Direktlänk till inlägg 21 april 2008

Min plikt eller?

Av Winner Horse - 21 april 2008 10:11
Melladotten lever ett liv jag inte skulle palla, inte en endaste dag skulle jag orka med hennes liv. Hon springer fram i tillvaron. Sömn är en slump. Mat på rätta tider är också det en slump.


Hon har pöst ut lite här och var. Känsligt ämne. Men jag måste väl ändå ha en tillräckligt stark relation för att på ett "myndigt" sätt kunna föra en diskussion om min lilla dotters begynnande rondör.


Jag har försökt, men det låser sig.


Kul, du säger just nu att jag är en jävla fläskpadda!


Det är väl lika bra att jag flyttar hemifrån och äter ihjäääääl mig, det skulle ni vilja va?


Men det var inte så jag menade.


Så en dag känner jag liksom att det är baskemig min plikt som morsa att upplysa om kostlära och hjälpa mitt barn att hitta den rätta vägen till ett sundare leverne.  Med hennes fantastiska retoriskt fulljädrade sätt att uttrycka sig måste jag närma mig henne på ett annat sätt.


Jag haffar henne i flykten, jippi hon sitter still i fem minuter och kollar igenom sina sms.

Du, säger jag, vet du vad jag är om jag säger att en somalier är svart?

Nä säger hon och tittar faktiskt upp, intresserat.

Rasist!

Men det behöver du ju inte vara replikerar hon.

Jag vet, men det är så laddat nu för tiden så man blir alldeles osäker.

Hmmmm.


Vad blir jag om jag säger att min dotter behöver tänka på sin kost och livshållning?

Nä, fortfarande intresserad.

Jag blir mamma till en anorektiker!

Det behöver du ju inte vara replikerar hon.

Nä, men det är så laddat nu för tiden.


Så var det sagt och ingen blev ledsen. Ingen alls. 
ANNONS
 
Pia

Pia

23 april 2008 09:21

Lär mig!!
Gud vad du verkar cool i ditt sätt att fostra och ta hand om dina barn :=)
Önskar jag kunde/orkade va lite mer som du på den fronten.
Har en smart 14åring hemma, som har en inte allt för trevlig attityd mln varven, och som alltid skall ha en förklaring till varför han inte får göra vissa saker...ja du förstår.
Man blir i alla fall skicklig på invändningar ;=)
Kramz på dig!
//Pia.

http://www.piajonsson.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Winner Horse - 14 september 2012 11:45

Hej bloggen och dess tappra läsare!   Idag gör jag ett upplägg i dagboksformat. Men jag pratar inte om idag utan om en annan dag. Jag skulle till ett sjukhus för att hämta ut en apparat för att mäta blodtrycket under 24 timmar. Tänkte mig väl e...

Av Winner Horse - 4 september 2012 14:48

Jag måste bara berätta om vår tur till Island. Sedan vi träffades 1989 har vi pratat om Island min käre make och jag. Ibland har vi kikat på resor , men det har fallit på priset. Men detta får väl gå under devisen Plötsligt händer det, nämligen ...

Av Winner Horse - 3 september 2012 15:25

Efter en lång bortavaro är jag nu närvarande. Känns bra.   Byte av jobb. Insikt om att jag faktiskt är en trygghetstörstande människa, ett vanedjur, tillika mer som lille skutt än Tiger. Sen har jag sysslat med att acceptera Lille Skutt i mig. ...

Av Winner Horse - 7 maj 2012 21:21

Härförleden var jag på möte. Fyra personer från ett företag hade bjudit in mig för att förklara en undersökning. Det flöt på fint. Fyra kvinnor och en man. Men efter en timme kände jag mig vred. Efter ytterligare tio minuter insåg jag att om jag inte...

Av Winner Horse - 16 april 2012 15:01

Detta är en alldeles sann histora. Plats och människor är avidentifierade med hänsyn till deras integritet och självaktning.   En kvinna ska ha lönesamtal med chefen. För ett antal år sedan. Chefen är pensionsmässig, sjuklig, auktoritär och snål....

Presentation


Välkommen hit till Winnerhorse!

Omröstning

Vilken årstid är din favorit?
 Vinter
 Vår
 Sommar
 Höst

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30
<<<
April 2008 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ winnerhorse med Blogkeen
Följ winnerhorse med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se