Direktlänk till inlägg 12 maj 2008

Tulpaner och orkideer

Av Winner Horse - 12 maj 2008 09:57

I helgen var det fest. För min mamma som fyllde 70 år. Jag hade allt planerat i detalj. Men- jag hade inte planerat att merparten av min stora, bullriga familj skulle befinna sig ( stå och ligga) på vår lilla gräsmatta.

För på vår lilla gräsmatta höll faktiskt mina minitulpaner i laxrosa med gul mitt precis på att slå ut.

Nu ligger de där alldeles lealösa och utslagna, tulpanerna alltså.


Jag kommer osökt in på en annan utslagen historia. Den om min älskade orkide i vitt som precis skulle slå ut. Ni vet vilken mardröm det är för en rastlös själ att vänta på att en orkide ska slå ut i blom. Först ska stängeln sega sig upp i flera månader, sen ska det bli knoppar sm bara växer och växer och så plopp en dag slå ut. Jag brukar skälla på mina orkideer när de fastnar i det dekadenta ickeblommande stadiet. Då köper jag en ny, svulstig sak och säger  till de andra: BLOMMA, ANNARS ÅKER NI UT!

Nu skulle min vita alltså slå ut. En dag ser jag till min förvåning att stängeln ser lite konstig ut. Jag går närmare och upptäcker till min fasa att stängeln är av och att den lagats med ett grönt Bamseplåster. Jag vet fortfarande inte vem den skyldige är, men jag har mina teorier. Dessutom är den skyldige förlåten, bara för uppfinningsrikedomen. Jag viste inte ens att bamseplåster fanns i grönt!

 
ANNONS
 
Ingen bild

Carina

12 maj 2008 10:34

Ha ha, en kompis till mej (Ella Lemhagen) gjorde en långfilm som heter "Efter Festen", där tror jag att en hel villa är renoverad med Bamseplåster. Se den!

 
Ingen bild

Carina

12 maj 2008 10:37

Fel av mej, den heter "Välkommen till festen". Rätt ska vara rätt.

http://www.filmtipset.se/film/valkommen-till-festen.html

 
Pia

Pia

12 maj 2008 10:56

Hahaha!!!
Visste inte heller att dessa plåster kom i grönt.
Kan ju vara en förklaring till varför mina blomster alltid ger upp å dör ut ;=)
Hoppas du oxå kommer på hur man gör för att få bilder mln texterna, för det blir så mkt snyggare symetriskt då..hihi.
Stora kramen på dig!

http://www.piajonsson.bloggagratis.se

 
Mynta

Mynta

12 maj 2008 23:09

Låter som ett hellyckat kalas!
Blommorna hämtar sig säkert...

Nuförtiden är det JAG i familjen som använder Bamseplåster. Resten använder diskreta, hudfärgade varianter. Det är snålheten i mig som säger att man inte ska kasta något som går att använda! (Låter obehagligt lik min egen mamma, nu).

Vilken gullig historia med orkidén. Förstår precis din väntarvånda med blomningen...

http://livetenligtmynta.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Winner Horse - 14 september 2012 11:45

Hej bloggen och dess tappra läsare!   Idag gör jag ett upplägg i dagboksformat. Men jag pratar inte om idag utan om en annan dag. Jag skulle till ett sjukhus för att hämta ut en apparat för att mäta blodtrycket under 24 timmar. Tänkte mig väl e...

Av Winner Horse - 4 september 2012 14:48

Jag måste bara berätta om vår tur till Island. Sedan vi träffades 1989 har vi pratat om Island min käre make och jag. Ibland har vi kikat på resor , men det har fallit på priset. Men detta får väl gå under devisen Plötsligt händer det, nämligen ...

Av Winner Horse - 3 september 2012 15:25

Efter en lång bortavaro är jag nu närvarande. Känns bra.   Byte av jobb. Insikt om att jag faktiskt är en trygghetstörstande människa, ett vanedjur, tillika mer som lille skutt än Tiger. Sen har jag sysslat med att acceptera Lille Skutt i mig. ...

Av Winner Horse - 7 maj 2012 21:21

Härförleden var jag på möte. Fyra personer från ett företag hade bjudit in mig för att förklara en undersökning. Det flöt på fint. Fyra kvinnor och en man. Men efter en timme kände jag mig vred. Efter ytterligare tio minuter insåg jag att om jag inte...

Av Winner Horse - 16 april 2012 15:01

Detta är en alldeles sann histora. Plats och människor är avidentifierade med hänsyn till deras integritet och självaktning.   En kvinna ska ha lönesamtal med chefen. För ett antal år sedan. Chefen är pensionsmässig, sjuklig, auktoritär och snål....

Presentation


Välkommen hit till Winnerhorse!

Omröstning

Vilken årstid är din favorit?
 Vinter
 Vår
 Sommar
 Höst

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2 3
4
5 6 7 8 9
10
11
12 13 14 15 16 17
18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30
31
<<< Maj 2008 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ winnerhorse med Blogkeen
Följ winnerhorse med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se