ibland blir jag snudd på lite avundsjuk på dem som kan säga: japp, så här vill jag ha mitt liv, jag är nöjd. Det var en egenskap och inställning  jag hånade förr om åren, så jävla tråååkig, men idag har det vänt. Det är bara att gratulera dessa individer.


Det finns vissa som menar att "maran" är en drivkraft, förvisso, men i lagoma proportioner. Att vilja mer, att vilja nytt, att vilja äventyret är något som förenar min man och mig. Jag kan ibland se på honom och säga: är det så där nu? Mmmm säger han med frånvänd blick. Vänta ska du se, det går över. Eller, men du en bar, en liten liten bar på stranden! Jag kollar på nätet.


Man kan färdas i sig själv och i sitt hem och i drömmarnas värld. Jag hörde en gång ett radioprogram som kom att beröra mig - kittla mig lite i min innersta kärna. Det var en kvinna som fyllde 100 år som blev intervjuad. Hon talade en ljuvlig, om än och med all rätt, lite knarrig engelska ( på rösten menar jag, snacka i 100 år, gosch!).

Hur höll hon sig så vital? För tanten var min själ en skarping, det hördes ända hem till mig.

Inga rutiner, dont get stuck in habits!

Hon sov åt olika håll i sängen, bäddade om lite då och då. Gick olika vägar till affären och när hon hämtade posten.  Ena morgonen te till frukost, den andra kaffe. Utmanade sig själv med andra ord!


Jag ska skriva om min mans farmor vid tillfälle. En fantastisk kvinna. 91 år.

Men hon ska få ett helt inlägg för sig själv.ANNONS
Av Winner Horse - 15 maj 2008 21:02


I min blomsteriver- som faktiskt blommade ut (ha ha ha) till fullo när vi flyttade till ett hus med en pytteliten trädgård - så konsulterade jag min kära mamma. På framsidan, där jag ännu inte hunnit plantera något på egen hand började en storbladig växt att gro. Det såg dessutom ut som om den skulle få en massa knoppar. Jag vattnade, jag duttade, jag vattnade och jag duttade. Den växte och växte. Jag tänkte att det här blir nog något hejdundrande-alldeles-sagolikt-kors-i-taket-en-sån -växt!


Jag var ovanligt uthållig. Men till sist blev jag lite sur, när ska fanskapet blomma?  Jag tog en bild med min kameramobil och skickade till min mamma efter att ha förklarat växten flera gånger på följande sätt ungefär:

ja, den är grön typ, växer upp ur jorden och ser ut att ha många blad och en hel del knoppar, kanske.


Jag fick ett direkt svar på mitt mms. Du måste genast ta bort det där ( hon sa ett läbbigt namn på växten, i stil med i kill you and cheat you he he he eller något annat fint latinskt)det är värsta sortens ogräs!

Då hade min lilla buske vuxit sig hög och frodig efter allt mitt duttande. Jag fick slita bra länge innan den lossnade med rötter och allt.

Men där fick den allt!Av Winner Horse - 14 maj 2008 22:41


Jag vill virka och jag vill måla, jag vill göra mitt hem mer ombonat och sen vill jag fixa i rabatterna. Jag vill baka och städa ur kylen, jag vill göra veckomatsedel och hämta mitt barn tidigast av alla från fritids. Jag vill klippa ned plommonträdet och staga upp klematisen. Jag vill rama in alla mina 165 foton som ligger och samlar damm. Jag vill ha "kvalitetstid" med mina stora, kära barn.


Jag känner mig lurad. Jag jobbar, jag bloggar, jag jobbar, jag bloggar. Så borstar jag tänderna också- två gånger per dag. Och tänker en massa tankar i warpspeedfart, för annars försvinner dom.


Jag känner mig lurad. Jag tror på de experter som hävdar att en sekund var mycket längre för 100 år sedan. En sekund, en minut, en timme, en dag, en vecka, ett liv.

Jag önskar mig mera TID i present.

Av Winner Horse - 14 maj 2008 13:00


För länge sen skulle jag få två kompisar på besök, den ena från Portugal och den andra en eldig spanjorska. Min bror och jag engagerade oss i att deras vistelse skulle bli så fin som möjligt. Solen sken och vi hyrde bland annat en liten båt. Kuskade runt i skärgården, de njöt i fulla drag och vi kände oss efter fyra dagar mycket nöjda. Huvudstaden visade sig från sin allra bästa sida!


Vi skjutsade dem till Arlanda. Tog en fika i avgångshallen. Nu får ni föreställa er en liten eldig spanjorksa, en lite mindre eldig portugisiska som på mycket bruten engelska börjar denna diskussion efter det att vi frågat hur de haft det.

Wonderful ( nu översätter jag) men vi har bara en fråga, alla dessa båtar, uteserveringar, windsurfingbrädor, vattenskidor, glasskiosker och framför allt sommarhus vid strandkanten- why, the summerseason is so short????

 I våra länder finns det ekonomi i allt det där, men här, vad händer när det regnar hela sommaren? Jag tror att vi svarade att det minsann går alldeles utmärkt att bada i 14 gradigt vatten och att det faktiskt finns våtdräkt.

men det rubbade våra cirklar, för det var och är en alldeles rättmätig fråga.


Det var där och då som jag på nytt började planera den stora emigrationen. Och den, ja den, lever vidare, om än i en alltmer tynande tillvaro, men den finns där.


Min mamma kallar det för att "ridas av maran". Att alltid vilja vidare, bort, någon annanstans, kanske har hon rätt.

Av Winner Horse - 13 maj 2008 21:46

Visst är det väl konstigt- vi kan utbrista: titta en myra, med förtjusning.

Kolla en mask!

En spindel

En lus

En nyckelpiga!


Och kanske; fem spindlar, löss, nyckelpigor och myror!


När - vid vilket antal blir dom äckliga och varför? För visst är det väl så, att myllret, gyttret, den stora mänden av en och samma sort är ganska äcklig?


Tänk på en hög maskar som kravlar, och femtontusen nyckelpigor. Undrar om det finns någon magisk gräns. Är 400 myror OK men inte 401. Fascinerande är det i alla fall. Kanske har att göra med vår historia, att vi inte med tanken kan kontrollera vad som händer utan att det är instinkten som tar över. När en mängd insekter signalerade fara.


För att ytterligare spä på vår historia, så har jag en egen teori om vårt förflutna. Jag tror att de som idag är begåvade med ett bra lokalsinne har  någonstans i generna ett släkstskap med forna ledare av flocken. Det var dessa ledare som tog täten, som hittade tillbaka. Bara en rolig tanke, vet inte ens om det finns belägg för detta någonstans, men det är ganska kul.Av Winner Horse - 13 maj 2008 13:11I söndags var jag med om en händelse i en äppelträdgård som gör att jag måste omvärdera fåglarnas - inte bara- sexuella läggning, utan även deras moral.


Spankulerar runt i denna äppelträdgård, vi står vid ett litet träd som framgångsrikt ympats med tre olika sorter. Intressant.

Det fladdrar till i ett annat träd, två meter bort, mycket högre än det lilla äppelträdet. Vi tystnar. Smyger fram. Två fåglar parar sig, fladdrar runt och kvittrar. Intressant. Samtidigt lite skämmigt att stå och glo så där när något "privat" sker.


Sen kommer ytterligare en fågel fladdrande. Detta resulterar i ett ivrigt kackel. Vi som följer detta på nära håll ser hur de fåglar som först kopulerade bland äppelblommen blir avbrutan, den ena sticker och börjar direkt fortsätta sina övningar med den tredje fågeln. Kvar sitter en ensam fågel som ser ut att tänka: vafan hände?  och i mina öron lät det som att den pep lite, säkert sårat och lite förtvivlat.


Hujedamej så det kan gå bland äpplen och fåglar!

Av Winner Horse - 12 maj 2008 22:15


70 årskalas!


Recepten är egenhändiga. Couscous sallad, ostpaj, laxtårta, kyckling med kantareller, sallad, bröd, såser. Mmmmmmm.

Presentation


Välkommen hit till Winnerhorse!

Omröstning

Vilken årstid är din favorit?
 Vinter
 Vår
 Sommar
 Höst

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2 3
4
5 6 7 8 9
10
11
12 13 14 15 16 17
18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30
31
<<< Maj 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ winnerhorse med Blogkeen
Följ winnerhorse med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se