Direktlänk till inlägg 3 maj 2008

Om utseende och sånt

Av Winner Horse - 3 maj 2008 21:55


Jag har surfat runt en del. och hamnat på bloggar som handlar om vikt. Om points. Om anorexi. Tips på hur man går ned snabbare. Man ska bara dricka vatten. Äta äpple och frysa. Ljuga ska man också, "smutsa ned tallriken och säga att man redan ätit".


Jag har hamnat på bloggar om hår. Nya frisyrer, eventuella färgningar och hårförlängningar, i valet och kvalet om vilken frisyr som bloggaren ska välja.


Jag har hamnat på bloggar om träning. Vilken form som förbränner mest.


Många går ett enda gatlopp i livet. Det börjar med vad du har i kylskåpet, hur du väljer att spendera din fria tid och varför du tar cykeln till jobbet ( eller inte). Utseende. Jag pratar inte om att bry sig om sin hälsa, då är det balanserat.


För fem år sedan omvärderade jag allt detta. Vår då 11 åriga dotter fick Alopeci. Det är en immunförsvarsjukdomsom gör att du tappar ditt hår. Du kan inte hejda eller kontrllera förloppet. I hennes fall ramlade allt av på ett halvår.


Vi har vant oss. Vi har lärt oss. Vi har vuxit. Och- det är ingen tragedi. HOn är gjord av flinta, barn och ungdomar är elaka, alla ska vara lika, men hon har präglats att bli en alldeles enastående och exceptionellt stark person. Utan hår. Hon har dessutom gått från följare till ledare ( detta är intressant psykologi)


Hon bär peruk ibland. Ibland inte. En gång hängde jag hennes peruk att torka i solen, tyvärr uppoch ned ( Cruella De ville släng dig i väggen). En dag sa jag, har luggen vuxit? Näe, det blir lite svårt sa min man. Jag vet. Peruken bakochfram. I flera dagar.

På en strand, snygg tjej i bikini med långt svallande hår, tre grabbar går förbi, sneglar. Snyggingen tycker det blir lite varmt i peruken, langar den till mig och ber mig lägga den i väskan. Tre grabbar sneglar verkligen.


Detta mina vänner berikar mig och vår familj. Det leder till eftertanke. Och jag tänker inte blogga om vare sig vikt, träning eller keep fit.


 
 
Pia

Pia

5 maj 2008 14:17

Gud va skönt och få läsa att du INTE tänker blogga om vikt, träning och annat skräp som förstör livslusten hos de flesta kvinnor!
Jag surfade oxå in på dessa "tunn-sidor" där allt handlar om att va SMAL...nästan osynlig...ja som "Turn around, and you´l disappear" liksom.
Jag blev helr bestört!!! Vad är folk benägna att göra med sig själva för att få en mans/kvinnas blick på sig de ca 1-2 minuter det handlar om??
Fortsätt ditt härliga sätt att skriva, för jag gillar det skarpt :=)
En stark kvinna är en attraktiv kvinna ;=)
Stor-kramen på dig!
//Pia.

http://www.piajonsson.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Winner Horse - 14 september 2012 11:45

Hej bloggen och dess tappra läsare!   Idag gör jag ett upplägg i dagboksformat. Men jag pratar inte om idag utan om en annan dag. Jag skulle till ett sjukhus för att hämta ut en apparat för att mäta blodtrycket under 24 timmar. Tänkte mig väl e...

Av Winner Horse - 4 september 2012 14:48

Jag måste bara berätta om vår tur till Island. Sedan vi träffades 1989 har vi pratat om Island min käre make och jag. Ibland har vi kikat på resor , men det har fallit på priset. Men detta får väl gå under devisen Plötsligt händer det, nämligen ...

Av Winner Horse - 3 september 2012 15:25

Efter en lång bortavaro är jag nu närvarande. Känns bra.   Byte av jobb. Insikt om att jag faktiskt är en trygghetstörstande människa, ett vanedjur, tillika mer som lille skutt än Tiger. Sen har jag sysslat med att acceptera Lille Skutt i mig. ...

Av Winner Horse - 7 maj 2012 21:21

Härförleden var jag på möte. Fyra personer från ett företag hade bjudit in mig för att förklara en undersökning. Det flöt på fint. Fyra kvinnor och en man. Men efter en timme kände jag mig vred. Efter ytterligare tio minuter insåg jag att om jag inte...

Av Winner Horse - 16 april 2012 15:01

Detta är en alldeles sann histora. Plats och människor är avidentifierade med hänsyn till deras integritet och självaktning.   En kvinna ska ha lönesamtal med chefen. För ett antal år sedan. Chefen är pensionsmässig, sjuklig, auktoritär och snål....

Presentation


Välkommen hit till Winnerhorse!

Omröstning

Vilken årstid är din favorit?
 Vinter
 Vår
 Sommar
 Höst

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2 3
4
5 6 7 8 9
10
11
12 13 14 15 16 17
18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30
31
<<< Maj 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards