Direktlänk till inlägg 29 maj 2008

Trött och utan spärr

Av Winner Horse - 29 maj 2008 22:29


Natten till idag var jag ute på vift. För att hämta lätt överförfriskad tonårsdotter. Vi har nolltolerans - och idag har vi haft livliga diskussioner om hur allt man gör, alla val man gör - eller inte, får konsekvenser. Det är inte alltid lätt att vara tuffa, moderna morsan, förstående mamman och tillåtande föräldern när ens barn hela tiden är den som är värst. Som tänjer gränser så att man blir knottrig. Så att de principer man hade, de tankar om uppfostran blir lika inaktuella som en stickmaskin eller lika användbara som en bakmaskin. Då blir man liten. Då hänfaller man åt att emellanåt ägna sig åt självklander.


Men, jag  hänger upp vår tillvaro som är ett steg fram och ibland ett tillbaka på något som flertalet människor som står mig/oss nära har sagt ( fast på lite olika sätt, det kokar ned till ungefär det här): men du kan ju inte förvänta dig annat, du kan ju inte få barn som är "mainstream" som rättar sig i ledet, du är ju inte sån och din man är det inte heller!


Så var det alltså i natt. Idag på morgonen vaknade vår lilla dotter, den yngsta med skrällhosta. Så det blev en lugn dag hemmavid. Det var trött det ( första delen i rubriken)


Trött hör ihop med nästa ord.. och utan spärr. Det är sådana här dagar som jag inte kan stå emot. Vi skulle handla ett par sandaler. Kom hem med

Två pumptvålar

En mascara

En duschlotion

tre par skor

En boll

Två tavelhyllor

Ett tidningsställ

Ett 3 pack kökshanddukar.


Är det en spärr som släpper eller är det tröst? Eller är det rent av: om det ändå ska gå åt helvete så kan jag ju i alla fall pumpa lite med tvålarna, studsa lite boll och lägga in tidningar i tidningsstället under tiden?


Heaven knows. Jag vill i alla fall lägga ungen i en jättekuvös fram tills dess hon fyller 20!

 
ANNONS
 
Johanna

Johanna

29 maj 2008 23:46

Får jag ge ett tips? Ok, jag gör det:

http://www.home-sweet-home.se/index.php?cPath=41&osCsid=0e6c8f513020fd119562de1d3c80542d

Kan lixom vara bra att ha till hands när det kärvar. ;)

http://pantarholmskajen.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Persilja

30 maj 2008 06:59

Små barn små bekymmer...osv
Det är nog så och det är så de ska vara. Tonårsbarn söker konflikter, stångar sig mot planket som deras föräldar står framför. Det är deras jobb. Och föräldrarnas jobb är att stå där och hålla mot, och se till att hon inte skadar sig, men ändå inte lyckas ta sig ut förrän hon är mogen att klara sig utanför. En del orkar inte stå där och kämpa och det är att svika. De vill att man står där. Det är hela vitsen. Sen är man den dummaste i hela världen, men det får man ta.
Shopping kan verkligen lindra.

 
Ingen bild

akvarelltant

30 maj 2008 12:11

Fy faan va bra du skriver. Klockrena formuleringar!!

 
Ingen bild

winnerhorse

30 maj 2008 12:34

Tack snälla akvarelltant- det glädjer mig! Mycket!
Johanna - det är en klematis som växer utanför köksfönstret. åk genast och köp en!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Winner Horse - 14 september 2012 11:45

Hej bloggen och dess tappra läsare!   Idag gör jag ett upplägg i dagboksformat. Men jag pratar inte om idag utan om en annan dag. Jag skulle till ett sjukhus för att hämta ut en apparat för att mäta blodtrycket under 24 timmar. Tänkte mig väl e...

Av Winner Horse - 4 september 2012 14:48

Jag måste bara berätta om vår tur till Island. Sedan vi träffades 1989 har vi pratat om Island min käre make och jag. Ibland har vi kikat på resor , men det har fallit på priset. Men detta får väl gå under devisen Plötsligt händer det, nämligen ...

Av Winner Horse - 3 september 2012 15:25

Efter en lång bortavaro är jag nu närvarande. Känns bra.   Byte av jobb. Insikt om att jag faktiskt är en trygghetstörstande människa, ett vanedjur, tillika mer som lille skutt än Tiger. Sen har jag sysslat med att acceptera Lille Skutt i mig. ...

Av Winner Horse - 7 maj 2012 21:21

Härförleden var jag på möte. Fyra personer från ett företag hade bjudit in mig för att förklara en undersökning. Det flöt på fint. Fyra kvinnor och en man. Men efter en timme kände jag mig vred. Efter ytterligare tio minuter insåg jag att om jag inte...

Av Winner Horse - 16 april 2012 15:01

Detta är en alldeles sann histora. Plats och människor är avidentifierade med hänsyn till deras integritet och självaktning.   En kvinna ska ha lönesamtal med chefen. För ett antal år sedan. Chefen är pensionsmässig, sjuklig, auktoritär och snål....

Presentation


Välkommen hit till Winnerhorse!

Omröstning

Vilken årstid är din favorit?
 Vinter
 Vår
 Sommar
 Höst

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2 3
4
5 6 7 8 9
10
11
12 13 14 15 16 17
18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30
31
<<< Maj 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ winnerhorse med Blogkeen
Följ winnerhorse med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se