Alla inlägg under maj 2008

Av Winner Horse - 25 maj 2008 00:36


Ibland hejdar sig tiden och något alldeles oväntat sker! Ikväll var jag ensam hemma. ENSAM hemma!

Det mina kära hör inte till vanligheterna, inte alls. Förra gången det skedde ville jag likosm baka in allt på en gång i huset, eftersom tiden var knapp, det resulterade i att jag satt med jord under naglarna i bubbelbadet och somnade varefter jag hann blöta ned boken och hälla ut vinet. Och vakna när ytterdörren öppnades och jag hörde ett välkänt; Hallllååå!


Men  inte ikväll. Mer tid. mer planering, mer njutning- ensam hemma! Försöker rangordna glädje, konstaterar att den ultimata glädjen med att vara ensam hemma är att jag ÄGER fjärrkontrollen. Den är min, bara min, jag kan kolla på alla djupa program jag vill! jag kokar kaffe med frasande skummig mjölk. Soffan är skön, bara min ikväll. Hörnet är mjukt. Man kan liksom hasa ned lite och se ändå. sapp, eller stavas det zapp, zapp, zapp mellan kanalerna- fan det här är livet, den självvalda ensamheten!


Jag vaknade nyss. Filten på golvet, benen som is, kaffet kallt och skummet hade sjunkit undan, teven stod och skrek på grekiska. Antydan till nackspärr!

ANNONS
Av Winner Horse - 24 maj 2008 11:43


Idag i den strålande högsommarvärmen ska jag på en liten get-together. Familjen har en pool. Där vi ska ses. Och om man - precis som jag är när jag erkänner det- är lite av en cyniker så ingår det ju vissa andra saker när man är en familj som har en pool.


Bland annat en drinkvagn! Jag skrattade så jag tjöt när familjefadern kom rullande med en d r i n k v a g n invid poolkanten förra gången! Jag ville skrika: Yesss jag vill ha en GROGG! Men har man pool och drinkvagn så heter det - trots samma innehåll och effekt som en grogg- DRINK. Med pinne och allt!


Jag ska inte vara cynisk, jag ska inte skratta, jag ska bara niga och tacka den här gången, och kanske ska jag ta bilen för att vara på den säkra sidan. Yes- jag tar bilen!


Tjingeling.

ANNONS
Av Winner Horse - 23 maj 2008 10:13


Jag är nog en ganska stark kvinna. Inte så pjåskig med mig själv. Inte så pjåskig med barnen. Ibland blir det dråpligt. Som den gången för länge sen när sonen ramlade ned från ett högt berg och slog huvudet i en sten. Blodet rann. Titta på en film så går det nog över sa jag till sonen som satt med en blöt kökshandduk över huvudet. När pappan kom hem, ett par timmar senare sa han med myndig stämma: det här måste ju sys!


Men nu har jag bokat tid hos tandläkaren för jag tror att jag fått hål i en tand. All styrka, all kaxighet är som bortblåst. Jag brukar börja gråta i förebyggande syfte, redan innan jag sätter mig i stolen. Faktum är att jag redan nu känner en antydan till en klump i halsen.

Jag önskar mig, på fullkomligt allvar, löständer. Tänk vad smidigt, man lägger garnityret i blöt över natten bara, fantastiskt! Jag har föreslagit att dom lika gärna kan dra ut alla tänder på mig och sättta in lösgaddar, till flertalet tandläkare som ser ut att vilja remittera mig till psyket.

Av Winner Horse - 22 maj 2008 15:22No further comments.

Av Winner Horse - 22 maj 2008 13:31


Mellersta dottern ska ge enpresent till innehavaren av det ställe där hon gjort sin praktik ett tag. En dam med ett mycket, mycket gott hjärta. Det ska vara något fint, orkideer tycker hon om- kan du köpa en mamma?

Visst kan jag det.

Köpte två finfina dubbelstänglade brudorkideer idag för en spottstyver på torget där man kan pruta, på torget mitt i city där tiden står stilla och som andas utomlands - och därför just därför går det så bra att pruta utan att rodna och känna sig osvensk i Sverige.

En till damen och en till mig, måste ringa dottern för att fråga om färg- är hon en viting som jag eller vill hon hellre ha den cerisa undrar jag.

Dottern svarar glatt- blå, helt klart en blå orkide mamma, det vill hon ha, hon älskar blått!

Men det är orkideer vi talar om lilla gumman.

Ok grön då och inte så där ljust grön utan mer mörk!


Det blev en vit till mig och en cerise till dotterns mentor på praktiken.


Av Winner Horse - 21 maj 2008 15:16Pratade med storebror igårkväll, när han ska gå hem från en kompis. Jag vill att han ska plocka upp sin syster yster på vägen, så att hon kommer hem i rätt tid. Han kanske kan påverka henne till att sova lite mer. För det är han bäst på. Han är hos en kompis som har givit oss en gästsäng, vi har dock inte hämtat den ännu. Gästsängar får vi aldrig nog av!

Jag: Men vadbra, tar du en sväng och plockar upp din syster på vägen, kom inte hem för sent bara!

OK!

Han hämtade sin syster och dom kom hem i tid.

Morognen efter sa han: Du jag tog inte med mig sängen igår kväll ,den kan väl du hämta?

Men, jag bad dig ju aldrig ta med dig sängen igår? !

Jag ser nog ut som ett frågetecken.

Jo, du sa ta med dig sängen och hämta din syster!

Svängen blev sängen, ha ha ha.


Vilken syn, där kommer brorsan fram till ungdomsgänget som står och hänger, kanske skulle de ha vecklat ut den med madrass och allt och aldrig kommit hem.

Men framför allt; varför sa han OK? Och vad tror han att jag tänkte när jag bad honom (i hans öron) att kånka en stor tältsäng genom halva stan?


Sånt himla kul missförstånd. Jag har tänkt på hur det kunde ha sett ut hela dan, och jag skulle betala för att få veta vad han egentligen tänkte om sin mamma när hon kräver av honom att han ska släpa inte bara på sin vilda syster utan även på en säng mitt i natten.

Av Winner Horse - 20 maj 2008 12:59

1974 var sista året som vi kunde smaska på Igloo Apelsin


1974 var sista året då vi kunde smaska på och dela en Igloo Apelsin!

Av Winner Horse - 20 maj 2008 11:14

Sussi!Våra  Våra allra coolaste familjemedlemmar! Sussi här ovan är en bondkatt. Morgan nedanför är en Norsk skogskatt. Båda "adopterade" från ett katthem.Kapten Morgan, som vi tog från katthemmet. Han är stolt, blyg och faktiskt lite klumpig.

Presentation


Välkommen hit till Winnerhorse!

Omröstning

Vilken årstid är din favorit?
 Vinter
 Vår
 Sommar
 Höst

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2 3
4
5 6 7 8 9
10
11
12 13 14 15 16 17
18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30
31
<<< Maj 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ winnerhorse med Blogkeen
Följ winnerhorse med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se